Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022

Στο 11,4% ο πληθωρισμός τον Αύγουστο

Όταν οι τοκογλύφοι κάνουν τη δουλειά τους, σε καμία χώρα στον κόσμο , δεν ξεσηκώνονται οι πολίτες. Ακόμη κι αν το εξωτερικό χρέος είναι... 100 φορές περισσότερο απ΄αυτό που αντέχει η χώρα, ακόμη κι αν οι μισθοί είναι 100 ευρώ, ακόμη κι αν ο πληθωρισμός είναι 300%. 

Μόλις θιγούν τα συμφέροντα των τοκογλύφων (π.χ. μόλις ένας Πρωθυπουργός πει "εμείς θα παίρνουμε αέριο και από τη Ρωσία"), ο "λαός" ανακαλύπτει ότι στη χώρα του όλα πάνε στραβά. Ξεσηκώνεται η "γενιά των 700 ευρώ" όταν το εξωτερικό χρέος είναι 240 δις και ο πληθωρισμός 3%, αλλά δεν ξεσηκώνεται όταν το χρέος είναι 410 εκ. και ο πληθωρισμός 11,4%. 

Έτσι και πεί ο Μητσοτάκης "εντάξει ρε παιδιά, γιατί να παγώσουμε; εμείς θα παίρνουμε αέριο απ΄τη Ρωσία που είναι και 10 φορές φθηνότερο απ΄το αμερικάνικο", 3 εκατομμύρια άνθρωποι θα βγουν στους δρόμους, θα καίνε, θα σπάνε, θα ρημάζουν, επειδή ...ακρίβυνε ο φρέντο.

ΚΑΜΙΑ, μα ΚΑΜΙΑ, μα ΚΑΜΙΑ "εξέγερση" δεν γίνεται, αν δεν την υποδαυλίσουν οι τοκογλύφοι.

Αυτοί -ανάλογα με τα συμφέροντά τους- κοιμίζουν ή ξεσηκώνουν τις απαίδευτες μάζες τις οποίες χειραγωγούν από τα κανάλια τους...

Στην Ελλάδα, που σπεύδει να δηλώσει ετοιμότητα σε Ο,ΤΙ κι αν ζητήσει η αυτοκρατορία των τοκογλύφων, είμαστε στο στάδιο του βαθέoς ύπνου. Με το 1/10 των χρημάτων που είχαμε όταν "πεινούσε ο λαός", κάπου στο 2008-2009, ζούμε -με τη φαντασία μας- ζωάρα και όλα πάνε καλά. Το χειμώνα θα είμαστε τρισευτυχισμένοι, αν κόβεται το φυσικό αέριο από τις 10 το βράδυ, μέχρι τις 10 το επόμενο πρωί ! 

Αν πηγαίναμε κόντρα στις "αξίες" των τοκογλύφων, π.χ. η κυβέρνησή μας δεν ενέκρινε τις καλλιέργειες κάνναβης, ο ίδιος λαός θα έκαιγε τη μισή Ελλάδα, αν το φυσικό αέριο κοβόταν για μια ώρα, από τις 3 τα ξημερώματα μέχρι τις 4.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου