Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Άντε ρε γατάκια που θα μας πείτε εσείς να μην ξαναπροσλάβουμε τους 12.000 δημοσίους υπαλλήλους

Κάτι δεν κατάλαβαν καλά στην Ευρώπη. Δεν κατάλαβαν ότι στην Ελλάδα υπάρχει για πρώτη φορά ΑΡΙΣΤΕΡΑ.  Που, δεν θα απολογηθεί σε κανέναν για το αν θα εκτελέσει την εντολή του ελληνικού λαού, να επαναπροσλάβει τους δημοσίους υπαλλήλους που απολύθηκαν καταχρηστικά. Αυτή την εντολή έδωσε ο ελληνικός λαός με την ψήφο του και πρέπει επιτέλους τα ξένα παράκεντρα εξουσίας των τοκογλύφων να σεβαστούν την εθνική μας κυριαρχία. Να το καταλάβουν επιτέλους: Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εμείς θα αποφασίζουμε , όχι αυτοί.
...............
Από ένα προκλητικό εξώφυλλο συνοδεύεται το άρθρο του Economist για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Στο εξώφυλλο του περιοδικού απεικονίζεται η ...
Αφροδίτη της Μήλου να κρατά ένα όπλο, υπό τον τίτλο «Εμπρός Άνγκελα, φτιάξε μου τη μέρα», ελπίζοντας σε μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και τη διάλυση της Ευρωζώνης... παπάρια μάντολες δηλ.

«Το διακύβευμα είναι υψηλό. Παρά το γεγονός ότι όλοι, συμπεριλαμβανομένου και του κ. Τσίπρα, επιμένουν ότι θέλουν να παραμείνει στο ευρώ η Ελλάδα, τώρα υπάρχει μία σαφής απειλή του Grexit. Την περίοδο 2011-2012, η Μέρκελ αμφιταλαντεύονταν αλλά στη συνέχεια αποφάσισε να στηρίξει τους Έλληνες και να τους κρατήσει στο ευρώ. Δεν ήθελε να κατηγορηθεί η Γερμανία για άλλη μία ευρωπαϊκή καταστροφή», αναφέρει το άρθρο του Economist και προσθέτει:

«Αυτή τη φορά οι πιθανότητες έχουν αλλάξει. Το Grexit θα μοιάζει περισσότερο με λάθος των Ελλήνων. Η οικονομία της Ευρώπης είναι ισχυρότερη κατά 80% του χρέους της Ελλάδας, το οποίο είναι στα χέρια των άλλων κυβερνήσεων».

Παράλληλα αναφέρεται και στον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι έχει δίκιο σε δύο πράγματα και άδικο σε ένα. Συγκεκριμένα, το περιοδικό γράφει:

«Ο κ. Τσίπρας έχει δίκιο όταν λέει ότι η λιτότητα στην Ευρώπη ήταν υπερβολική. Έχει δίκιο επίσης όταν λέει ότι το χρέος της Ελλάδας είναι ανεξόφλητο. Αλλά κάνει λάθος γιατί εγκαταλείπει τις μεταρρυθμίσεις. Το σχέδιό του να επαναπροσλάβει 12.000 υπαλλήλους του δημοσίου τομέα, να σταματήσει τις ιδιωτικοποιήσεις και να αυξήσει τον κατώτατο μισθό θα ανατρέψει τα πάντα όσον αφορά την ανταγωνιστικότητα της χώρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου