Σάββατο 21 Μαΐου 2022

Αντισημιτισμός η χρήση μιμιδίου με τον Σόρος

Λάβαμε -όπως όλος ο πλανήτης υποθέτουμε- ένα e-mail από κάποιον Steve Simon, secretary of state των ΗΠΑ. Πού μας ξέρει ο Υπεξ των ΗΠΑ; αναρωτηθήκαμε; Μετά, καταλάβαμε...
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

Το e-mail  του Steve Simon, που προφανώς στάλθηκε σε δισεκατομμύρια παραλήπτες (δύναμη ε; πού πας ρε Πούτιν;), αναφέρεται σε αυτό:

..................................

Ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος της Μινεσότα ζήτησε συγγνώμη για ένα βίντεο προεκλογικής εκστρατείας που παίχτηκε στο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών της περασμένης εβδομάδας από την υποψήφια υπουργό Εξωτερικών Kim Crockett, το οποίο περιελάμβανε μια εικόνα που απεικόνιζε τον φιλελεύθερο δωρητή Τζορτζ Σόρος ως μαριονέτα, ένα κοινό αντισημιτικό τροπάριο.

Στο βίντεο, ένα μιμίδιο απεικόνιζε τον υπουργό Εξωτερικών Steve Simon και τον δικηγόρο των Δημοκρατικών εκλογών Marc Elias ως δίδυμα από την ταινία τρόμου "The Shining", μαζί με τις λέξεις "Let's wreck τις εκλογές για πάντα και για πάντα". Η επόμενη διαφάνεια του βίντεο έδειχνε τον Σάιμον και τον Ηλία να δένονται στα δάχτυλα του Σόρος με κορδόνια. Και οι τρεις άνδρες είναι Εβραίοι.

"Ναι, είμαι Εβραίος, ο Στιβ Σάιμον είναι Εβραίος και ο Τζορτζ Σόρος είναι Εβραίος. Όχι πολύ λεπτό, @mngop ", έγραψε ο Ηλίας στο Twitter .

Στη δήλωσή του, ο Ντέιβιντ Χαν είπε ότι ήθελε να διαβεβαιώσει το Συμβούλιο Σχέσεων της Εβραϊκής Κοινότητας της Μινεσότα και την Ντακότα (JCRC) και την εβραϊκή κοινότητα ότι ο αντισημιτισμός δεν ήταν ο σκοπός.

"Δεν έπρεπε να συμβεί. Ζητούμε συγγνώμη και δεσμευόμαστε να συνεργαστούμε με το JCRC για να εκπαιδεύσουμε το προσωπικό και τους υποψηφίους μας σχετικά με τον αντισημιτισμό", είπε ο Χαν.

Αυτόματη μετάφραση από: https://www.startribune.com/minnesota-gop-chair-apologizes-for-soros-imagery-in-secretary-of-state-candidates-video/600175190/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου