Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022

Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά : "Όχι ταραχές, μόνο πένθος"

Η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ, μετά την είδηση του θανάτου του 16χρονου έβγαλε ανακοίνωση όπου λέει τα εξής:

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΟΜΑ «ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ»
Η σημερινή μέρα, είναι για όλη την κοινωνία μια μέρα βαρύτατου πένθους για τον άδικο χαμό του Κώστα Φραγκούλη, ο οποίος έχασε τη μάχη με την ζωή έπειτα τον πυροβολισμό και σοβαρό τραυματισμό του από αστυνομικό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.
Δεν υπάρχουν και δεν πρέπει να ειπωθούν πολλά αυτή την ώρα.
Η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ, στέλνει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του 16χρονου Κώστα.
Αυτή την δύσκολη στιγμή θα πρέπει όλοι να σεβαστούμε το βαρύ πένθος για τον νέο αυτόν άνθρωπο. Δεν είναι τώρα η ώρα για τηλεοπτικές δίκες, αντιπαραθέσεις και ακραίες διατυπώσεις που θίγουν την κοινότητα των Ελλήνων Ρομά.
Η συνεχής στοχοποίηση ολόκληρης της κοινότητας που σήμερα θρηνεί τον νεκρό της, έχει ως αποτέλεσμα το να ρίξει λάδι στην φωτιά και να οξύνει την ήδη τεταμένη κατάσταση. Δυστυχώς όταν η πολιτεία δεν ρυθμίζει, η κοινωνία προχωρά στην αυτορρύθμιση, μια συνθήκη που για τους Έλληνες Ρομά έχει διαρκέσει δεκάδες χρόνια. Η τεράστια συζήτηση γύρω από την κοινωνική ένταξη και τα ζητήματα που αφορούν την κοινότητα των Ελλήνων Ρομά πρέπει να γίνει και θα γίνει άμεσα, χωρίς άλλες υπεκφυγές και προσωρινές λύσεις. Δεν μπορεί όμως να λαμβάνει χώρα αυτή την εξαιρετικά δύσκολη και φορτισμένη στιγμή, στην οποία προσκαλούμε όλες και όλους να επιδείξουν ψυχραιμία, κατανόηση και σεβασμό.


* ελλαν πασσέ στα τσιγγάνικα σημαίνει "ελάτε κοντά"

σημείωση makpress: Τα μέλη της Ελλαν πασσε, προσπαθούν εδώ και χρόνια να τα επηρεάσουν και να τα "κατηχήσουν" τα σιχάματα της νέας τάξης, κάτι solidarity και λοιπά λαμόγια, τα οποία προσεταιρίστηκαν κάποιους Ρομά για να διαδηλώνουν με πανό που τους γράφουν τα λαμόγια των ΜΚΟ ..."solidarity with migrants" και τα λοιπά των ψευτοανθρωπιστικών ΜΚΟ των τοκογλύφων.



makpress



ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΕΣΣΟΠΟΥΛΟΥ:

Υπεύθυνη στάση και μπράβο τους.
Στην αντίπερα όχθη, δύο κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου κάνουν λόγο για οργή...
Θυμήθηκα επίσης τους γονείς του Άλκη που μέσα στον ασύλληπτο για όλους εμάς πόνο τους έγιναν σύμβολα συμφιλίωσης. Σκέφτομαι ακόμη και τους οικείους του 16χρονου που μετά την αρχική τους θυμική αντίδραση, έστειλαν προς όλους μήνυμα καταλλαγής.
Ούτε οργές ούτε τίποτε. Μόνο πένθος.
Οι συγκρίσεις δικές σας.

έγραψε ολόσωστα  ο δημοσιογράφος, δικηγόρος και γενικός διευθυντής των δημοτικών μέσων ενημέρωσης της Θεσσαλονίκης, Γιάννης Κεσσόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου