Τρίτη 31 Μαΐου 2022

Ρε συ, «έκλεψαν» τη Μαρίνα…

 Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Όλοι οι βραβευθέντες από το Ίδρυμα Μπότση δια χειρός τής ΠτΔ Αικατερίνης της Μικράς δημοσιογράφοι μάς ενημέρωσαν για το κακό που έπαθε η Μαρίνα, τέως [;] σύζυγος του Περιφερειάρχη Αττικής Πατούλη, λογοκλόπου διδάκτορος. Άγνωστοι μπούκαραν  στο σπίτι της στη Μύκονο και....

άρπαξαν € 8.500 σε μετρητά και κόσμημα αξίας € 3.000.  Μεγάλο κακό τη βρήκε και δεν θα έχει να πληρώσει τους μαστόρους [sic] που ανακαίνιζαν το σπίτι. Είπε, όμως, ότι το ίδιο έγινε και σε άλλα δύο σπίτια εκεί κοντά. Κρίμα που δεν προέβαλαν τους ιδιοκτήτες των άλλων δύο σπιτιών. Με την ευκαιρία μας έδειξαν το ολοκαίνουργο μαγαζί  τής μανδάμ.

Το μενού τών δελτίων ειδήσεων υπερπλήρες και πληροφοριών για τη Ρούλα, τις ζωγραφιές τής καημένης της Τζωρτζίνας, την παράνομη είσοδο των δικηγόρων των κληρονόμων της σπιτονοικοκυράς τής Ρούλας στο σπίτι τής σπιτονοικοκυράς κ.λπ.  Αλλά και ενημέρωση για τα διαδραματιζόμενα στις δίκες Λιγνάδη, Φιλιππίδη και ετέρων τινών φύσει τε και παρά φύση επιβητόρων ακόντων τε και ακουσών.   

Κανένας βραβευθείς, όμως, δεν ανέγνωσε την πρώτη στροφή ποιήματος που συνέγραψε ο Έρνεστ Χεμινγουέη το 1922. Ευκαιρία θα ήταν αμέσως μετά τη μετάδοση των ανεξάντλητων απαξιωτικών κατά της χώρας μας βολών τού από ετών παραληρούντος απολίτιστου Σουλτάνου.

«Όλοι οι Τούρκοι είναι ευγενείς και ο Ισμέτ Πασάς είναι λίγο κουφός.  

Οι Αρμένιοι όμως. Τί θα γίνει με τους Αρμένιους; Α! Οι Αρμένιοι.

Ο Λόρδος Κέρζον γουστάρει τ’ αγοράκια.

Και ο Τσιτσέριν επίσης.

Και ο Μουσταφά Κεμάλ επίσης. Είναι και ομορφάντρας. Τα μάτια του είναι πολύ κοντά το ένα στ’ άλλο, αλλά κάνει πόλεμο. Τέτοιος είναι».

[Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 29.05.2022, σελ. 1 του ένθετου «τέχνες & γράμματα». Άρθρο του Χάρη Βλαβιανού με τίτλο «Είναι άραγε νωρίς για κοκτέιλ;»]  

Ούτε επεσήμαναν την παράδοξη απαίτηση του Σουλτάνου να συναινέσει στην είσοδο Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, αν οι χώρες αυτές, που θέλουν να τεθούν υπό το αλεξιβρόχιον του ΝΑΤΟ για την περίπτωση ρωσικής εισβολής, αναγνωρίσουν το ψευδοκράτος των κατεχομένων, δηλαδή αναγνωρίσουν την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. 

Σώτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου