Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Ρωμανιάς : "Θα υπάρξουν πιέσεις, αλλά δεν θα μειώσουμε συντάξεις"

Για παραποίηση των όσων είπε έκανε λόγο στον Αlpha 989 ο γ.γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργος Ρωμανιάς, μετά την ανησυχία για πρόβλημα με τις συντάξεις το Μάρτιο. «Πριν αναλάβω, είδα...
ότι το Μάρτιο θα υπάρχουν πιέσεις, είναι πρόβλημα που κληρονομήσαμε, αλλά θα το αντιμετωπίσουμε . Κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει το είπα καθαρά, εμείς δεν θα κάνουμε μείωση των συντάξεων», είπε ο κ. Ρωμανιάς.

Απέρριψε οποιαδήποτε νέα μείωση στις συντάξεις και σταδιακή επαναφορά τους, αλλά και ότι θα δοθεί δώρο Χριστουγέννων στους συνταξιούχους κάτω από 700 ευρώ τονίζοντας ότι «πρέπει να σταματήσουμε να γίνονται μειώσεις και σταδιακά να αποκαταστήσουμε τις συντάξεις. Το δώρο Χριστουγέννων θα το ξαναπάρουν. Η μεν επικουρική έχει κατακρεουργηθεί, η δε κύρια σύνταξη έχει υποστεί μείωση 30-40%. 700 εκατομμύρια τον μήνα έχουν περιοριστεί οι συντάξεις για να πληρώνονται οι δανειστές. Δεν μπορεί να συνεχιστεί».

«Αν μείνουμε στις δεσμεύσεις που έχουμε απέναντι στην τρόικα το μέλλον είναι πολύ δύσκολο. Για την καινούρια κυβέρνηση, αυτές οι συγκεκριμένες δεσμεύσεις δεν ισχύουν, είναι σαν να μην υπάρχουν. Είμαστε υποχρεωμένοι να αντισταθούμε στις επιλογές ορισμένων κύκλων», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου