Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Ο Στάθης Αβραμίδης εξηγεί γιατί καθυστερεί ο κόμβος Κ-16

«Η καθυστέρηση που είχαμε μέχρι τώρα ήτανε λόγω των απαλλοτριώσεων.» εξήγησε αναφορικά με το ...
έργο κατασκευής του ανισόπεδου κόμβου Κ-16 στην είσοδο της περιφερειακής οδού, ο Στάθης Αβραμίδης, αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στον Alpha 96,5.
Σχετικά με την εν εξελίξει εισαγγελική έρευνα αναφορικά με την καταβολή αποζημίωσης στον εργολάβο εκ μέρους της ΠΚΜ, ο κ. Αβραμίδης ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να κωλυσιεργήσει η αποπεράτωση του έργου εξαιτίας της έρευνας του εισαγγελέα Διαφθοράς, Αργύρη Δημόπουλου. «Ό,τι στοιχεία ζητήθηκαν από τον κύριο εισαγγελέα δοθήκανε, και αυτή τη στιγμή περιμένουμε να δούμε τις αποφάσεις που θα πάρει. Αν υπάρχει κάποια παράλειψη ή οτιδήποτε άλλο», πρόσθεσε ο αντιπεριφερειάρχης.
Επιπλέον αναφερόμενος στα τεχνικά χαρακτηριστικά του υπό κατασκευή κόμβου, ο κ. Αβραμίδης σημείωσε πως «έχουν προβλεφθεί όλα. Όπως και η υδραυλική μελέτη. Γιατί έχουμε και τα φαινόμενα με τις πλημμύρες, και είχαμε διαμαρτυρίες απ’ τους κατοίκους της περιοχής. Άρα δεν θα ‘χουμε πρόβλημα, όσο αφορά τον κόμβο τουλάχιστον.»
Εξάλλου ο αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων μίλησε και για την κατάσταση της εσωτερικής περιφερειακής επισημαίνοντας πως δεν είναι, οικονομικά, δυνατή η πλήρης αποκατάσταση του οδοστρώματος, το οποίο βρίσκεται σε κακή κατάσταση. «Οι παρεμβάσεις που κάνουμε είναι συντήρηση του οδοστρώματος. Όπου έχουμε λακκούβες, παρεμβαίνουμε», εξήγησε ο ίδιος. Σχετικά, δε, με την ανυπαρξία ηλεκτροφωτισμού σε ένα μεγάλο κομμάτι της περιφερειακής πρόσθεσε πως «πλέον στην κεντρική λωρίδα του περιφερειακού έχει αποκατασταθεί ο ηλεκτροφωτισμός. Είμαστε στη διαδικασία να ηλεκτροδοτηθούν και οι κόμβοι το προσεχές δεκαήμερο.», προσθέτοντας πως η περιφέρεια προχωρά στην αντικατάσταση των χάλκινων καλωδίων με αντίστοιχα αλουμινίου, τα οποία δεν αποτελούν εμπορεύσιμο υλικό και εκμηδενίζουν τις κλοπές που σημειώνονταν τα προηγούμενα χρόνια.
Τέλος ο Στ. Αβραμίδης έκανε γνωστό πως έχουν δρομολογηθεί δύο νέα οδικά έργα: το πρώτο αφορά το δρόμο Θεσσαλονίκης Χαλκηδόνας, ύψους δύο εκατομμυρίων ευρώ, και το δεύτερο αφορά την περιφερειακή των Μουδανίων Χαλκιδικής, ύψους έξι εκατομμυρίων ευρώ. «Ξεκινάει η εργολαβία από τώρα και ολοκληρώνεται μέχρι το τέλος του 2015.» διευκρίνισε ο κ. Αβραμίδης για τα Μουδανιά, χαρακτηρίζοντας αναγκαίο κακό την ταλαιπωρία των πολιτών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. «Δεν μπορεί μέσα σε ένα τρίμηνο να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες. Το πολύ-πολύ αναγκάζουμε τον εργολάβο να διακόψουμε τους μήνες αιχμής και να ξεκινήσουμε από το Σεπτέμβριο.» πρόσθεσε ο αντιπεριφερειάρχης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου