Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Ο Σόιμπλε μας κλείνει το μάτι ή μου φαίνεται;

[Προσέξτε το ύφος των συνοδευόντων τον Φούχτελ συμπατριωτών μας]

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης
Πριν από μερικούς μήνες ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είχε κάνει μια πρόταση που ....
πνίγηκε. Είχε πει ότι θα πρέπει να εφαρμοσθούν ενιαίοι φορολογικοί συντελεστές σε όλη την ΕΕ. Φαντάζεσθε να μην υπάρχει κίνητρο να στήνουν οι Έλληνες επιχειρηματίες μαγαζιά στη Βουλγαρία ή να μεταφέρουν την έδρα των επιχειρήσεών τους στο Λουξεμβούργο; Καλό δεν ακούγεται; Μήπως ο Βαρουφάκης θα έπρεπε να το κάνει σημαία; Φροντίζοντας, βέβαια, από την άλλη μεριά να πατάξει τη γραφειοκρατία και την ασυδοσία του δημοσίου υπαλλήλου που καταδυναστεύουν τους επιχειρηματίες και τους φορολογούμενους εν γένει.

Προχθές, ο αυτός υπουργός Οικονομικών μας είπε ότι το ελληνικό χρέος δεν πρόκειται να κουρευτεί και ότι ο ελληνικός λαός οφείλει να συνειδητοποιήσει πως τα δεινά του οφείλονται στα λάθη της πολιτικής ελίτ της χώρας, στις οποίες, προφανώς, ο λαός επέτρεψε να οργιάζουν στην πλάτη του. Το έχουμε συνειδητοποιήσει Herr Schaueble, αλλά δώσε μας και τη λίστα Χριστοφοράκου να βοηθηθούμε λιγάκι. Ίσως έτσι να εντοπίσουμε πολλούς από αυτούς που οργίασαν στην πλάτη μας και να τους βάλουμε να σε πληρώσουν. Μη μας αφήνεις να παλεύουμε χρόνια για να βγάλουμε άκρη. Αν θέλεις τα λεφτά σου, διαφορετικά …

Πάντως, ο τύπος άρχισε να μου είναι συμπαθής [σύνδρομο της Στοκχόλμης;]. Κάτι θέλει να μας πει. Ίσως ότι πρέπει επί τέλους να αξιοποιηθεί το έργο του πρώην Εισαγγελέα και νυν υπουργού καταπολέμησης της διαφθοράς Παναγιώτη Νικολούδη, ο οποίος εξεταζόμενος ενώπιον Επιτροπής της Βουλής είχε καταθέσει πράματα και θάματα για να καταλήξει:

«Παντού υπάρχει διαφθορά και παντού υπάρχει διαπλοκή. Όσον αφορά τη διαπλοκή στις άλλες χώρες το τρίγωνο είναι: οικονομική ελίτ – πολιτική ελίτ – ΜΜΕ. Εδώ είναι ανάποδα: οικονομική ελίτ – ΜΜΕ – πολιτική ελίτ. Τα πρόσωπα της κεντρικής πολιτικής σκηνής παίζουν μειωμένο ρόλο. Τα πολιτικά πρόσωπα παίζουν τριτεύοντα ρόλο στη διαπλοκή».

Πράματα και θάματα κάπου θαμμένα στα υπόγεια της Βουλής των Ελλήνων.

Μη μου πείτε ότι δεν είναι επιτυχημένη η επιλογή τού Νικολούδη γι’ αυτόν τον υπουργικό θώκο!! Άντε και στην επαναφορά του Πεπόνη!!!

Σωτήριος Καλαμίτσης

Επιστήθιος φίλος του γιατρού Γωγούση, σφόδρα δε πιθανόν και ομόκελλος σε φυλακές τύπου Γ΄

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου