Κυριακή 22 Μαΐου 2022

Ε και;

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

[Η απόλυτη καλαισθησία προσωποποιημένη εν άκρα απλότητι]

Ανδρουλάκης: η χώρα χρειάζεται σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση. Θα αναγεννηθεί με την αναγέννηση του κώματός μας.

Σκουρλέτης: τα μέλη του Κογκρέσσου χειροκροτούσαν τον Μητσοτάκη, επειδή τους διασκέδαζε.

Τί είναι το Κέντρο για εσάς; «Είναι σαν το φαγητό που... μας μαγείρευε η μάνα μας. Τώρα όλοι προτιμούν τις χλιδάτες συνταγές παραγεμισμένες με ιδεολογικά καρυκεύματα, αλλά εκείνο ήταν το πιο υγιεινό. Αποφεύγεις και τις δηλητηριάσεις που παθαίνεις, όταν ο οργανισμός σου δεν έχει συνηθίσει στις ακρότητες». [Συνέντευξη Χριστοδουλάκη – ΤΟ ΒΗΜΑ 15.05.2022 σελίς Α12]

Αλαίκσοις: ο Μητσοτάκης δεν πρόφερε ούτε μια φορά τη λέξη Τουρκία.

Σκληρό, ισχυρό, σφοδρό, ηχηρό, οργισμένο, εξοντωτικό τρις χιλιοστό εννεακοσιοστό ενενηκοστό ένατο διάβημα της Ελλάδος για την από μέρους της Τουρκίας παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου. Οι ΗΠΑ νίπτουν τας χείρας των: διαφωνίες για τα όρια επιλύονται με διάλογο. Κάτι μου θυμίζει. Α ναι, no ships, no troops, no flags. Only sheep. Το Ηνωμένο Βασίλειο αίρει την απαγόρευση πώλησης όπλων στην Τουρκία.

Επιδόματα επί επιδομάτων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Άνοιξε ή δεν άνοιξε η πλατφόρμα για το fuel pass;

Κόβουν το ρεύμα σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν τους υπέρογκους λογαριασμούς.

Αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης συνελήφθη για φακελάκι, καθότι ως φοροτεχνικός έπρεπε, λέει, να λαδώσει εφοριακούς για να κάνουν τα στραβά μάτια για πελάτη του φαρμακοποιό. Παρητήθη διαμαρτυρόμενος, αφού τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα που παρέλαβε βοηθός του αποτελούσαν, όπως δήλωσε, την αμοιβή του. Μας αιφνιδίασε πρωτοτυπών ο μπαγάσας!!!!!!



Εκλογές την 02.10.2022; Όχι, στο τέλος της 4ετίας. Κι’ άλλη πρωτοτυπία!!!

Μειώνεται η δημοσκοπική διαφορά μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ. Για πολλοστή φορά.

Θυγατέρα του Αδώνιδος προσελήφθη στην εταιρεία που θα αξιοποιήσει το Ελληνικό. Όλως αξιοκρατικώς εικάζω βασίμως. Αυτή κι’ αν είναι πρωτοτυπία!!!

Μας αποχαιρέτησε και ο μεγάλος Βαγγέλης Παπαθανασίου. Τον θυμηθήκαμε επί τέλους. Δύο πράγματα σημείωσα. Το πρώτο είναι ότι αυτός έχει συνθέσει το μεταπολιτευτικό εισαγωγικό ηχητικό τού δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ. Το αγνοούσα, εξ ου και απορούσα πώς και δεν το άλλαξε τόσο καιρό κάποια κυβέρνηση αντικαθιστώντας το με τραγούδι του Σάκη ή του Ρέμου ή του Μαζωνάκη ή του Καρρά. ΄Αλλη μια φορά πιάστηκα ανήμερος που λένε οι μορφωμένοι. Το χειρότερο, όμως, που αγνοούσα είναι άλλο: ο Παπαθανασίου επισκέφθηκε κάποτε τον Βόλο συνοδευόμενος από στελέχη της NASA και ζήτησε να κάνουν μια βόλτα με την τριήρη που είχε κατασκευάσει ο Δήμος. Ελένη Παπαθανασίου, ανεψιά τού Vangelis: «Η πόλη του, ο Βόλος δεν τον τίμησε όπως και όταν έπρεπε (το είχε καταφέρει ο τότε Δήμος Αγριάς, μ' ένα στεφάνι από ελιά γιατί αυτό είχε ζητήσει). Μάλιστα στο τελευταίο του ταξίδι στον Βόλο με επιστήμονες της NASA δεν του είχε επιτραπεί να πάει βόλτα με την ΑΡΓΩ στον Παγασητικό.» Τί νομίζετε μανδάμ, ότι μπορεί ο πάσα εις να κάνει τσάρκα με το δημοτικό πλεούμενο; Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί έπρεπε τα Αρχίδια [υποκοριστικόν του «Αρχές»] να το επιτρέψουν. Ποιός ήταν ο Βαγγέλης δηλαδή, δια να τύχει τοιαύτης τιμής; Θεομπαίκτης του Survivor ήταν;

Ελάχιστοι θυμήθηκαν την ελληνική συμμετοχή στην Ευρωβύζιον του 1976. Τότε που η Κωχ τραγούδησε τη συμφορά που προκάλεσε η ειρηνευτική [λέμε και καμμιά μ… να περνάει η ώρα] εισβολή τών Τούρκων στην Κύπρο μας. Μας έφτυσαν σε αντίθεση με ό,τι έγινε φέτος με το τραγούδι της Ουκρανίας που βραβεύθηκε, επειδή ο ουκρανικός λαός υποφέρει από την ειρηνευτική εισβολή τού Πούτιν. Ακούς το τραγούδι με την Κωχ και δακρύζεις.
 


Κανένα ΜΜΕ δεν έκανε τον συνειρμό. Πού να βρεθεί χρόνος με τόση απασχόληση για άκρως σοβαρά ζητήματα, όπως είναι το αν θα αναλάβει ή δεν θα αναλάβει την υπεράσπιση της Ρούλας ο διακεκριμένος δικηγόρος Κούγιας*, όπως του πρότεινε κάποιος διοικητής νοσοκομείου, ο οποίος προσφέρθηκε και να καταβάλει την αμοιβή του; Μήπως ξανααναλάβει ο Λύτρας; Και ο ιατροδικαστής κ. Λέων που είπε, ότι δεν ξαναασχολείται με την υπόθεση «Ρούλα», αλλά ξεχάστηκε και συνεχίζει να ασχολείται;

Στη δίκη για το φρικιαστικό, αποτρόπαιο, ειδεχθές, κτηνώδες έγκλημα των δύο δοχείων νυκτός που βίασαν και δολοφόνησαν την Ελένη Τοπαλούδη συνήγορος υπεράσπισης εξήγησε στους δικαστές γιατί πρέπει να αναγνωρισθεί κάποιο ελαφρυντικό: για να ζη η γιαγιά τού κατηγορουμένου και να τον δει, όταν αυτός θα εξέλθει των φυλακών. Εδώ πλέον δεν μπορείς να συγκρατηθείς και αρχίζεις να κατεβάζεις καντήλια. Για τόση μαλακία μιλάμε!!!! Μου θύμισε την άλλη συνήγορο υπεράσπισης στη δίκη του Πακιστανού που σακάτεψε τη Μυρτώ. Εκείνη είχε ζητήσει από τους δικαστές να εκτιμήσουν το γεγονός, ότι αυτή είναι η κουλτούρα τού κτήνους. Ασταδιάλα ρε!

Με τέτοια περιρρέουσα ατμόσφαιρα απορώ που μας εκπλήσσει η εγκληματικότητα των νέων. Τα παιδ[ο]ία βλέπουν, ακούν και κάνουν. Τόσο απλά.



Σώτος







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου