Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Διαμαρτυρία για τα εργοστάσια βιομάζας σε Βασιλικά και Λακκιά

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
Μαζική κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τετάρτη,...
στη συνεδρίαση της μητροπολιτικής επιτροπής της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπου περνά στη μία το μεσημέρι το θέμα της εγκατάστασης των δύο μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αεριοποίησης βιομάζας στα Βασιλικά και τη Λακκιά ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ.
Το ίδιο θέμα συζητήθηκε μόλις την περασμένη Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2015, από το δημοτικό συμβούλιο Θέρμης. Με ένα ομόφωνο ΟΧΙ σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο Θέρμης, τάχθηκε ξεκάθαρα ενάντια στην εγκατάσταση αυτών των μονάδων στην περιοχή, και σε απόλυτη συμφωνία με το σύνολο των κατοίκων της δημοτικής ενότητας Βασιλικών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η γνωμοδότηση του δήμου Θέρμης έγινε έπειτα από την επιστημονική εισήγηση του καθηγητή Νικόλα Μουσιόπουλου της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, και της ομάδας του, η οποία έγινε πάνω στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου και ήταν ΑΡΝΗΤΙΚΗ.
Ηδη το τελευταίο δίμηνο, έχει κινητοποιηθεί η τοπική κοινωνία, στην προσπάθεια της να σταματήσει το έργο. Εχει γίνει συλλογή 3.200 υπογραφών πολιτών που αντιτίθενται ση λειτουργία των μονάδων στην περιοχή και έχουν πραγματοποιηθεί συγκεντρώσεις και λαϊκές συνελεύσεις όπου επιβεβαιώθηκε η εν λόγω ομοφωνία.
Στη σημερινή κινητοποίηση διαμαρτυρία θα δώσουν δυναμικό παρών οι κάτοικοι, ζητώντας να ακουστεί η δική τους φωνή. Δεν κρύβουμε την αγανάκτηση μας ως Επιτροπή Αγώνα για τον τρόπο που μεθοδεύτηκε και πραγματοποιείται σήμερα αυτή η συζήτηση από την μητροπολιτική επιτροπή, τόσο εσπευσμένα, χωρίς να ενημερωθούμε ούτε εμείς ως άμεσα ενδιαφερόμενοι ούτε καν η δημοτική αρχή!
Οι πολίτες θα βρίσκονται εκεί, πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση, για να εκφράσουν την αγανάκτησή τους, αποφασισμένοι να μπλοκάρουν το έργο και απαιτώντας να ακουστεί και η δική τους φωνή.
Με την παράκληση δημοσιοποίησης


επισυνάπτονται α. το ψηφισμα διαμαρτυρίας της κινητοποίησης της 14ης δεκεμβρίου και φωτογραφία από το προχτεσινό δημοτικό συμβούλιο


τηλ. επικοινωνίας με μέλος της επιτροπής αγώνα βασιλικών 6947001142

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου