Κυριακή 1 Μαΐου 2022

Aπάντηση αναγνώστη του makpress για τις ακίδες στην Καμάρα

Αγαπητό makpress
Απάντηση στο άρθρο-σχόλιο του αναγνώστη
https://makpress.blogspot.com/2022/04/blog-post_44.html


σχετικά με την τοποθέτηση ακίδων που εμποδίζουν τα περιστέρια δίνει το παρακάτω απόσπασμα (από εδώ https://www.tovima.gr/2011/03/15/society/polemos-gia-ta-peristeria/):


«Η κυρία Καίτη Μπαμπανίκα, συντηρήτρια αρχαιοτήτων, «κυνηγάει» τα περιστέρια της Ακρόπολης εδώ και είκοσι χρόνια και, όπως δηλώνει, έχει δοκιμάσει τα πάντα ωστόσο το πρόβλημα παραμένει.
«Εκπονήσαμε μελέτες (...) Εγκαταστήσαμε πομπούς που εξέπεμπαν υπερήχους ενοχλητικούς για τα περιστέρια, επαλείψαμε τις εσοχές με γλιστερά υλικά που τα εμπόδιζαν να κουρνιάσουν και τοποθετήσαμε πλαστικές ακίδες που τα απωθούσαν χωρίς να τα τραυματίζουν», διηγείται. Μέχρι και… άγρια γεράκια, τα οποία τρομάζουν τα περιστέρια, απελευθέρωσαν πάνω από την Ακρόπολη ωστόσο το εν λόγω μέτρο σύντομα απορρίφθηκε ως μη οικονομικά συμφέρον».


Συνεπώς ΚΑΙ στην Ακρόπολη τοποθετήθηκαν ακίδες ελλείψει άλλης αποτελεσματικής λύσης.


Όταν επί μονίμου βάσεως το μνημείο είναι γεμάτο αντιαισθητικά πανό αναρχικών ή ακροαριστερών περιθωριακών ομάδων (για να τα τοποθετήσουν φυσικά χρειάζονται χρόνο, αλλά η αστυνομία δεν βλέπει, αυτούς που τα κρεμάνε ή δεν τολμάει κανένας αστυνομικός να ακουμπήσει «τα παιδιά» του κάθε επώνυμου συριζαίου!),
 
πανό που παραμένουν εκεί για πολλές ώρες ή και για μέρες (ειδικά σαβ/κα), και τα οποία προσβάλλουν την αισθητική του μνημείου διεθνώς,

δεν καταλαβαίνω την ευαισθησία του σχολιαστή για τις ακίδες (που σε τελική ανάλυση απλά αποτρέπουν τα περιστέρια να πλησιάσουν, ούτε τα σκοτώνουν ούτε τα τραυματίζουν).


Ως λύση θα τολμούσα να προτείνω να δοκιμαστεί και η λύση με τα γεράκια-άγρια πτηνά.
Σε βίντεο που έτυχε να δω πρόσφατα από τον εκπαιδευτή Σταύρο Αθανασίου (πληροφορήθηκα την ύπαρξή του από πρόσφατη δημοσίευση στο γνωστό site των αναρχικών που τον στοχοποιούσε ονομαστικά!) ο ίδιος δήλωσε ότι δοκιμάστηκαν στην πλατεία της Λάρισας και έφεραν ισορροπία και περιορισμό των περιστεριών

δείτε στο 5'46''

 
(η κοινή λογική λέει ότι όταν ένα είδος πολλαπλασιάζεται σε μεγάλη έκταση, προκαλείται πρόβλημα στην ισορροπία της πανίδας της περιοχής, αλλά δεν θέλουν να το καταλάβουν ορισμένοι).
 
Κάντε τον κόπο να δείτε βίντεο με συνεντεύξεις του. Βέβαια το κόστος θα ήταν μεγάλο και δεν ξέρω πόσο εφικτό θα ήταν να έρθει στην Θεσσαλονίκη. Αυτό δηλώνει και η αρμόδια υπάλληλος της Ακρόπολης: Δεν μας συνέφερε λέει.


Η κοινή λογική πάντως λέει ότι μέχρι να βρεθεί κάποια καλύτερη λύση, εφαρμόζεις την οικονομικά συμφερότερη και αποτελεσματικότερη.


Και για να ευθημίσουμε και λίγο:
Κάτω τα χέρια από τα περιστέρια!
Κάτω τα χέρια από τους αρουραίους και στα ποντίκια!
Κάτω τα χέρια από τις κατσαρίδες!


ένας τακτικός αναγνώστης του πάντα ενημερωμένου makpress.
Το ιστολόγιο με τους ενημερωμένους αναγνώστες του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου