Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022

Νέο ξενοδοχείο Ισραηλινών στη Θεσσαλονίκη

Το 2023 και μετά από τρία ολόκληρα χρόνια από την απόκτηση, του άλλοτε «πολυώροφου της Εμπορικής», από τον Ισραηλινό Όμιλο Fattal, μπαίνει μπροστά το έργο της.... δημιουργίας του ‘ΝΥΧ Τhessaloniki’, στη γωνία των οδών Τσιμισκή 1 με Κατούνη, ένα project που συνολικά υπολογίζεται κοντά στα 22 εκατ. ευρώ μαζί με την αγορά του ακινήτου.

Το μεγάλο ακίνητο, που στο παρελθόν ανήκε στον πρώην πρόεδρο του ΑΡΗ κ. Άκη Μιχαηλίδη και το οποίο, το 2019, μετά από πλειστηριασμό πέρασε στον Όμιλο Fattal για περίπου 10 εκατ. ευρώ, πλέον θα πάψει να στέκει αναξιοποίητο, «γυμνό», με τα μπετά εκτεθειμένα, σε μια από τις πλέον τουριστικές περιοχές της Θεσσαλονίκης, τα Λαδάδικα.




Να σημειωθεί ότι ο Όμιλος Fattal Hotel Group είναι ο μεγαλύτερος ξενοδοχειακός όμιλος στο Ισραήλ, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει μία εντυπωσιακή ανάπτυξη στην Ευρώπη, ενώ σύμφωνα και με δηλώσεις του κ. Roni Aloni (Prodexpo North 9/3/2022), Μanaging Director των Leonardo Hotels & Resorts για τη Μεσόγειο, ο Όμιλος έχει σκοπό να επεκταθεί δυναμικά στην Ελλάδα και όχι μόνο.
Fattal, ο Όμιλος με τα 250 ξενοδοχεία

Η Fattal Holdings είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ. Η Fattal Hotels που ιδρύθηκε το 1998 από τον κ. David Fattal, έχει παρουσία σε 20 χώρες, σε 115 πόλεις, με 250 ξενοδοχεία συνολικής δυναμικότητας 45.000 δωματίων, ενώ απασχολεί 12.000 άτομα προσωπικό.

Στην Ευρώπη άρχισε να αναπτύσσεται το 2007, κάτω από το brand ‘Leonardo Hotels’. Σήμερα κάτω από τα ‘Leonardo’ είναι 148 ξενοδοχεία σε 16 χώρες.

Επίσης, έχει την μπράντα ‘Herods’, αλυσίδα 6 ξενοδοχείων στο Ισραήλ, ενώ μόνο στο Ισραήλ είναι και τα 4 ξενοδοχεία resort της μπράντας ‘U Hotels’. Σε Βρετανία και Ιρλανδία έχει τα ‘JURYS INN’, 36 ξενοδοχεία τα οποία απέκτησε μετά από εξαγορά.

Όπως σημειώθηκε πιο πάνω, υπάρχουν 20 ξενοδοχεία NYX, με τα 17 από αυτά να βρίσκονται σε Ευρωπαϊκές χώρες και συγκεκριμένα σε Ισπανία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Πολωνία, Τσεχία, Ελλάδα και Κύπρο.

Μάλιστα το ‘NYX Thessaloniki’, προγραμματιζόταν, όπως φαίνεται στο site του Ομίλου, να ανοίξει εντός 2022, κάτι που φυσικά δεν συνέβηκε. Η καθυστέρηση αυτή, από επιχειρηματίες του τουρισμού και κατασκευαστές, έχει πολλές φορές αποδοθεί στους βραδείς ρυθμούς με τους οποίους λειτουργούν οι αρμόδιες υπηρεσίες στη Θεσσαλονίκη.

Εάν οι κατασκευαστικές εργασίες αρχίσουν εντός του 2023, εκτιμάται ότι θα απαιτηθούν 18-24 μήνες για να ολοκληρωθεί το έργο.

https://www.grtimes.gr/ellada/thessaloniki/nyx-thessaloniki-mpainei-mprosta-to-xenodocheio-toy-omiloy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου