Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022

Μας έπρηξαν τα ούμπαλα

Βαδίζω με βήμα αργό στο μοτοπεζοδρόμιο. Ανάμεσα στα όρια των οικοδομών και στα αυτοκίνητα που είναι παρκαρισμένα μισά στο οδόστρωμα και μισά στο μοτοπεζοδρόμιο.
Είμαι απορροφημένος με την προχθεσινή είδηση, ότι τα δάκτυλα των χεριών τού......

 Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Βαδίζω με βήμα αργό στο μοτοπεζοδρόμιο. Ανάμεσα στα όρια των οικοδομών και στα αυτοκίνητα που είναι παρκαρισμένα μισά στο οδόστρωμα και μισά στο μοτοπεζοδρόμιο.

Είμαι απορροφημένος με την προχθεσινή είδηση, ότι τα δάκτυλα των χεριών τού Βασιλέως του Ηνωμένου Βασιλείου Καρόλου  του 3ου είναι πρησμένα.  

Πίσω μου μαρσάρει ένας ντελιβεράς, προφανώς ως σήμα για να παραμερίσω ή να επιταχύνω το βήμα μου.

Μερικοί γιατροί, μεταξύ των οποίων η γνωστή και μη εξαιρετέα κ. Παγώνη,  έδωσαν διάφορες εξηγήσεις για τον λόγο που τα δάκτυλα του Βασιλέως είναι πρησμένα. Διαλέγεις και παίρνεις.

Ο ντελιβεράς κορνάρει διακριτικά. Κάνω στην άκρη, για να μη με ξανασκοτίσει. Φθάνω στους φωτεινούς σηματοδότες. Κόκκινο για τα αυτοκίνητα, τα οποία δεν δίνουν σημασία. Με μεγάλη προσοχή διασχίζω τη διάβαση των πεζών με τον Γρηγόρη σταθερά αναμμένο.

Αλλά είναι και τα δάχτυλα των ποδιών τού Βασιλέως πρησμένα. Το ντοκουμέντο στην οθόνη. Ο Κάρολος ξυπόλυτος στην Ινδία. Κάτι δάχτυλα τούμπανο.     

Στη γωνία ένας ρακένδυτος κάθεται σταυροπόδι κρατώντας μία  πινακίδα που γράφει «πινάο» και ένα χάρτινο κυπελάκι για τον οβολό μας. Προσπερνώ, διότι δεν μπορώ να ξέρω, αν πράγματι πεινάει ή μας δουλεύει. Είναι τόσοι πολλοί πλέον σε κάθε σημείο. «Δεν υπάρχουν ΜΚΟ γι’ αυτούς τους ανθρώπους;» μονολόγησα. Μόνο για τους λαθρομετανάστες ενδιαφέρονται;

Θυμήθηκα  την εγκύκλιο της τέως Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου που είχε δώσει οδηγία να μη χρησιμοποιείται ο όρος λαθρομετανάστης, αλλά παράτυπος μετανάστης. Με ποιο δικαίωμα, όμως, ένας ανταποκριτής καναλιού αναφερόταν προ ημερών σε λαθροδιακινητές; Το ορθόν δεν είναι «παρατυποδιακινητές»;

Έφθασα στο γραφείο σώος και αβλαβής. Με καρφωμένη στο μυαλό μου την εικόνα του Καρόλου που έδειχνε τον εκνευρισμό του, επειδή λέρωσε τα πρησμένα δάκτυλά του με μελάνι από το στυλό που υπέγραψε κάποιο διάταγμα. Αυτή κι’ αν ήταν είδηση. Πλάι πλάι με την ενημέρωση, ότι τα παιδιά  του γιού του Χάρη δεν θα έχουν βασιλικούς τίτλους, επειδή ο Χάρης είχε παραιτηθεί των βασιλικών αξιωμάτων, για να ζήσει ως κοινός θνητός. Τα λυπήθηκα!

Το ραδιόφωνο μετέδιδε δηλώσεις πωλητικών για τις υποκλοπές. Τελικά κανείς δεν ήξερε τί γινόταν στην ΕΥΠ.  Κάτι σαν Ανεξάρτητη Αρχή πρέπει να είναι αυτή η Υπηρεσία. Κάτι σαν το ο υποκλέψας του υκλέψαντος μετά το ο κλέψας του κλέψαντος. Το μυαλό μου, όμως, στον Κάρολο. Γιατί τα δάκτυλά του, ποδιών τε και χεριών, είναι πρησμένα; Πότε θα λυθεί αυτή η απορία;

Η κυβέρνηση εξήγγειλε μέτρα για να μην παγώσουμε τον χειμώνα. Δεν μπορώ να πω πως τα κατάλαβα, καθώς προσπαθούσα ματαίως να εγγραφώ στον προσωπικό γιατρό.  Συγκράτησα μόνο τη λέξη «πολυεπίπεδη» που είπε ο Χατζηδάκης. Αναφερόταν στην προσπάθεια της κυβέρνησης, να αμβλύνει τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία.

΄Έφθασα στο γραφείο σώος και αβλαβής. Κουδούνισε αμέσως το τηλέφωνο. Ήταν ο φίλος μου ο Γιώργος που παρεπονείτο για εκατοστή φορά, ότι εδώ και μήνες αδυνατεί να πληροφορηθεί από τον e-ΕΦΚΑ, γιατί η σύνταξή του είναι λιγότερη κατά € 110. Τα τηλέφωνα δεν απαντούν, ώστε να κλείσει ραντεβού και χωρίς ραντεβού ουδείς γίνεται δεκτός. Τον έψεξα που ασχολείται με 110 κωλοευρώ τον μήνα, ενώ τα άκρα του Κάρολου είναι πρησμένα.  Εγώ μέρες τώρα προσπαθώ ανεπιτυχώς να ορίσω προσωπικό γιατρό και δεν παραπονούμαι αναλογιζόμενος το δράμα του πρησμένου Κάρολου.

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Παρίσι μεταδόθηκε φυσικά από τα ΜΜΕ.  Για να επιβεβαιωθεί για πολλοστή φορά το «Ελλάς-Γαλλία συμμαχία» με μπόλικων οπλικών συστημάτων αγοραπωλησία, αλλά και για να πληροφορηθεί ο ελληνικός λαός, ότι ο σύζυγος της Μαρέβα χάιδεψε το σκυλάκι του Μακρόν.


Σώτος




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου