Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022

"Μέτωπο" και με την Κίνα ανοίγουν οι Αμερικανοί

Οι ΗΠΑ απαγορεύουν σε εταιρείες «προηγμένης τεχνολογίας» να κατασκευάζουν εργοστάσια στην Κίνα για 10 χρόνια

Οι αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας που... λαμβάνουν ομοσπονδιακή χρηματοδότηση θα αποκλειστούν από την κατασκευή εγκαταστάσεων «προηγμένης τεχνολογίας» στην Κίνα για 10 χρόνια, ανακοίνωσε η κυβέρνηση Μπάιντεν.

Οι κατευθυντήριες γραμμές αποκαλύφθηκαν ως μέρος ενός σχεδίου 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων με στόχο την οικοδόμηση της τοπικής βιομηχανίας ημιαγωγών.

Έρχεται καθώς επιχειρηματικοί
όμιλοι έχουν πιέσει για περισσότερη κρατική υποστήριξη σε μια προσπάθεια να μειώσουν την εξάρτηση από την Κίνα.Και αυτό σε μια περίοδο που αντιμετωπίζουν μια παγκόσμια έλλειψη μικροτσίπ που έχει επιβραδύνει την παραγωγή.

«Θα εφαρμόσουμε «προστατευτικά κιγκλιδώματα» για να διασφαλίσουμε ότι όσοι λαμβάνουν κεφάλαια CHIPS δεν μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια (…) δεν τους επιτρέπεται να χρησιμοποιούν αυτά τα χρήματα για να επενδύσουν στην Κίνα, δεν μπορούν να αναπτύξουν τεχνολογίες αιχμής στην Κίνα (…) για μια περίοδο δέκα ετών», σύμφωνα με την υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ Τζίνα Ραϊμόντο.

«Οι εταιρείες που λαμβάνουν τα χρήματα μπορούν μόνο να επεκτείνουν τα ώριμα εργοστάσιά τους στην Κίνα για να εξυπηρετήσουν την κινεζική αγορά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου