Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

Παρέμβαση Ντογιάκου για την απόφαση στην υπόθεση της Siemens

Στο «μικροσκόπιο» μπαίνει η απόφαση για την υπόθεση των αποκαλούμενων «μαύρων ταμείων» της Siemens μετά την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου.

Ένα μόλις εικοσιτετράωρο μετά την απόφαση του Εφετείου που ανέτρεψε τα δεδομένα με την αθωωτική του απόφαση για το σύνολο των κατηγορουμένων ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, που θα διενεργήσει προσωπικά αντεισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου, στο επίκεντρο της οποίας θα βρεθεί το σκέλος που αφορά στο θέμα της παραγραφής.

Στόχος της εισαγγελικής έρευνας είναι να εξεταστεί το ενδεχόμενο πρόσωπα με τις ενέργειες ή τις παραλείψεις τους να καθόρισαν την πορεία της υπόθεσης η οποία μπήκε στο στόχαστρο των αρμόδιων αρχών πριν από περίπου 17 χρόνια.

Σύμφωνα με την παραγγελία, θα εξεταστεί εάν πρόσωπα, με οποιονδήποτε τρόπο και οποιαδήποτε ιδιότητα, είχαν συμμετοχή στους δικονομικούς χειρισμούς της υπόθεσης της Siemens με αποτέλεσμα να συντελέσουν ουσιαστικά στην παραγραφή των αξιοποίνων πράξεων, με δικές τους ποινικού χαρακτήρα ενέργειες ή παραλείψεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου