Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Ψοφήστε τους Νο 4

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Τ’ άκοσες Μαγδάλω; Πρώτη στο «Going for Growth» και στο «Adjustment Progress Indicator» που εσύ μου τόλεγες «Lisbon Council».
Το είπε ο Σαμαράς. Αλλά συ μαρή κακόμοιρη δεν ήσανε ΄κεί να χειροκροτήσεις και να φχαριστηθεί η ψυχούλα σ’ το χιλιοστό Εθνικό Σχέδιο Ασυγκράτητης Ανασυγκρότησης. Κι’ όλ’ αυτά μετά....
την ανάκαμψη, το success story, την απογείωση, το πρωτογενές πλεόνασμα, το φως στην άκρη του τούνελ και το τέλος του Μνημονίου που μας βάζει στην κανονικότητα.

Κατάλαβες τώρα με πόση υπευθυνότητα χειρίσθηκε η κυβέρνησή σου την κρίση; Είχε υπόψη της ότι υπάρχει και ο κάβος της Προεδρικής εκλογής, αλλά μολονότι φρόντιζε μόνο για το εθνικό συμφέρον, δεν σχεδίασε τα πάντα στην εντέλεια, ώστε να μη την αναγκάσει ο ανεύθυνος Αλέξης να προσφύγει σε εκλογές που είναι ό,τι χειρότερο θα μπορούσε να συμβεί στη χώρα. Δεν είχε διδαχθεί τίποτε από τα καμώματα του Γιωργάκη το 2009. Δεν ήξεραν εκεί στο Μαξίμου ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται.
Η σταθερότητά σου, λοιπόν, σε αύξηση των φόρων και επιβολή νέων, σε μειώσεις μισθών και συντάξεων τίθεται εν κινδύνω. Η κυβέρνηση που εξέλεξες το 2009 και το 2012 δεν σου είπε ποτέ ψέμματα. Αλλά και αν κάπου λάθεψε και της ξέφυγε ένα ψεμματάκι, μην το κάνεις θέμα. Η σταθερότητα πάνω απ’ όλα. Και τούτο, επειδή η αστάθεια προκαλεί τις αγορές, οι οποίες δεν εμπιστεύονται όποιον κι’ όποιον. Θέλουν γνώριμα πρόσωπα, οικεία που ξέρουν πώς να κατευνάζουν τις αγορές.

Είδες Μαγδάλω μ’ τί πάθανε οι Βενεζουελανοί; Ουρές για ένα κοτόπουλο να ξεγελάσουν την πείνα τους και ένα απορρυπαντικό για να πλύνουν τα βρακιά τους, να μη βρωμοκοπάνε. Και να φανταστείς ότι αυτοί έχουν και άφθονο πετρέλαιο. Όμως, η τιμή του πετρελαίου έπεσε ξαφνικά παγκοσμίως, με αποτέλεσμα να κλονίζεται η ανεύθυνη κυβέρνηση της Βενεζουέλας. Από μόνη της έπεσε η τιμή. Έτσι είναι η τιμή του πετρελαίου. Ανεβοκατεβαίνει μόνη της. Τα ίδια με τη Βενεζουέλα κοντεύει να πάθει και η Ρωσία με τόσο πετρέλαιο που διαθέτει. Έτσι, λοιπόν, κι’ εμείς που χαρήκαμε με το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο που μπήκε ξαφνικά στη ζωή μας, δεν μπορούμε να τα εκμεταλλευτούμε, για να δούμε άσπρη μέρα. Και ξέρεις τελικά ποιος φταίει για όλ’ αυτά Μαγδάλω; Ο λαός φταίει, δηλαδή εσύ κι’ εγώ που δεν εκτιμάμε τη Δημοκρατία και την ελευθερία που μας εξασφαλίζουν οι αγορές. Αντί να ψηφίσουμε δημοκρατικά τους εκλεκτούς των αγορών για να τιθασσεύσουν την άτιμη τιμή του πετρελαίου, σκεφτόμαστε να ψηφίσουμε δημοκρατικά αυτούς που θέλουν χωρίς λόγο να τα βάλουν με τις αγορές. Λες και μπορούν να τα βάλουν με τις αγορές. Αφού δεν μπορούμε εμείς, θα μπορέσουν αυτοί;

Αλήθεια, έχεις αναρωτηθεί ποτέ πώς θα ήταν η αστάθεια που τόσο απεχθάνονται οι αγορές και, κατ’ επέκταση, οι λαοί; Δεν έχεις βαρεθεί τόση σταθερότητα; Δεν σε πνίγει; Δεν θα ‘θελες να ξυπνήσεις ένα πρωί και να πεις «Πώς να ΄ναι άραγε αυτή η αστάθεια;». Είναι, βέβαια, η αστάθεια ο απαγορευμένος καρπός των αγορών και των υπηρετών τους. Αλλά εσύ θα διαλέξεις τους δικούς σου υπηρέτες. Όχι αυτούς που, όπως γνωρίζεις, ό,τι και να κάνουν «ου δύνανται δυσίν κυρίοις δουλεύειν». Διάλεξε, λοιπόν, τους υπηρέτες που θα υπηρετούν εσένα. Όποιοι κι’ αν είναι! Και μη φοβηθείς πως θα σε αποκαλέσουν ανώριμη. Αυτό θα πει αστάθεια. Από σταθερότητα και ωριμότητα χορτάσαμε. Μας βγήκε από τ’ αυτιά. Άλλωστε, η Ευρώπη, λέει, είναι πια θωρακισμένη. Δεν θα πάθει τίποτε ό,τι κι’ αν γίνει. Συνεπώς, μπορείς άφοβα να ψηφίσεις ό,τι θέλεις, αφού δεν θα κακοπάθει η Ευρώπη.

Προ πάντων, όμως, μην ξεχνάς ότι τη σταθερότητα υπηρετούν πρωτίστως οι Μιχαήλ Καρχιμάκης, Γεώργιος Πεταλωτής, Αθανάσιος Μωραΐτης, Φίλιππος Σαχινίδης, Χρήστος Αηδόνης και Φίλιππος Πετσάλνικος. Βουλευτές και υπουργοί του ΠΑΣΟΚ [ο Πετσάλνικος Πρόεδρος της Βουλής], οι οποίοι έδωσαν την 05.11.2011 ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπανδρέου και μετά από λίγες ημέρες στην κυβέρνηση Λουκά διώχνοντας τον Παπανδρέου. Τώρα, μαζί με τον Παπανδρέου στο ΚΙΔΗΣΟ ζητούν την ψήφο σου την 25.01.2015. Πότε εξυπηρετούσαν το εθνικό και όχι το προσωπικό τους συμφέρον; Ποιές σκοπιμότητες εξυπηρετούσαν τότε και ποιές σήμερα; Σε τίνος λαού την υπηρεσία έχουν ταχθεί;

Σωτήριος Καλαμίτσης
Επιστήθιος φίλος του γιατρού Γωγούση, σφόδρα δε πιθανόν και ομόκελλος σε φυλακές τύπου Γ΄

Ψοφήστε τους Nο 1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου