Παρασκευή 13 Μαΐου 2022

Θεσσαλονίκη: Αθωώθηκε ο 48χρονος τραπεζικός που επιτέθηκε στα ΜΑΤ, που "δεν φοράνε παντελόνια"

Φυλάκιση 6 μηνών με αναστολή για εξύβριση αστυνομικών στον 48χρονο άνδρα, που φαινόταν σε βίντεο να προκαλεί τα ΜΑΤ, στα επεισόδια του ΑΠΘ, πριν.... λίγες μέρες.


Το περιστατικό, το οποίο έκανε τον γύρο του Διαδικτύου και πυροδότησε μεγάλη ένταση εκείνη της στιγμή, συνέβη μπροστά στο Κτίριο Διοίκησης του Ιδρύματος, όπου ο 48χρονος απευθύνθηκε προς τους αστυνομικούς και φέρεται να τους είπε «τι κάνετε, ρε, φοράτε παντελόνια», ενώ στη συνέχεια «αποπειράθηκε να αρπάξει σακίδιο με δακρυγόνα», όπως κατέθεσε αστυνομικός.

Στην απολογία του, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ο κατηγορούμενος αποδέχθηκε την πράξη του, λέγοντας ότι πρόθεσή του ήταν να «διαλύσει τις αντιμαχόμενες πλευρές».

«Ως απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, πολίτης της χώρας και πατέρας προέτρεψα τους φοιτητές να πάνε να διαβάσουν, και τους αστυνομικούς να μην τα βάζουν με πιο αδύναμους σωματικά, όπως είναι οι φοιτητές», ανέφερε, προσθέτοντας ότι βρέθηκε στο σημείο επιστρέφοντας από τη δουλειά του (σ.σ. κατά δήλωσή του είναι τραπεζικός υπάλληλος).


Ζήτησε δε, συγγνώμη από τους αστυνομικούς επειδή «έθιξα τον ανδρισμό τους», ενώ ολοκλήρωσε την απολογία του με την φράση «ειρήνη υμίν».


Ο 48χρονος άσκησε έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης και αφέθηκε ελεύθερος.

Σημειώνεται, πως επειδή στο βίντεο φαίνεται να προκαλεί και να ξεκινά ο ίδιος τα επεισόδια, αποχωρώντας στη συνέχεια, χωρίς να τού επιτεθεί κάποιος από τα ΜΑΤ, «κατηγορήθηκε» στο διαδίκτυο ως «Ασφαλίτης», κάτι που φαίνεται πως δεν ισχύει τελικά.



ΚΑΙ  ΤΡΕΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ:

1. Κάποιοι που δεν ξέρουν τι εστί makpress, θα μας κατηγορήσουν για "λάθος στον τίτλο". Να εξηγήσουμε: Εδώ είναι makpress και γράφουμε ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ, όχι συμβατικά, όπως τα συμβατικά ΜΜΕ, με παραμύθια της Χαλιμάς, όπως "καταδικάστηκε σε φυλάκιση έξη μηνών", που μόνο για τις εντυπώσεις είναι.
Εχουμε καυτηριάσει ΧΙΛΙΑΔΕΣ φορές, την αστεία νομική ...εφεύρεση της "αναστολής". Γράψαμε ΧΙΛΙΑΔΕΣ φορές, ότι κανένας κατηγορούμενος δεν αγχώνεται, όταν ξέρει ότι θα καταδικαστεί στη φαιδρή ποινή "φυλάκιση με αναστολή"! Είναι τόσο απλό αυτό που λέμε! Πείτε ότι κάνετε ένα αδίκημα και έχετε δυό επιλογές:
α. να καταδικαστείτε σε 10 χρόνια "φυλάκιση με αναστολή" και να αφεθείτε ελεύθερος με την ευχή της δικαστίνας "μην το ξανακάνεις" και
β. να σας πεί η δικαστίνα "στην κλούβα και στα Διαβατά", όπου θα βάλετε τις μπιτζαμούλες σας και θα μπείτε όντως ΜΕΣΑ στο κελί για 10 μέρες και "καθαρίσατε".
Τι θα διαλέγατε;  Να μπείτε στην κλούβα για τα Διαβατά ή να κρέμεται η απειλή των (θεωρητικών) 10 χρόνων φυλάκισης;

Είμαστε υπέρ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ποινών. Μικρών, αλλά πραγματικών, όχι στα λόγια. Οι ποινές με αναστολή είναι κωμωδία!
Αν του έλεγαν του 48χρονου "βραχιολάκια και 10 μέρες στα Διαβατά σε κελί με άλλους δέκα Πακιστανούς και Ρομά, θα ήταν πολύ πιο αποτελεσματικό. Για κάθε επίδοξο παραβάτη. Η "αναστολή" είναι ΓΕΛΟΙΑ. Είτε "3 μήνες με αναστολή" σου πουν, είτε "300 χρόνια με αναστολή" , καρφάκι δεν σου καίγεται. Έτσι κι αλλιώς, κανείς δεν ξέρει όταν ξανακάνεις το ίδιο αδίκημα ότι έχεις ξανακαταδικαστεί, οπότε θα εκπέσει η αναστολή και θα υπηρετήσεις την αρχική ποινή και κυρίως, επειδή είναι απίθανο να ξανακάνει κάποιος το ίδιο αδίκημα. Οπότε τη σκαπουλάρει ...ατσαλάκωτος και γελάει με την επιείκια της δικαιοσύνης. Προφανώς, θα συμφωνεί μαζί μου κι ο 48χρονος, διαβάζοντας αυτό το άρθρο. Δεν γέλασες από μέσα τραπεζικέ, όταν άκουσες "με αναστολή"; Έλα, πες την αλήθεια!

Κανείς δεν πόνεσε επειδή ο δικαστής του μόιρασε ...φυλακή στα λόγια. Το κελί πονάει, μόνο αυτό φοβάται ο άνθρωπος. Με τα λόγια δεν φοβήθηκε κανείς. Οπότε , προτείνουμε να καταργηθεί η αστεία, φαιδρή ποινή της ...φυλακής στα λόγια! Να αντικατασταθεί με κάτι, που θα νοιώσει στο πετσί του ο καταδικασθείς.

2. Με την ευκαιρία να καταδικάσουμε για μια ακόμη φορά την υποκρισία της αριστεράς. Ο αξιοπρεπής κύριος, μορφωμένος, έξυπνος, τραπεζικός, εμφανέστατα "προοδευτικός". Ο προοδευτικός λοιπόν, έκανε ένα φοβερό ατόπημα:  Υπέπεσε στο αδίκημα, για το οποίο κάνει αγώνες και αγώνες η αριστερά: τη φαλλοκρατία. Είπε στους ΜΑΤατζήδες "φοράτε παντελόνια;". Δηλαδή, τα παντελόνια κάνουν τον σωστό άνθρωπο; Αυτό δεν λένε οι προοδευτικοί, που έχουν αναγάγει σε ποινικό αδίκημα, τη φράση "φοράς παντελόνια", ως βαρύτατα σεξιστική;

3. Θα μας εξηγήσουν οι αστυνομικοί γιατί δεν τον συνέλαβαν επιτόπου; την ώρα που "έβραζε το σίδερο"; Γιατί τον άφησαν να φύγει, ενώ τους επιτέθηκε; Πού γίνονται αυτά ρεεεεεεεεεεεεεεεε; Πού;;;


Βασίλης Προκοπίδης


Υ.Γ. Καλά ρε τραπεζικέ, ζήτησες και συγνώμη από τους "μπάτσους", επειδή "έθιξες τον ανδρισμό τους"; Έλεος ρε φίλε! Αυτή η φράση είναι απαγορευμένη ! Είναι ομοφοβική! Θα σε διαγράψουν σούμπιτο από τον ΣΥΡΙΖΑ ή την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που προφανώς ανήκεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου