Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022

ΝΕΑ ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Η ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, διά του αντιπροέδρου της Φαήλου Κρανιδιώτη, δικηγόρου Αθηνών, κατέθεσε στον Εισαγγελέα του... Αρείου Πάγου μηνυτήρια αναφορά για τη διερεύνηση της διάπραξης αξιοποίνων πράξεων από τον Σύλλογο Διοικητικού Προσωπικού του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Ο Σύλλογος που αποτελείται από Δημοσίους Υπαλλήλους που ορκίστηκαν πίστη στο Σύνταγμα και τους νόμους και ευσυνείδητη τέλεση των καθηκόντων τους, καλεί τα μέλη του να αντισταθούν στην είσοδο της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας στα ΑΕΙ και πρωτοστατεί στην οργάνωση της «άμυνας» στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, πράξεις που εμπίπτουν στις διατάξεις των άρθρων 184 και 186 του Ποινικού Κώδικα. Συγκεκριμένα το άρθρο 184 "Διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίας ή διχόνοια" αναφέρει πως «Όποιος δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο ή μέσω του διαδικτύου προκαλεί ή διεγείρει σε διάπραξη πλημμελήματος ή κακουργήματος και έτσι εκθέτει σε κίνδυνο την δημόσια τάξη τιμωρείται με φυλάκιση ή χρηματική ποινή...». Επίσης το άρθρο 186 "Διέγερση σε ανυπακοή" προβλέπει πως «Όποιος δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο ή μέσω του διαδικτύου προκαλεί ή διεγείρει σε απείθεια κατά των νόμων ή διαταγμάτων ή εναντίον άλλων νόμιμων διαταγών της αρχής, τιμωρείται με φυλάκιση έως ένα έτος ή με χρηματική ποινή.»


Η κυβέρνηση ξεκίνησε, αν και μετά από πολύ μεγάλη καθυστέρηση, την εφαρμογή του Νόμου για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, επιχειρώντας τις πρώτες περιπολίες της Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων. Πολιτικές παρατάξεις και συνδικαλιστικά όργανα εμπόδισαν την είσοδο και προκάλεσαν έκτροπα στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο ΑΠΘ, με επιθέσεις τόσο κατά της ΟΠΠΙ όσο και κατά δυνάμεων άλλων υπηρεσιών της Αστυνομίας, με ρίψη αντικειμένων και με φθορές. Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης κατέστρεψαν τα τουρνικέ για ελεγχόμενη είσοδο στο κτίριο της Διοίκησης του ΑΠΘ, δηλαδή δημόσια περιουσία πληρωμένη από το υστέρημα του φορολογούμενου.


Στα επεισόδια αυτά τελέσθηκαν τα αδικήματα της «Διατάραξης κοινής ειρήνης» (άρθρο 189 Π.Κ.) και «Φθορά ξένης περιουσίας και δη πράγματος τοποθετημένου σε δημόσιο χώρο, το οποίο χρησιμεύει για κοινό όφελος» (άρθρο 378 Π.Κ.). Εάν προκλήθηκαν και σωματικές βλάβες στους Αστυνομικούς, τελέσθηκε ενδεχομένως και παράβαση των άρθρων 308, 309 και 310 του Π.Κ.


Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου εξέδωσε σειρά ανακοινώσεων που συνιστούν παράβαση των άρθρων 184 και 186. Συγκεκριμένα, στις 5/9 (19:05) εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση (διατηρήθηκε η ορθογραφία και η σύνταξη του πρωτοτύπου):






ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αυτή τη στιγμή βρίσκεται η ΟΠΠΙ έξω από τις Πύλες εισόδου της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου. Όποιος Συνάδελφοι μπορεί να παρευρεθεί στη περιφρούρηση για να αποτραπεί η είσοδος στην Αστυνομία.

 

 



Την ίδια μέρα, στις 21:32 (όταν πρόκειται να παρανομήσουν, «δουλεύουν» υπερωριακά οι συνδικαλιστές του Δημοσίου) ο σύλλογος καλεί ξανά σε ενισχύσεις κατά της Αστυνομίας.

 

 


Στέλνει, επίσης, στα μέλη μακροσκελή ανακοίνωση στην οποία αναγνωρίζει ότι εμπόδισε μέχρι τότε την είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας στο Πολυτεχνείο και διαβεβαιώνει πως «Η πανεπιστημιακή αστυνομία δεν θα μπει στο Πολυτεχνείο!» διότι «Δυναμώνουμε τον αγώνα για να μείνει στα χαρτιά ο νέος-νόμος πλαίσιο και ο νόμος Κεραμέως –Χρυσοχοϊδη στο σύνολο του.» Προειδοποιεί μάλιστα την κυβέρνηση: «Η κυβέρνηση να το βάλει καλά στο μυαλό της ότι η Πανεπιστημιακή Αστυνομία δεν πρόκειται να μπει στο Πολυτεχνείο». Υπογράφουν: η Πρόεδρος, Αλεξάνδρα Παλαιού και ο Γεν. Γραμματέας, Ηλιόπουλος Γεώργιος.

Ο πρόεδρος της ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ, Θάνος Τζήμερος, με τοποθετήσεις του στα social media (καθώς παρά τον θεσμικό του ρόλο στην Περιφέρεια Αττικής είναι αποκλεισμένος από τα συστημικά ΜΜΕ) ζητάει να ασκηθεί πειθαρχική δίωξη κατά των συνδικαλιστών και να απολυθούν ως επίορκοι. Διαβεβαιώνει πως αν η ΕΘΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ήταν κυβέρνηση θα είχαν απολυθεί ένα λεπτό μετά την έκδοση της πρώτης ανακοίνωσής τους και θα βρίσκονταν ήδη στο γραφείο του εισαγγελέα κατηγορούμενοι για διέγερση σε διάπραξη αδικήματος. Επισημαίνει επίσης πως η ειδική πανεπιστημιακή αστυνομία εξελίσσεται σε φιάσκο, ακριβώς όπως είχε προβλέψει η ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ: άοπλοι αστυνομικοί, με μοναδικό εφόδιο μια σφυρίχτρα, που πρέπει συνεχώς να προστατεύονται από κανονικούς αστυνομικούς για να μην γίνουν σάκος του μποξ των σταλινοτραμπούκων, αυτού του σπάνιου στον κόσμο είδους παραβατικών, που όμως ενδημεί στην Ελληνική Παιδεία.

An image

 

 

Σε video του (https://twitter.com/failosK/status/1567124195867246592) ο Φαήλος Κρανιδιώτης επαναλαμβάνει τις πάγιες θέσεις της ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ για τα ΑΕΙ. Φοιτητής που βανδαλίζει και ανθίσταται κατά της αρχής, συλλαμβάνεται, διώκεται ποινικώς, τιμωρείται με πρόστιμο διπλάσιο του κόστους της καταστροφής και αναστέλλεται η φοιτητική του ιδιότητα, την οποία χάνει οριστικά μόλις η καταδίκη του από τη Δικαιοσύνη καταστεί αμετάκλητη. Καθηγητής ή διοικητικός που «σιγοντάρει» την παραβατικότητα απολύεται αμέσως και διώκεται για ηθική αυτουργία στην τέλεση παράνομων πράξεων.

Η κυβέρνηση προσπαθεί και τους ψηφοφόρους της να ικανοποιήσει (στο τέλος έστω της θητείας της) και να μην συγκρουσθεί με την αριστερή ανομία που έχει αποκτήσει καθεστωτικό χαρακτήρα στην Παιδεία, και ειδικά στα ΑΕΙ, εδώ και 40 χρόνια. Όμως, έτσι δεν γίνεται. Οι πολίτες έχουν απαυδήσει από την έλλειψη τάξης και ασφάλειας και έχουν κουραστεί να πληρώνουν συνεχώς για τις καταστροφές στα ΑΕΙ. Με ημίμετρα λύση δεν υπάρχει. Υπάρχει μόνο με την επιβολή της ποινής σε κάθε παραβατική συμπεριφορά. Αυτή που ζητάει η ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ με την μηνυτήρια αναφορά της.

An image

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου