Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

Συνάντηση Μητσοτάκη με στελέχη της Google και του Facebook στο Νταβός

Σειρά επαφών με ανώτερα στελέχη της Google και της Meta είχε σήμερα, Τετάρτη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο... πλάισιο των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.

Το μεσημέρι ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Google για δραστηριότητες στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική (EMEA), Ματ Μπρίτιν.Στη συνάντηση συζητήθηκε η προοπτική αύξησης των επενδύσεων της Google στη χώρα μας, η ευρύτερη αξιοποίηση εργαλείων που ήδη διαθέτει η Google στην Ελλάδα για προγράμματα ψηφιακής κατάρτισης και επιχειρηματικότητας, ειδικά στον τομέα του τουρισμού, όπως επίσης και τα σχέδια της εταιρείας για υπόγεια καλώδια που θα συνδέουν Ευρώπη, Ασία και Μέση Ανατολή (Blue Submarine Cable System).

Ο πρωθυπουργός είχε νωρίτερα συνάντηση με τον πρόεδρο της Meta για Διεθνείς Υποθέσεις, Νικ Κλεγκ. Στη διάρκεια της συνάντησης έγινε ανταλλαγή απόψεων για τις τεχνολογικές εξελίξεις, το μέλλον του διαδικτύου και τις ευκαιρίες που προκύπτουν. Στο πλαίσιο αυτό, σημειώθηκε ότι η Ελλάδα μπορεί να διαδραματίσει κομβικό ρόλο στην προώθηση καινοτομιών στην Ευρώπη.

Κατά την παρουσία του στο Νταβός ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε το Greek House Davos, το οποίο προωθεί την Ελλάδα ως επενδυτικό προορισμό, αναδεικνύει την ελληνική επιχειρηματικότητα και προβάλλει τον ρόλο της Ελλάδας στην Ευρώπη και στον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου