Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022

Δεν υπάρχει σιχαμερότερη και πιο αιματοβαμένη πολιτική στόν πλανήτη από της Αγγλίας

Επειδή πολλοί, που αγνοούν τις πραγματικότητες και πιστεύουν σε μύθους, πιστεύουν επίσης ότι το BBC είναι ένας ογκόλιθος αντικειμενικής δημοσιογραφίας, παραθέτω μερικά μόνο ...διαμάντια "αντικειμενικής δημοσιογραφίας" του αγγλικού οργανισμού, με αφορμή το θάνατο της Ελισσάβετ.

Για να παρηγορηθούν όσοι γογγίζουν ότι τα ελληνικά κρατικά κανάλια αφιερώνουν τεράστιο χρόνο όταν πρόκειται για κηδείες ή γάμους δημοσίων προσώπων, συμπεριλαμβανομένων προέδρων και πρωθυπουργών, πληροφορώ ότι το BBC World μεταδίδει κάθε μέρα, σε 24ωρη βάση, μόνο ό,τι έχει σχέση με την Ελισσάβετ, αγνοώντας κάθε άλλο γεγονός στον πλανήτη.

Επίσης, το καλό αυτό κανάλι περιγράφει ως εκατοντάδες χιλιάδες "του Σκωτσέζους" που περιμένουν στο Εδιμβούργο να προσκυνήσουν το φέρετρο που έχει σταθεί εκει, ενώ στην πραγματικότητα είναι χιλιάδες Αγγλοι, οι οποίοι κατοικούν στη Σκωτία και η ψήφος των οποίων στη χώρα αυτή μετατρέπει στα δημοψηφίσματα την επιθυμία των Σκωτσέζων για ανεξαρτησία, σε διαρκή δεσμά υπό το Λονδίνο.
Επίσης, οι εκατοντάδες "Σκωτσέζοι", που "παρακολουθούσαν στους δρόμους της Σκωτίας" τη διαδρομή της βασιλικής νεκροφόρας, δεν ήταν παρά έρημα χωράφια ή μερικές ούτε δεκάδες σε διασταυρώσεις της εθνικής οδού.

Φυσικά, το καλό αυτό κανάλι, που την αντικειμενικότητά του την υποστήκαμε για τα καλά στόν λεγόμενο πόλεμο των Φώκλαντς, δεν έχει τολμήσει να απλώσει μικρόφωνο σε Σκωτσέζους και όχι Αγγλους πολίτες για να ζητήσει τη γνώμη τους για την εκλιπούσα. Γιατί ξέρει τα συναισθήματα του γενναίου αυτού λαού, που βρίσκεται εδώ και λίγους αιώνες υπόδουλος των Αγγλων, με βία, νοθεία, Δαρεικούς, αίμα και εκβιασμούς.

Τέλος, και επειδή πολλοί αγνοούν την αγγλική πολιτική, δεν είναι καθόλου τυχαίο που Αγγλοι βασιλείς επιλέγουν να μένουν και να πεθαίνουν στη Σκωτία. Δεν είναι ούτε τα ποταμάκια της, ούτε τα δάση της που τους έλκουν εκεί. Τέτοια έχουν και την Αγγλία και δεν έχουν κανέναν λόγο να ξενητεύονται χιλιάδες χιλιόμετρα σε μια πραγματικά εχθρική χώρα.

Η παραμονή και η θάνατος εκεί είναι μια συνειδητή πολιτική πράξη της αγγλικής πολιτικής για να δηλωθεί με τον πιο συμβολικό και ουσιαστικό τρόπο η κατοχή της Σκωτίας και το δικαίωμα του θρόνου και της Αγγλίας πάνω σ αυτήν.

Δεν υπάρχει σιχαμερότερη και πιο αιματοβαμένη πολιτική στόν πλανήτη από της Αγγλίας. Δεν υπάρχει περιοχή απ οπου πέρασαν που να μην ρήμαξαν οικονομικά και ανθρωπιστικά. Και να μην άφησαν, επίτηδες, πίσω τους αιματηρή διαίρεση ώστε να εφαρμόζουν ακόμα και σήμερα το διαίρει και βασίλευε. Κεντρική και Νότιος Αφρική, Ινδία, Ινδοκίνα, Αφγανιστάν, Μέση Ανατολή, Ανατολική Αφρικανική Αραβία, Αίγυπτος, Αυστραλία, έχουν ακόμα και σήμερα το αιματηρό της αποτύπωμα.

Και η Κυπρος έως σήμερα..

Aλλά, αυτά δεν θα τα ακούσετε στο αντικειμενικό BBC.

Γιώργος Παπαδόπουλος Τετράδης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου