Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022

Άρχισαν τα έργα για τη διάνοιξη της Αγίου Δημητρίου από Κατσιμίδη μέχρι Μήλου

Άρχισαν τα έργα για τη διάνοιξη της Αγίου Δημητρίου – 
Κ. Ζέρβας: «Υλοποιούμε με διαδικασίες εξπρές ό,τι ζητούσε η περιοχή εδώ και δεκαετίες»




Ένα αίτημα δεκαετιών για τους Θεσσαλονικείς ικανοποιείται με τη διάνοιξη της οδού Αγίου Δημητρίου, στο τμήμα της από την Κατσιμίδη μέχρι τη Μήλου, που θα προσφέρει κυκλοφοριακή ανάσα σε χιλιάδες πολιτών. Η έναρξη των έργων έγινε σήμερα (26/09) το πρωί παρουσία του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα.
«Ό,τι ζητούσε η περιοχή εδώ και δεκαετίες το υλοποιούμε μέσα σε μόλις τρία χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος μίλησε για ένα πολύ σημαντικό έργο που θα ανακουφίσει κυκλοφοριακά όλη την περιοχή.
Παραθέτοντας ένα μικρό χρονικό των ενεργειών στις οποίες προχώρησε η Δημοτική Αρχή, ο κ. Ζέρβας σημείωσε: «Τον Σεπτέμβριο του 2019 ξεκινήσαμε με διαδικασίες εξπρές τις απαλλοτριώσεις, τον Ιούνιο του 2020 προχωρήσαμε στις απαραίτητες κατεδαφίσεις κι ενδιαμέσως έγινε η μελέτη του έργου. Τον Δεκέμβριο του 2021 προχωρήσαμε στη δημοπράτηση και σήμερα είμαστε εδώ για την έναρξη των εργασιών».
«Όλη η περιοχή θα ωφεληθεί από ένα έργο που το συζητούσαμε για δεκαετίες, αλλά επιτέλους υλοποιείται. Η Θεσσαλονίκη κάθε μέρα βελτιώνεται, γίνεται πιο λειτουργική, πιο φιλόξενη, πιο ελκυστική για κατοίκους, επισκέπτες και επενδυτές», τόνισε ο κ. Ζέρβας.


Εφραίμ Κυριζίδης: «Δίνουμε ανάσα σε Τούμπα και Τριανδρία»
Την ικανοποίησή του για την έναρξη του έργου εξέφρασε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Βιώσιμης Κινητικότητας Εφραίμ Κυριζίδης. Όπως είπε, με τη διάνοιξη της Αγίου Δημητρίου «θα δώσουμε ανάσα στην περιοχή της Τούμπας, στην τέταρτη κοινότητα, αλλά και στην Τριανδρία και θα κάνουμε καλύτερο το επίπεδο ζωής των κατοίκων».
Σύμφωνα με τον κ. Κυριζίδη, η διάνοιξη της Αγίου Δημητρίου, που θα αποκτήσει δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, θα δώσει εύκολη πρόσβαση στον περιφερειακό, φτάνοντας μέχρι και τη Λαμπράκη.


Δημήτρης Μήτρου: «Διαρκή τα έργα αναβάθμισης του οδικού δικτύου»
Ο τεχνικός σύμβουλος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Δημήτρης Μήτρου εξήγησε ότι «το πλάτος της οδού θα είναι 32 μέτρα, θα υπάρχει άνετο πεζοδρόμιο για τους πεζούς, οδηγός για τα άτομα με προβλήματα όρασης, ενώ παράλληλα θα διαμορφωθούν θέσεις στάθμευσης και ποδηλατόδρομος».
Όπως έκανε γνωστό ο κ. Μήτρου, το επόμενο διάστημα ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα προχωρήσει και σε πρόσθετα έργα αναβάθμισης του οδικού δικτύου, μεταξύ άλλων με την ασφαλτόστρωση της Αλέξανδρου Σβώλου, της Καραολή και Δημητρίου καθώς δρόμων της δεύτερης και της τρίτης κοινότητας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου