Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο

Η συζήτηση του Τσίπρα με χρήστες του Twitter πέρασε στο ντούκου ως προς το περιεχόμενό της, διότι οι πάντες ασχολήθηκαν με τη σκανδαλοθηρική πλευρά της, μετά την...
ανακοίνωση υποψήφιου της ΝΔ, σύμφωνα με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ προσέβαλε το άγιο πνεύμα (!), γιατί στη σχετική αφίσα ο Τσίπρας εμφανίζεται ν’ αφήνει από τα χέρια του να πετάξουν περιστέρια (περιστέρι είναι το σήμα του Twitter). Ομως, ακόμη και απ’ αυτή την ελεγχόμενη εκδήλωση βγήκαν ειδήσεις. Περιοριζόμαστε μόνο στις απαντήσεις που έδωσε ο Τσίπρας σε ερωτήσεις σχετικές με την εξωτερική πολιτική. Σε ζητήματα που έχουν σφραγίσει το αριστερό και προοδευτικό κίνημα της χώρας μας και που επί δεκαετίες κατεβάζουν κόσμο στο δρόμο.

Πριν καν τον ρωτήσουν κάτι για το ΝΑΤΟ, ο Τσίπρας σπεύδει να κλείσει το θέμα: «Σχετικά με το ΝΑΤΟ, μας συνδέουν διεθνές πλαίσιο συμφωνιών και δεσμεύσεων, που αν δεν το τηρήσουμε θα τεθεί θέμα συνέχειας της παρουσίας μας». Και γιατί είναι πρόβλημα η συνέχιση της παρουσίας στο ΝΑΤΟ;
Εξήγηση δε δόθηκε.

Στη συνέχεια τίθεται ερώτηση αν ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να βλέπει θετικά το πάγιο αίτημα της Αριστεράς για έξοδο από το ΝΑΤΟ. Με το γνωστό υφάκι του άσχετου, ο Τσίπρας σπεύδει εισαγωγικά να πει: «Ο Καραμανλής μας έβγαλε από το ΝΑΤΟ, όχι η Αριστερά»! Για πάγιο αίτημα της Αριστεράς τον ρώτησαν, αυτός θεώρησε πως ήταν μια καλή ευκαιρία να απονείμει εύσημα στον Καραμανλή (δηλώνει και… ολίγον καραμανλικός, για να «την πει» στον Σαμαρά).
Δεν το ξέρει, άραγε, ή ποντάρησε σε άγνοια των νέων στην πλειοψηφία ανθρώπων που έπαιρναν μέρος στην τουϊτερική συζήτηση; Ο Καραμανλής έκανε μια υποκριτική έξοδο της Ελλάδας από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ, τον Αύγουστο του 1974, μετά τον «Αττίλα ΙΙ» και ενώ η Ελλάδα συγκλονιζόταν από αντινατοϊκές-αντιαμερικανικές διαδηλώσεις. Τα χρόνια που η Ελλάδα έμεινε εκτός στρατιωτικού σκέλους δεν έκανε καμιά κίνηση προς άλλη, εκτός ΝΑΤΟ κατεύθυνση (π.χ. «κίνημα αδεσμεύτων») και τον Οκτώβρη του 1980 επέστρεψε μετά βαΐων και κλάδων και στο στρατιωτικό σκέλος.

«Εχουμε ήδη αρκετούς εχθρούς, για να ανοίξουμε τώρα τέτοια θέματα», συνεχίζει ο Τσίπρας και καταλήγει ότι στόχος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι «ο ενεργητικός ρόλος στη συμμετοχή μας»! Μέσα στο ΝΑΤΟ, λοιπόν, και… ενεργητική συμμετοχή. Τι ακριβώς σημαίνει αυτό το τελευταίο; Οτι θα βάζει αστερίσκους όπως έκανε ο Ανδρέας Παπανδρέου σε κάποια νατοϊκά ανακοινωθέντα, χωρίς καμιά πρακτική σημασία; Το ΝΑΤΟ είναι ένας επιθετικός ιμπεριαλιστικός συνασπισμός, οργανώνει εκστρατείες σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη, απειλεί να εμπλακεί σε πόλεμο με τη Ρωσία στην καρδιά της Ευρώπης (Ουκρανία, αντιπυραυλική άμυνα) κτλ. κτλ. Ο ελληνικός λαός, ακόμη και τις μέρες της κρίσης, πληρώνει κάθε χρόνο τεράστια ποσά στο ΝΑΤΟ για να μπορεί να συντηρεί τις στρατιωτικές του δυνάμεις και ν’ αγοράζει οπλικά συστήματα από τις βιομηχανίες των ιμπεριαλιστικών χωρών. Το ελληνικό κράτος έχει εκχωρήσει αεροπορικές εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν τα νατοϊκά αεροπλάνα, έχει στείλει στρατό ακόμη και στο Αφγανιστάν και φρεγάτες να περιπολούν σε θάλασσες έξω από τη Μεσόγειο.

Ολ’ αυτά δεν είναι ασήμαντες λεπτομέρειες και προφανώς αυτό είχαν υπόψη τους αυτοί που έκαναν την ερώτηση στον Τσίπρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως, είναι αποφασισμένος να κινηθεί αυστηρά εντός των σχέσεων εξάρτησης του ελληνικού αστικού κράτους από τα αμερικανονατοϊκά κέντρα και να μην εγείρει την παραμικρή αμφισβήτηση του στάτους που έχουν διαμορφώσει εδώ και δεκαετίες οι ξενόδουλες ελληνικές κυβερνήσεις.

Ρωτήθηκε και για τις αμυντικές δαπάνες ο Τσίπρας και φρόντισε να το ξεκόψει με άκομψο τρόπο: «Οι αμυντικές δαπάνες έχουν ήδη μειωθεί δραματικά, δεν υπάρχει θέμα περαιτέρω μείωσης και το άμεσο ζητούμενο είναι να βελτιωθεί το αξιόμαχο». Τρέμετε ακροδεξιοί και φασίστες. Ο ΣΥΡΙΖΑ σας ξεπέρασε. Αν πριν από μερικά χρόνια (όχι πολλά) κάποιος που δηλώνει αριστερός τολμούσε να πει αυτά τα λόγια, θα τον είχαν πάρει με τις πέτρες. Ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως, κάνει ψηφοθηρία και ανάμεσα στους καραβανάδες και πρέπει να υπερασπιστεί τα πάγια αιτήματά τους: περισσότεροι εξοπλισμοί (γιατί οι περισσότεροι εξοπλισμοί δεν φέρνουν μόνο μίζες στα ψηλά κλιμάκια, αλλά και αυξημένες θέσεις εργασίας καραβανάδων στα παρακάτω κλιμάκια).

Υπό το πρίσμα των παραπάνω, μπορεί κανείς να διαβάσει και την οργισμένη διαμαρτυρία του αρμόδιου τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσα: «Η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ ενέκρινε εσπευσμένα 42 εξοπλιστικά προγράμματα με τα οποία επιχείρησε να δεσμεύσει το 68,50% του εξοπλιστικού κονδυλίου του έτους 2015. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να δεχτεί τετελεσμένα από τη βεβιασμένη υπογραφή συμβάσεων». Το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι να μην υπογράψει τις συμβάσεις του 2015 η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αλλά να τις υπογράψει η δική του κυβέρνηση!

Πηγή: http://www.eksegersi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου