Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

"Κλαρίνο" ΠΑΟΚ ! Έχασε στην Τούμπα από τον Παναιτωλικό !

-Στον Σαλπιγγίδη ξέσπασαν (ξανά) οι οπαδοί
-Πικρή ήττα στο πιό κρίσιμο σημείο του πρωταθλήματος, λίγες μέρες πριν το ντέρμπι τίτλου με τον Ολυμπιακό
Την πιό σοκαριστική ήττα της χρονιάς, που μπορεί να του στοιχίσει ακόμη και τον τίτλο γνώρισε ο ΠΑΟΚ από τον Παναιτωλικό ....
στο γήπεδο της Τούμπας (1-2), στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.
Οκτώ ημέρες πριν το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στην Θεσσαλονίκη, ο «δικέφαλος» του Βορρά παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων και ηττήθηκε από μία καλύτερη ομάδα στο σημερινό μεταξύ τους ματς. Η διαφορά από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό έμεινε στους 2 βαθμούς, ωστόσο, εάν αύριο το βράδυ οι Πειραιώτες νικήσουν στη Βέροια θα ξεφύγουν με 5 και θα αποκτήσουν τεράστιο προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου.
Η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη ήταν... απούσα από τον αγωνιστικό χώρο για 60 λεπτά, πίεσε στο τελευταίο ημίωρο, όταν κι έφτασε στην ισοφάριση, αλλά στις καθυστερήσεις δέχτηκε κι άλλο γκολ και δεν είχε τα χρονικά περιθώρια για να «απαντήσει».
Από το ξεκίνημα του αγώνα οι Αγρινιώτες έδειξαν τις διαθέσεις τους. Μόλις στο 7ο λεπτό από την ανατροπή του Αθανασιάδη στον Κούσα ο Παναιτωλικός άνοιξε το σκορ από το σημείο του πέναλτι με την εκτέλεση του Άλβες (0-1).
Το γκολ έδωσε... φτερά στους παίκτες του Μάκη Χάβου, που τρία λεπτά αργότερα έφτασαν κοντά στο 0-1, αλλά ο Ιτάνζ πρόλαβε να διώξει τη μπάλα στο πλασέ του Κάπελ. Στο 20΄ και πάλι ο γκολκίπερ του «δικεφάλου» του Βορρά είπε «όχι» στο τετ-α-τετ με τον Μπεχαράνο, ενώ το πρώτο μέρος τελείωσε με τους γηπεδούχους να μην έχουν ούτε μία ευκαιρία και δικαιολογημένα ακούστηκαν οι πρώτες αποδοκιμασίες από την εξέδρα.
Το σκηνικό στα πρώτα 15 λεπτά του δεύτερου μέρους δεν ήταν διαφορετικό, με τον ΠΑΟΚ να χάνει την πρώτη του ευκαιρία στο 62΄, όταν η κεφαλιά του Νομπόα από την περιοχή έφυγε άουτ.
Από το 65΄ και μετά οι παίκτες του Παναιτωλικού οπισθοχώρησαν κάπως, για να έρθει στο 73΄ το 1-1 με το άψογο πλασέ του Μακ από την ασίστ του Νομπόα. Το γκολ της ισοφάρισης δεν ήταν αρκετό, όμως, για να «ανεβάσει» ψυχολογικά, αλλά και αγωνιστικά τους «ασπρόμαυρους».
Οι φιλοξενούμενοι ήταν πολύ επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις τους και στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων και πάλι ο Άλβες πλάσαρε τον Ιτάνζ και χάρισε στον Παναιτωλικό την τεράστια εκτός έδρας νίκη. Για τον ΠΑΟΚ ήταν η δεύτερη εντός έδρας ήττα στο πρωτάθλημα, μετά από αυτήν στον πρώτο γύρο από τον Παναθηναϊκό με το ίδιο σκορ.

Αποδοκίμασαν τον Σαλπιγγίδη
Στον... συνήθη ύποπτο, Δημήτρη Σαλπιγγίδη, ξέσπασε μερίδα οπαδών του ΠΑΟΚ που περίμενε έξω από τα αποδυτήρια μετά το τέλος του αγώνα με τον Παναιτωλικό, για την ήττα της ομάδας. Την ώρα που αποχωρούσε από τα αποδυτήρια οπαδοί τον αποδοκίμασαν άγρια και κινήθηκαν εναντίον του, χωρίς, όμως, να φτάσουν πάνω του, καθώς 15 άνδρες τις σεκιούριτι του ΠΑΟΚ πήγαιναν τον "Σάλπι"... καροτσάκι μέχρι το αυτοκίνητό του. Τελικά, έφυγε χωρίς περαιτέρω προβλήματα, ωστόσο ήταν εμφανώς απογοητευμένος και στεναχωρημένος για αυτό που συνέβη για μια ακόμη φορά εναντίον του.
Σε ό,τι αφορά σε πρόταση που φέρεται να έχει από την Καραμπούκσπορ, η αλήθεια είναι ότι δέχθηκε κρούση από έναν ατζέντη, ο οποίος τον ρώτησε αν τον ενδιαφέρει να πάει στην Τουρκία για τη συγκεκριμένη ομάδα, και το θέμα έμεινε εκεί. Δεν κατατέθηκε καμία συγκεκριμένη πρόταση.
Ξεφωνητά σε Χάβο!
Ο εκνευρισμός έφερε και αποδοκιμασίες (όχι πολύ έντονες!) από μερίδα οπαδών και σε βάρος του Μάκη Χάβου, την ώρα που έφευγε από το γήπεδο το πούλμαν του Παναιτωλικού. Λίγοι, έφτασαν στο σημείο να τον χαρακτηρίσουν και προδότη, γιατί η ομάδα του κέρδισε τον ΠΑΟΚ και μπορεί να του στερήσει τον τίτλο, προφανώς αδυνατώντας να αντιληφθούν ότι απλά έκανε την δουλειά του ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.

Οι δηλώσεις του Άγγελου μετά το ματς

Για την εικόνα του ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος: Ήταν πολύ άσχημο αυτό που έγινε στο πρώτο ημίχρονο. Μπήκαμε πολύ νωθρά και δεν κάναμε τίποτα σωστά. Χάσαμε ένα ημίχρονο συν ότι δεχθήκαμε ένα γκολ, το οποίο εκνεύρισε την ομάδα. Σήμερα γενικά, όμως, είναι μία κακή μέρα για όλους. Δεν πήγε τίποτα σωστά. Ακόμη και όταν η ομάδα ισοφάρισε, δεν πήγε τίποτα καλά. Έτσι ήθελε η Παναγιά να γίνει. Βέβαια, γι' αυτήν την εικόνα η ευθύνη είναι δική μου. Έχω εμπιστοσύνη στα παιδιά και την ομάδα. Έχω περισσότερη εμπιστοσύνη, όμως, στην Παναγιά. Στο τέλος θα μας τα δώσει όλα. Είμαστε όλοι πολύ στεναχωρημένοι. Κι εγώ και τα παιδιά. Σήμερα, ήταν όλα άσχημα για εμάς".
Για το που χάθηκε το παιχνίδι: "Είναι πολύ απλά τα πράγματα για εμένα. Έχει φάσεις το ματς που τρία άτομα δεν μπορούν να βάλουν την μπάλα στα δίχτυα. Είναι πολλά που δεν έγιναν σωστά. Το ξαναείπα. Ήταν μία κακή μέρα. Δεν μπορώ να κατηγορήσω τα παιδιά. Δεν μπορώ να εξηγήσω τι έγινε στο πρώτο μέρος. Αν ήμασταν κακοί και στο δεύτερο θα μπορούσαμε να πούμε κάτι. Στο δεύτερο μέρος, όμως, ήμασταν καλοί".
Για τη συνέχεια του πρωταθλήματος: "Έχω εμπιστοσύνη στην Παναγιά και στα παιδιά. Είμαστε μία ομάδα που μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα. Και μεις ήμασταν πάνω από τον Ολυμπιακό πέντε πόντους, αλλά μας πέρασε. Το σχέδιο είναι άλλο από... πάνω. Πιστεύω ότι τον Μάιο θα είμαστε καλά".
Για τη μη χρησιμοποίηση του Μακ στο αρχικό σχήμα: "Φοβήθηκα να τον ξεκινήσω γιατί είχε έναν τραυματισμό μέσα στην εβδομάδα και δεν ήθελα να παίξει στον βαρύ αγωνιστικό χώρο. Μην κολλάτε στον Μακ. Είχαμε ευκαιρίες να τελειώσουμε το ματς στο 89' στο 90', αλλά δεν το κάναμε. Δεν ήταν μόνο ο Μακ".
Για το θέμα της αντιμετώπισης της διαιτησίας: "Είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε αυτό. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό και δεν μπορούμε να περιμένουμε κάτι άλλο. Μέχρι τώρα αντέξαμε. Ελπίζω ότι θα αντέξουμε μέχρι το τέλος. Εγώ είμαι υποχρεωμένος να βλέπω το αγωνιστικό κομμάτι. Ένα κομμάτι της προετοιμασίας της ομάδας είναι και αυτό. Το κομμάτι της διαιτησίας. Κάπου εκεί χάνομαι κι εγώ. Τι θέλω να πω; Αν εμείς σε μία μέρα που δεν μας πάει το παιχνίδι, όπως σήμερα, δεν μπορούμε να αντιδράσουμε, τότε το πρόβλημα με την διαιτησία γίνεται ακόμη χειρότερο για εμάς. Εγώ είμαι υπεύθυνος και στο αγωνιστικό κομμάτι, και στο κομμάτι της διαιτησίας. Καλό θα ήταν να μην ασχολούμαστε με αυτά τα πράγματα. Εγώ έχω να δω φάουλ για τον ΠΑΟΚ έξω από την περιοχή από τον Οκτώβριο. Μην νομίζετε ότι δεν τα γνωρίζουμε. Είμαστε υποχρεωμένοι να αντεπεξέλθουμε σε αυτά. Και με τις κάρτες ξέρουμε τι γίνεται. Σήμερα ήταν σίγουρο ότι ο Ρατς θα πάρει κάρτα για να φτάσει τις επτά".
Για τους Νομπόα και Ρικάρντο Κόστα: "Ο Νομπόα δεν είναι ακόμη 100% έτοιμος. Χρειάζονται χρόνο και οι δύο. Έτσι ώστε να καταλάβουν τι γίνεται στην ομάδα. Δεν είναι εύκολες οι μεταγραφές του Γενάρη. Στα χρόνια που είμαι στον ΠΑΟΚ καμία μεταγραφή του Γενάρη δεν βοήθησε σύμφωνα με την αξία της. Εκτός από περιπτώσεις όπως είναι ο Φρατζέσκος και ο Μαραγκός που ήξεραν όμως από ελληνικό ποδόσφαιρο. Μπορεί να υπάρχουν παιδιά που βοήθησαν άμεσα, αλλά οι περισσότεροι παίκτες χρειάζονται χρόνο. Είναι μια φυσιολογική κατάσταση. Το ότι είναι καλοί παίκτες, είναι καλοί παίκτες. Δεν το συζητάει κανείς αυτό".
Για το αν υπάρχει σκέψη μεταγραφής για το αριστερό κέντρο της άμυνας: "Το πρόβλημα αυτό θα λυθεί εκ των έσω. Θέλω να πως δυο λόγια για τον Ποζατζίδη. Με πήραν τηλέφωνο από τον Ολυμπιακό Βόλου ότι θέλουν αριστερό μπακ. Είπα στο παιδί αν θέλει να πάει ή αν θέλει να μείνει εδώ. Την επόμενη μέρα έμεινε ελεύθερος από τον ΠΑΟΚ! Αυτό προς ενημέρωσή σας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου