Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022

Οι σημαντικότερες ειδήσεις των ημερών

 Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

[Ο Ντεκτάς «Δικηγόρος του Στέμματος» = Εισαγγελεύς]

Η βασίλισσα Ελισάβετ απεβίωσε πλήρης ημερών. Ευτυχώς που τα ελληνικά ΜΜΕ με ενημέρωσαν, ότι ήταν ιδιοκτήτρια των κύκνων και δελφινιών των βασιλικών ανακτόρων. Καθώς και ότι  θα αλλάξει ο...

εθνικός ύμνος των Άγγλων από God save the Queen σε God save the Κing, ώστε αν τον ακούσω ψαλλόμενο [τραγουδούμενο που λένε οι μορφωμένοι] να μην μπερδευτώ.

Ως μαζοχιστής που είμαι άκουσα την ομιλία τού συζύγου τής Μαρέβας στη ΔΕΘ.  Εντάξει, ξέρω. Θα υλοποιηθούν όλες οι εξαγγελίες ακριβώς όπως δεν πραγματοποιούνται όλες οι εξαγγελίες όλων των πρωθυπουργών δεκάδες χρόνια τώρα.

Παρακολούθησα και ολίγον από τη συνέντευξη. Το κράτος δουλεύει στην εντέλεια, εξ ου και αρκετές φορές τα μικρόφωνα σιγούσαν και δεν ακούγονταν οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων. 

Για άλλη μία φορά διαπίστωσα, ότι οι δημοσιοκάφροι δεν υπέβαλαν ερωτήσεις για ζητήματα που απασχολούν τον απλό λαό, όπως

-τί θα γίνει με τους μαθητές της Γαύδου που απεφοίτησαν από το Δημοτικό, αλλά δεν υπάρχει στο νησί Γυμνάσιο, για να φοιτήσουν;

  εξαγγελία για δάνεια προς αγορά κατοικιών από νέους. Μήπως στέλνει και πάλι την οικονομία στην ανοικοδόμηση; Γυρίζουμε πίσω στο «το ακίνητο είναι η καλλίτερη επένδυση»;

-γιατί το κράτος δεν αξιοποιεί μερικές χιλιάδες από τις 72.000 των ακινήτων που διαθέτει για τη στέγαση φοιτητών, αποσπώμενων ή μετατιθέμενων δημοσίων υπαλλήλων κ.λπ.; Τί έγινε με τη Μήλο που δεν είχε γιατρό ελλείψει  καταλύματος για τη στέγασή του;

Ερωτώ, διότι άκουσα τον σύζυγο της Μαρέβας να λέει, ότι θα ανεγείρει  8.100 κατοικίες για φοιτητές κ.λπ. Η χαρά των εργολάβων.

Αχ, αυτή η ατμομηχανή της οικονομίας!

https://taxalia.blogspot.com/2014/09/blog-post_859.html

 

Εξαντλήθηκαν οι δημοσιοκάφροι και πάλι στις υποκλοπές, στον εκλογικό νόμο κ.λπ. Οι ίδιοι που, ως [παρα]μορφωμένοι  μιλάνε για ραγδαιότητα των καιρικών φαινομένων.

Α, και κάτι άλλο. Πολλοί κατευόδωσαν την Ελισάβετ με την υπενθύμιση, ότι δεν απένειμε χάρη στον Ευαγόρα Παλληκαρίδη και στους άλλους αγωνιστές τής ΕΟΚΑ. Επειδή λησμονούν, τολμώ να πω, ότι η Μοναρχία στο ΗΒ δεν κυβερνά. Ακολουθεί τα κελεύσματα της εκλεγμένης κυβέρνησης*. Αν κυβερνούσε η Ελισάβετ, θα έπρεπε να της αποδώσουν και όλες τις ασχήμιες που διέπραξαν οι υποτελείς της και επί των ημερών της σε πλείστες όσες αποικίες ανά τον κόσμο. Ξέχασαν, όμως, να επισημάνουν τούτο το λίαν σημαντικό: ότι εισαγγελέας στα δικαστήρια που καταδίκασαν τους αγωνιστές τής ΕΟΚΑ, στους οποίους δεν χαρίστηκε η Λίλιμπετ,  ήταν ο Τουρκοκύπριος Ραούφ Ντεκτάς, μετέπειτα Πρόεδρος του ψευδοκράτους. Με άλλα λόγια: οι τουρκοκύπριοι ήταν τα καλά παιδιά των υποτελών τής Λίλιμπετ. Ανέκαθεν, μέχρι και την εισβολή  του 1974. Ακόμη και σήμερα φυσικά. Και στο μέλλον. Όσο και αν μας αγαπά ο Κάρολος ο 3ος, όπως μας υπενθυμίζουν κουραστικά τα ΜΜΕ.

 Ευτυχώς που η εθνική μας καλαθοσφαίρας πάει καλά στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Κι’ έχουμε κι’ έναν Τεντόγλου, μία Στεφανίδη, μία Ντρισμπιώτη, έναν Ντούσκο και ομάδα πόλο γυναικών τε και ανδρών.

Σώτος

*Σε αντίθεση με εμάς. Ας θυμηθούμε την κόντρα του Γέρου της Δημοκρατίας με τον Κωνσταντίνο το 1965, εποχή της «αποστασίας» με πρωτεργάτη τον πατέρα του συζύγου της Μαρέβας. Τότε που ο Κωνσταντίνος είπε στον Γέρο «Κοιτάξτε με στα μάτια» και ο Γέρος απάντησε «Δεν σας κοιτάζω, για να μην σας σαγηνεύσω».

Υ.Γ. Μοιραίως θυμήθηκα και τούτα από το όχι πολύ μακρινό παρελθόν.

http://whitetoweraris.blogspot.com/2012/11/blog-post_2271.html?m=1

https://makpress.blogspot.com/2015/01/4_14.html

 

 

 

 

   

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου