Πέμπτη 12 Μαΐου 2022

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ !

δειτε το:


Χιλιάδες αμόρφωτα παιδάκια έκαναν καριέρα, έστησαν τεράστια γκρουπ στο facebook με 100 και 200 χιλιάδες μέλη και μετά τα πούλησαν σε κανονικούς δημοσιογράφους, με τέτοιους clickbait τίτλους.
Πέρασαν 20 χρόνια από τότε που άρχισαν να αναπτύσσονται τα πρώτα ελληνικά sites και blogs κι ακόμη ο κόσμος τσιμπάει σε τέτοια !  Παρά το γεγονός, ότι την πάτησε 100 φορές, μπήκε με αγωνία να δεί τι είναι αυτό που "το σύστημα θα κατεβάσει" , αλλά ....με κίνδυνο της ζωής του, ο γενναίος 18χρονος blogger, δημοσιοποιεί , συνεχίζει να διαβάζει ...μαλακίες τίτλους. Το βλέπω σε γνωστούς μου. Τσιμπάνε σαν χάνοι !

Άσε που, 9 στους 10 αναγνώστες μιας είδησης, τη σχολιάζουν (!) χωρίς να τη διαβάσουν! Μόνο από τον τίτλο!
Καιρός να αλλάξει συνήθειες το καταναλωτικό μας κοινό, δηλαδή οι αναγνώστες.

Διαβάστε ΛΙΓΟΤΕΡΑ θέματα, ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ τίτλο αν είναι πιασάρικος, ιδιαίτερα αν αφορά θέμα υγείας !

Έχουν γεμίσει τα κοινωνικά δίκτυα, με ΗΛΙΘΙΑ "ιατρικά" άρθρα, με γελοίους τίτλους όπως "το σύμπτωμα που δεν πρέπει να αγνοήσετε",  "η συνήθεια που θα σας κάνει να ζήσετε 10 χρόνια παραπάνω" κ.λπ.

Το clickbait λοιπόν, έφυγε από τους ψεκασμένους τίτλους και πήγε στα "ιατρικά" άρθρα που γράφει ο κάθε χλιμίτζουρας (γιατρός συχνά!) για να τσιμπήσει πελατεία.

Πριν λίγο διάβαζα τη "θαυματουργή δίαιτα για το ευερέθιστο έντερο", γραμμένο από γνωστό γιατρό της Θεσσαλονίκης, όπου ο παπάρας έγραφε "απαγορεύονται τα κόκκινα κρέατα, τα όσπρια, τα λαχανικά, οι σαλάτες, τα αλμυρά, τα καυτερά, τα γλυκά, τα γαλακτομικά, η ζάχαρη, οι καφέδες, τα αναψυκτικά και τα οινοπνευματώδη".

Και δικαίως τον στολίζουν από κάτω, με σχόλια όπως "και τι να τρώμε βρε μαλάκα γιατρέ; τέτοια δίαιτα κάνουν μόνο οι πεθαμένοι" !

Φ.Μ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου