Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022

Ο Ερντογάν σήμερα στη σύνοδο Ρωσίας - Κίνας. Θα μπει στο "Ρωσοκινέζικο ΝΑΤΟ". Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να τον χαϊδεύουν;

 

Ιστορικά υπάρχει μια φράση που λέγεται "οθωμανική πονηριά". Οι Οθωμανοί διέβλεπαν ποιός θα είναι ο ισχυρός της επόμενης μέρας και συμμαχούσαν μαζί του. Ο Ερντογάν φαίνεται πως.... πείστηκε ότι η "Δύση" καταρρέει και γεννιούνται νέες δυνάμεις κι έτσι σπεύδει να συνταχθεί μαζί τους, εγκαταλείποντας τους παλιούς συμμάχους. 

Το θέμα είναι ότι ξεκινά το "ξύλο" στους παλιούς συμμάχους από τη μικρή Ελλάδα, την οποία το μεγάλο αφεντικό (ΗΠΑ) δεν στηρίζει όσο πρέπει απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα. Πιο απλά, επειδή δεν μπορεί τώρα να χτυπήσει τον γάιδαρο (ΗΠΑ) χτυπά το σαμάρι (Ελλάδα). Κι ο γάιδαρος κάνει την πάπια, αφήνοντας την κατσίκα (Γαλλία) να υπερασπιστεί το σαμάρι (Ελλάδα). 

Κάποτε πρέπει να αποφασίσουν οι ΗΠΑ: Ή είναι μαζί μας ή με την Τουρκία. Δεν μπορεί εμείς να είμαστε ο πιο πιστός σύμμαχος στο ΝΑΤΟ και το μοναδικό τους μέλημα να είναι να αυξήσουμε τις αμυντικές μας δαπάνες, με το αίμα του λαού, για να αυξάνουν τα κέρδη τους οι βιομήχανοί τους. 

Πρέπει να μας στηρίξουν ξεκάθαρα, έμπρακτα, στρατιωτικά, πολύ απλά δηλαδή να εγγυηθούν στρατιωτικά την εδαφική μας ακεραιότητα, χωρίς ήξεις- αφίξεις, για να τα ΄χουν καλά και με τον Τούρκο. Οι Αμερικανοί συμπεριφέρονται, όχι ως σύμμαχοι, αλλά ως νταβαντζήδες: άμα τους πηγαίνουμε τα λεφτά (αγορές όπλων), μας ψιλοστηρίζουν. Η ψευτοστήριξη πληρώνεται με "αίμα" (δάνεια, στερήσεις του λαού μας για αγορές όπλων). Είναι σύμμαχοι αυτοί; Μόνο η Γαλλία, όταν πήρε το χρήμα, το εκτίμησε και  είπε ξεκάθαρες κουβέντες στήριξης, χωρίς τις πονηριές των αμερικανών νταβατζήδων μας, που ανέχονται το μπούλινγκ της Τουρκίας σε βάρος του "άλλου παιδιού" τους, της Ελλάδας.

Είναι δυνατόν οι Αμερικανοί να κάνουν την πάπια σε τέτοιες δηλώσεις:






Στο Ουζμπεκιστάν μεταβαίνει σήμερα ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης.

Ο Ερντογάν, ο οποίος θα παραστεί στη συνάντηση κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου του Ουζμπεκιστάν, Σαβκάτ Μιρζιγιάγιεφ, θα έχει σειρά διμερών επαφών στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί στην εκδήλωση δενδροφύτευσης στη Σαμαρκάνδη, όπου θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος, θα επισκεφθεί νεόδμητες περιοχές της «αιώνιας πόλης» και θα συναντηθεί με τους υπόλοιπους ηγέτες στο δείπνο.

Την επόμενη μέρα, ο Ερντογάν θα παραστεί στην έναρξη της συνόδου κορυφής, θα πάρει μέρος στην οικογενειακή φωτογραφία και θα μιλήσει στη δεύτερη συνεδρία.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος θα παραβρεθεί στο επίσημο γεύμα, αναμένεται να έχει σειρά διμερών συναντήσεων με αρχηγούς κρατών, ειδικά με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, και τον Κινέζο Πρόεδρο, Σι Τζινπίνγκ, στο περιθώριο της συνόδου.

Το θέμα του διαδρόμου σιτηρών προβλέπεται να αποτελέσει το κύριο θέμα της ατζέντας στη συνάντηση του Προέδρου Ερντογάν με τον Ρώσο ομόλογο του.

Στη σύνοδο κορυφής θα συμμετάσχουν η Ρωσία, η Κίνα, το Καζακστάν, το Κιργιστάν, το Τατζικιστάν, το Πακιστάν, η Ινδία και το Ουζμπεκιστάν που είναι μέλη του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης, καθώς επίσης και οι πρόεδροι της Λευκορωσίας, της Μογγολίας και του Ιράν, που είναι μέλη παρατηρητές του οργανισμού, ο Πρόεδρος του Τουρκμενιστάν, Σερντάρ Μπερντιμουχαμέντοφ, ως προσκεκλημένος του Πρόεδρου του Ουζμπεκιστάν, Σαβκάτ Μιρζιγιάγιεφ, ο οποίος είναι ο οικοδεσπότης της συνόδου, και εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου