Τετάρτη 18 Μαΐου 2022

ΣΟΚ στο Δήμο Θεσσαλονίκης από τη σύλληψη Αντιδημάρχου λογιστή για "φακελάκι"

Βαρύτατες οι κατηγορίες  για εγκληματική οργάνωση, εκβίαση, δωροληψία και παράβαση καθήκοντος
Παραιτήθηκε ο Αβαρλής μετά τη σύλληψή του για φακελάκι - Του ασκήθηκε ποινική δίωξη - Παραιτήθηκε από το Δήμο Θεσσαλονίκης - Δεκτή η παραίτησή του από τον Δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα.


ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:Για την εμπλοκή του σε υπόθεση με φακελάκι 2.000 ευρώ συνελήφθη ο αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργος Αβαρλής. Σήμερα μάλιστα υπέβαλε την παραίτησή του στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, η οποία και έγινε αποδεκτή.

Η υπόθεση «έσκασε» όταν άνδρες της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βόρειας Ελλάδας συνέλαβαν δυο λογιστές κι ένα εφοριακό για “φακελάκι”. Οι εμπλεκόμενοι, μεταξύ των οποίων είναι και ο αντιδήμαρχος του δήμου Θεσσαλονίκης, φέρονται να ζήτησαν περίπου 2000 ευρώ από έναν φαρμακοποιό για διευθέτηση οικονομικής του υπόθεσης. Τα χαρτονομίσματα προσημειώθηκαν και ακολούθησαν οι συλλήψεις των τριών. Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμός κακουργήματος. Συγκεκριμένα κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση, εκβίαση, δωροληψία και παράβαση καθήκοντος. Οδηγήθηκαν στον ανακριτή και πήραν προθεσμία να απολογηθούν το Σάββατο.

O αντιδήμαρχος συνελήφθη από αστυνομικούς των Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς ως ιδιώτης λογιστής φέρεται μαζί με έναν συνάδελφό του και μια εφοριακό σε ΔΟΥ της Θεσσαλονίκης να εισέπραξαν «φακελάκι» για να κλείσουν υπόθεση επιχειρηματία, φαρμακοποιού σύμφωνα με πληροφορίες. Ο τελευταίος όμως απευθύνθηκε στους «αδιάφθορους» και ακολούθησε η σύλληψη των τριών προσώπων. Ο αντιδήμαρχος αρνείται την κατηγορία και υποστηρίζει ότι τα προσημειωμένα που εισπράχθηκαν από τον βοηθό του, ήταν η αμοιβή του.

Σήμερα ο Γιώργος Αβαρλής υπέβαλε την παραίτησή του από το δήμο. Σε ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβας ανέφερε πως κάνει αποδεκτή την παραίτηση που υπέβαλε ο Αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργος Αβαρλής με αφορμή δικαστική εμπλοκή για ιδιωτική του υπόθεση.


«Οι εντολείς μου είναι σαφείς, πρόκειται για τακτοποίηση αμοιβής του λογιστικού γραφείου. Δεν υπήρχε καμία πρόθεση ούτε χρηματικής, ούτε οποιαδήποτε άλλης παράνομης ενέργειας. Μάλιστα, πιστεύω ότι και με το αναλυτικό υπόμνημα που θα καταθέσουμε όλες οι πλευρές, θα αποδειχθεί η αλήθεια του ισχυρισμού τους. Επειδή δεν έχουμε πάρει τη δικογραφία, για το λόγο αυτό, θα ήθελα πρώτα να μελετήσουμε και μετά να κάνουμε δηλώσεις - πάντα στη διάθεση σας. Άλλωστε, ο κ. Αβαρλής επιδεικνύοντας πολιτική ευθιξία έθεσε αμέσως την παραίτηση του. Η υπόθεση έγινε τώρα και δεν αφορά καθόλου τον Δήμο.Οι διώξεις είναι κακουργηματικές, διωκόμαστε σύμφωνα με το κατηγορητήριο για δωροληψία, παράβαση καθήκοντος και εκβίαση, αλλά επαναλαμβάνω πως η θέση μας είναι σαφής (!) αφορά μόνο τακτοποίηση αμοιβής», ανέφερε η δικηγόρος του κ. Αβαρλή, Έρση Φωτοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου