Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022

Όλο θα και θα και θα, σπάσ[τ]ε βρε παραμυθά[δες]

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

                Ο Αλαίκσοις από τη ΔΕΘ παρουσίασε το νέο πρόγραμμα του κώματος. Πλήρως κοστολογημένο, κατά την ορολογία του συρμού. Μπορώ να το τιτλοφορήσω «Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης ΙΙ» και να πω με απόλυτη βεβαιότητα, ότι δεν θα εφαρμοσθεί, όπως δεν εφαρμόσθηκε το αλήστου μνήμης Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης Ι που....

εξαγγέλθηκε μετά τα Ζάππεια Ι, ΙΙ και ΙΙΙ του Αντώνη, ο γιός του οποίου, διαβάζω, προορίζεται να τον διαδεχθεί στη βολευτική έδρα. Ναι, αυτός που  αντέγραφε σε διαγωνισμό και, αντί να του επιβληθούν τα δέοντα,  εξεδιώχθη, εντολή πατρός-πρωθυπουργού, η καθ’ όλα άξια, μακαρίτισσα πλέον, καθηγήτρια Μπουλούτα.  

        Μου θύμισε ο Αλαίκσοις το «με ένα άρθρο και ένα νόμο θα καταργήσουμε τα Μνημόνια και τον ΕΝΦΙΑ», αλλά και το άσμα του Χρηστάκη «Ο παραμυθάς» αντάμα με το «γκόου μπακ μάνταμ μέρκελ». Όχι πως οι πωλητικοί αντίπαλοί του είναι καλλίτεροι. Τα ζούμε δεκάδες χρόνια τώρα. Σε σημείο που δεν είναι άσχημη ιδέα να ψηφίσουμε ως εξής στις επόμενες εκλογές: τοποθετούμε όλα τα ψηφοδέλτια σε δοχείο νυκτός και τραβάμε ένα στην τύχη, το οποίο ρίχνουμε στην κάλπη.  

        Ο κατώτατος μισθός, είπε ο Αλαίκσοις, θα πάει στα € 800. Ήταν 19.01.2015, όταν εν δυνάμει πρωθυπουργός ων υποσχόταν κατώτατο μισθό € 751. Και ήταν Φεβρουάριος του 2019, όταν, εγκαινιάζοντας το πέμπτο έτος της πρωθυπουργικής θητείας του,  ανήγγελλε αύξηση του κατώτατου μισθού στα € 651. 

        Ο Ανδρουλάκης μάς υποσχέθηκε από τη Θεσσαλονίκη σοσιαλδημοκρατικές αρχές. Ακριβολόγος και εξαντλητικά λεπτολόγος ο μπαγάσας. Ο σύζυγος της Μαρέβας υποσχέθηκε σπίτια, φθηνότερα καύσιμα κ.λπ. για τις ευαλωτότερες [sic] ομάδες, όπως μας ενημέρωσε υπουργός τις. Εκτοξεύθηκε, όμως, και η τιμή των καυσόξυλων, στα οποία καταφεύγουν πολλοί συμπατριώτες διαμαρτυρόμενοι που ακρίβηναν και αυτά. Πού ζήτε ρε φιλάρες; Ξεχάσατε τους κανόνες της οικονομίας της αγοράς; Προσφορά και ζήτηση. Αυξάνει η προσφορά, μειώνεται η ζήτηση, πέφτουν οι τιμές. Μειώνεται η προσφορά, αυξάνει η ζήτηση, ανεβαίνουν οι τιμές. Πιο απλά δεν γίνεται. Τί δεν καταλαβαίνετε;   Πάντως ο Άδωνις σκέφτεται να βάλει πλαφόν [ελληνιστί ανώτατη τιμή] και στα καυσόξυλα, αφού έκανε ντα τους παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος μη φορολογώντας τα υπερκέρδη τους. 

         Ουδείς αρχηγός κώματος με διαβεβαίωσε ποτέ, ότι δεν υπακούει σε κελεύσματα ξένων δυνάμεων. Επομένως, ορθώς αγωνιώ αναμένοντας οδηγίες από τη Γερμανία, μόλις αυτή πάρει οδηγίες από τις πΗΠΑ. Τρέμω δε στην ιδέα, ότι έχουν μοιράσει το Αιγαίο με τους Μαμελούκους.

         Μεγάλο πρόβλημα η ασθενής μνήμη μας [κοντή μνήμη που λένε οι μορφωμένοι]. 

         Για το Χρηματιστήριο Ενέργειας, όλο και κάτι ψελλίζουν οι πωλητικοί μας. Για Χρηματιστήριο Αξιών δεν άκουσα κουβέντα από κανέναν.  Μόνο πληροφορούμαι κάθε μέρα το θετικό ή αρνητικό ποσοστό που έκλεισαν οι συναλλαγές. Συν ή πλην τόσο τοις εκατό. Πωλείται και αγοράζεται αέρας κοπανιστός. 

https://eretikos.gr/oikonomia/i-megali-panolethria-ton-metochon

       Η Ντόρα μάς προϊδέασε για το ενδεχόμενο αλλοίωσης του αποτελέσματος των επόμενων εκλογών από ξένη δύναμη που έχει ρίξει αρκετό χρήμα για εξαγορά πωλητικών συνειδήσεων [υπάρχουν τέτοιες συνειδήσεις;]. Κάτι παρόμοιο είχε γίνει τον Απρίλιο του 2000, όταν προηγείτο σταθερά η ΝΔ μέχρι τα μεσάνυχτα, οπότε άλλαξε αιφνιδίως το σκορ και παρέμεινε ο Θρούμπας πρωθυπουργός; Αλλά και τον Νοέμβριο του 2015 τί είχε, άραγε, συμβεί και ανεβλήθησαν οι εσωκωματικές εκλογές για ανάδειξη Πρόεδρου της ΝΔ;  Σε ποιόν δεν άρεσε ο Μεϊμαράκης και έπρεπε να εκλεγεί ο  εν διαστάσει τότε σύζυγος της Μαρέβας;  Δεν λειτουργούσαν, λέει, τα ηλεκτρονικά συστήματα. Άτιμη τεχνολογία. 

       Κι’ όλ’ αυτά ήλθαν στο μυαλό μου την ώρα που, επί τέλους, κατάφερα να εγγραφώ στην υπηρεσία «Προσωπικός γιατρός». Στο σύστημα υπήρχε κατάλογος με 10 γιατρούς, για να διαλέξω. Σ’ αυτούς δεν καταλεγόταν ο γιατρός που εμπιστεύομαι και συμβουλεύομαι.  Από δε τους 10 ήταν διαθέσιμος ένας και μόνον. Παντελώς άγνωστός μου. Πάτησα το πλήκτρο και γράφτηκα. Για ένα και μοναδικό λόγο: για να μη μου ρίξουν πρόστιμο και τρέχω δέκα χρόνια με ενδικοφανείς προσφυγές, αιτήσεις ακυρώσεως στα διοικητικά δικαστήρια κ.λπ. Για κανέναν άλλο λόγο. Δικηγόρος είμαι και θα την έβγαζα σχετικά φθηνά, αν εμπλεκόμουνα στα δικαιοδοτικά γρανάζια. Αλλά είναι και χρονοβόρος και ψυχοφθόρος η άτιμη η διαδικασία.  

        Στη συνέχεια με έφαγε η περιέργεια. Τί ρόλο να παίζει, άραγε, ο προσωπικός γιατρός μου; Αναζήτησα στο διαδίκτυο κάτι σχετικό με τον θεσμό τού προσωπικού γιατρού, μήπως και καταλάβω περί τίνος πρόκειται. Στάθηκα στο σημείο, όπου αναφέρεται, ότι στόχος του θεσμού είναι η μείωση του αριθμού των πολιτών που συρρέουν στα νοσοκομεία, αντί να καταφεύγουν πρωτίστως στις μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Αναρωτήθηκα:  ώρα 02:30 και έχω αφόρητο πονόκοιλο. Καλώ τον προσωπικό μου γιατρό ή πάω στο διανυκτερεύον νοσοκομείο;  Ιδού η απορία. 

Σώτος

Υ.Γ. Έχω και άλλη απορία που παραμένει άλυτη καιρό τώρα: τί εστί «δημιουργός περιεχομένου»; Όποιος γνωρίζει, παρακαλείται να με φωτίσει.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου