Σάββατο 21 Μαΐου 2022

Όχι, εμείς δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό


 Αναρωτιούνται πολλοί γιατί οι Έλληνες Πρωθυπουργοί είναι σπαζομεσάκηδες, δεδομένοι, προβλέψιμοι ως τα απόλυτα υπάκουα σκυλάκια των Αμερικανών. Λένε μερικοί ότι ο Ερντογάν παίζει μεγάλη μπάλα. Έτσι είναι, είδατε πώς παζαρεύει να του παραδώσουν πολιτικούς του αντιπάλους, τους οποίους βαφτίζει τρομοκράτες, οι ....Σουηδοί και οι Φινλανδοί;

Ο ηγέτης της Τουρκίας λοιπόν άρπαξε την ευκαιρία και άρπαξε τους δημοκρατικούς, ανοιχτούς, φιλελεύθερους Σουηδούς και Φινλανδούς από τα μέζεα και τους τα στραγγάλισε! Τους έσυρε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων! Τεράστια προσωπική του επιτυχία, παγκόσμιου βεληνεκούς.

Όχι, πως θα χαλούσε τη δουλειά της ένταξης στο ΝΑΤΟ! Ξέρει μέχρι πού τον παίρνει. Αλλά, δεν άφησε την ευκαιρία να ξεζουμίσει το ΝΑΤΟ, για να κάνει τη δουλειά του (προς όφελος δικό του, όχι της Τουρκίας).

Άρα, όντως είναι μεγάλος παίκτης. Πανέξυπνος, παμπόνηρος, δεν έχασε καμιά ευκαιρία.

Όμως, ο Έλληνας Πρωθυπουργός, δεν μπορεί να κάνει τα ίδια, επειδή πολύ απλά, η Ελλάδα είναι μια αδύναμη χώρα, ένας απλός καρπαζοεισπράχτορας, που ζει από την ελεημοσύνη των εταίρων.

Ας το καταλάβουμε επιτέλους.

Αν ο Μητσοτάκης έκανε αυτό που κάνει ο Ερντογάν, δηλαδή εκβίαζε το ΝΑΤΟ ότι θα βάλει βέτο στην Ένταξη των Σουηδών-Φινλανδών, αν ....δεν σταματήσουν οι τουρκικές παραβιάσεις ή δεν ανοίξει η Αμμόχωστος ή σκεφτείτε ό,τι θέλετε, κανείς δεν θα τον έπαιρνε στα σοβαρά.

 Όχι επειδή είναι λιγότερο έξυπνος, ικανός, πονηρός, απ΄τον Ερντογάν, αλλά επειδή εκπροσωπεί μια χώρα-ψοφίμι, που κανείς δεν υπολογίζει. 

Και η χώρα έγινε ψοφίμι, από μέσα. Δεν μας την κατέστρεψαν οι απέξω.

Κι εκ κατακλείδι, να βγάλω και σλόγκαν:

Η Ελλάδα δεν είναι αδύναμη, επειδή είναι δεδομένη, 

αλλά,

 είναι δεδομένη, επειδή είναι αδύναμη.


Βασίλης Προκοπίδης


Υ.Γ. Δύσκολο το βλέπω το ματς με τον Βάζελο. Είδα κακό όνειρο, ότι η κούπα ήταν γεμάτη τριφύλλι. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου