Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Ψοφήστε τους

Δυστυχώς, τα βιβλία «Πολιτικής Αγωγής», μέσα από τα οποία διδάσκεται η νεολαία μας Δημοκρατία, δεν περιέχουν ειδικά κεφάλαια περί πολιτικής αποστασίας, διπροσωπίας, διγλωσσίας, ιδιοτέλειας, καιροσκοπισμού, προδοσίας, δολοπλοκίας, εκβίασης, αερολογίας, ασυνέπειας, ανηθικότητας, τρικλοποδιάς, συναλλαγής και εξαγοράς! 

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης


Περίπτωση 1η
Ο εντιμὀτατος κ. Νταβρής πολιτεύθηκε για πρώτη φορά το 2012 και εξελέγη βουλευτής με τους ΑΝ.ΕΛ. Χολωθείς με τον Πρόεδρό του [δεν κατάλαβα το «γιατί»] ανεξαρτητοποιήθηκε. Την 12.12.2014 δἠλωσε: «Αυτό που προέχει αυτή την στιγμή για την Ελλάδα, είναι η πολιτική σταθερότητα. Οι πρόωρες εκλογές και η ενδεχόμενη αστάθεια που μπορεί να προκύψει, θα δυναμιτίσουν την προσπάθεια σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας». Ταυτόχρονα επεσήμανε ότι η στάση του δεν υπαγορεύεται από την ανάγκη να βρει πολιτική στέγη, καθώς ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.
Ο κ. Νταβρής, λοιπόν, ψήφισε Δήμα για ΠτΔ, ώστε να αποτρέψει τις εκλογές που θα προκαλούσαν στον τόπο συμφορά. Και το έκανε από αγνό πατριωτισμό, από ανιδιοτέλεια, από ενδιαφέρον για τον απλό Έλληνα που δεινοπαθεί και δεν θέλει να τον δει να υποφέρει ακόμη περισσότερο στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ.  Όχι για να  δεχθεί η ΝΔ στις αγκάλες της τον κ. Νταβρή. Τώρα, όμως, άλλαξε γνώμη, μετά από 18 ακριβώς ημέρες, και μετέχει στις εκλογές με τη σημαία της ΝΔ. Και αυτός υπόδειγμα ήθους και συνέπειας. 

Ψοφήστε τον!!

Περίπτωση 2η
Την 28.03.2014 η έγκριτος «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» δημοσίευσε καταγγελία του Π. Καμμένου ότι  υπάρχει ένα παρακράτος, το οποίο μέσω του ΣΔΟΕ εκβιάζει τους βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ., χωρίς να αποκλείει μάλιστα αυτός να ήταν ο λόγος της προχθεσινής παραίτησης από το κόμμα του της κ. Χρ. Γιαταγάνα και του κ. Κ. Γιοβανόπουλου. Υποστήριξε  ότι «παρακρατικοί της κυβέρνησης» μέσω του ΣΔΟΕ προβαίνουν συνέχεια σε αναίτιους ελέγχους των οικονομικών δεδομένων των βουλευτών του και επικαλέστηκε, μεταξύ άλλων, τους κ. Χαϊκάλη, Καπερνάρο, Χρυσοβελώνη, αλλά και την οικογένειά του, που, όπως είπε, ελέγχονται συνέχεια από το ΣΔΟΕ. «Ξέρω ότι μπούκαραν και στο ξενοδοχείο του πεθερού του Γιοβανόπουλου και ήταν στα όρια να του το πάρουν», είπε χαρακτηριστικά και κάλεσε τους δύο ανεξάρτητους πλέον βουλευτές «αν εκβιάστηκαν να βγουν να το πουν». Ακόμη σοβαρότερη, όμως, ήταν η σύνδεση της καταγγελίας που έκανε με το Μαξίμου, καθώς υποστήριξε ότι ο πρώην βουλευτής του κόμματος Γ. Νταβρής «λειτουργούσε από την αρχή ως άνθρωπος του Σαμαρά μέσα στους ΑΝΕΛ». Σε εκείνον καταλόγισε ότι χειραγώγησε και τους δύο βουλευτές που ανεξαρτητοποιήθηκαν προχθές.
Την 29.12.2014 ο κ Γιοβανόπουλος ψήφισε για ΠτΔ τον Δήμα και την επομένη [30.12.2014] εξέδωσε ανακοίνωση εξηγώντας τους λόγους που τον οδήγησαν να ενταχθεί στη ΝΔ. «Στις κρίσιμες ώρες η ευθύνη απαιτεί δράση. Η επιλογή που είχα ήταν μόνο μία: Να συμβάλω στην ανάσταση της χώρας. Λέγοντας αλήθεια, πολεμώντας την απελπισία, μαχόμενος από μέσα να λήξει επιτέλους η πολιτική αγονία. Η ανάπτυξη που όλοι ποθούμε δεν έρχεται με διαταγές ούτε με καταλήψεις. Η ανεργία δεν μειώνεται με κατάρες, η μετανάστευση των παιδιών μας δεν σταματά με εθνικορητορείες. Έρχονται καιροί δύσκολοι, μέρες που οφείλουμε να εργαστούμε σκληρά και έντιμα στην πρωτογενή κυρίως παραγωγή. Μπορούμε. Αλλάζοντας πρώτα τον εαυτό μας. Μεθοδικά ας συμβάλουμε τώρα στην Ενότητα. Τώρα συνέργειες και μάχη υπέρ των πολλών με Τρόπο Ελληνικό. Διεκδικώ να εργαστώ για τη φωτισμένη αξιοκρατία, την απλή δικαιοσύνη, τη δημοκρατία των αρίστων».
Ψοφήστε τον!!
Περίπτωση 3η
Παναγιώτης Μελάς. Γνωστότατος και μη εξαιρετέος. Ο κ. 20% -80%. Ο πρώτος άνθρωπος[;] στην ιστορία της ανθρωπότητος που διαίρεσε την ψήφο του σε δύο μέρη. Με το πρώτο μέρος δεν ψήφισε τον Δήμα για ΠτΔ, με το δεύτερο τον ψήφισε.
Δοξάστε τον και ψοφήστε τον!
Δυστυχώς, τα βιβλία «Πολιτικής Αγωγής», μέσα από τα οποία διδάσκεται η νεολαία μας Δημοκρατία, δεν περιέχουν ειδικά κεφάλαια περί πολιτικής αποστασίας, διπροσωπίας, διγλωσσίας, ιδιοτέλειας, καιροσκοπισμού, προδοσίας, δολοπλοκίας, εκβίασης, αερολογίας, ασυνέπειας, ανηθικότητας, τρικλοποδιάς, συναλλαγής και εξαγοράς! 
Σωτήριος Καλαμίτσης
Επιστήθιος φίλος του γιατρού Γωγούση, σφὀδρα δε πιθανόν και  ομόκελλος σε φυλακές τύπου Γ΄

Υ.Γ. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ κληθεί να κυβερνήσει, θα διαψεύσει, άραγε, τον Εμμανουήλ Ροΐδη; [«Ως οι Ινδοί εις φυλάς, ούτω και οι Έλληνες διαιρούνται εις τρεις κατηγορίας: α) Εις συμπολιτευομένους, ήτοι έχοντας κοχλιάριον να βυθίζωσιν εις την χύτραν του προϋπολογισμού, β) Εις αντιπολιτευομένους, ήτοι μη έχοντας κοχλιάριον και ζητούντας εν παντί τρόπω να λάβωσιν τοιούτον και  γ) Εις εργαζομένους, ήτοι ούτε έχοντας κοχλιάριον ούτε ζητούντας, αλλ’ επιφορτισμένους να γεμίζωσι την χύτραν δια του ιδρώτος των»]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου