Τρίτη 19 Μαΐου 2020

Η σημαία του Πόντου υψώθηκε παντού, αλλά στο facebook...

Γέμισε ποντιάρες το facebook...
"δεν γράφετε τίποτε για τη Γενοκτονία", μου τηλεφώνησε φίλος. Τα εξηγήσαμε προηγούμενες χρονιές, βαρεθήκαμε να τα ξαναπούμε.
Να τα ξαναπούμε όμως εν τάχει:
με την υπόθεση  "αναγνώριση της Γενοκτονίας", ασχολούνται μόνο όσοι έχουν κάποιες....
πολιτικές φιλοδοξίες ή -συνήθως- φιλοδοξίες ανάδειξης σε διοικητικά συμβούλια συλλόγων ποντίων. Δεν είναι καλό, αλλά δεν είναι και πολύ κακό.

Οι πόντιοι είναι διχασμένοι για κομματικούς λόγους, σε Π.Ο.Ε. και Π.ΟΠ.Σ. Ούτε αυτό είναι καλό, αλλά δεν είναι και πολύ κακό.

Το πολύ, πάρα πολύ κακό, που με εξόργισε τα τελευταία χρόνια  είναι η αδιαφορία της μάζας των ποντίων, στις εκδηλώσεις. Στη Θεσσαλονίκη του 1.000.000 κατοίκων, από τους οποίους 1 στους 2 έχει κάποια ποντιακή ρίζα, στην κεντρική εκδήλωση πηγαίνουν 3.000 άτομα, από τα οποία οι 2.500 είναι "εκπρόσωποι". Σε μια Θεσσαλονίκη 500.000 ποντίων, πηγαίνουν στην κεντρική και πάντα ενδιαφέρουσα εκδήλωση, μόνο 500 απλοί πόντιοι !!!

Αυτό σημαίνει, ότι ΔΕΝ είναι κτήμα όλων των ποντίων, δεν τους αγγίζει. Το 90% των ποντίων είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ αδιάφορο. Βάζουν καμιά εικονίτσα σήμερα στο facebook και μέχρι εκεί. Τον κώλο τους, δεν τον σηκώνουν με τίποτε απ΄το πληκτρολόγιο.

Το εξοργιστικά κακό με τους πόντιους, είναι ότι στη "Γενοκτονία", που θα 'πρεπε να έχει 300.000 κόσμο, να σείεται η Θεσσαλονίκη, πηγαίνουν 500 άτομα. Οι 299.500 δεν πηγαίνουν -εδώ είναι το εξοργιστικό- επειδή δεν έχει τραγούδια και χορό !!!!!!!!!! Μου του ΄χουν πει δεκάδες πόντιοι "ε, τι να πάμε να κάνουμε μωρέ, βαρετά είναι, δεν βάζουν και κανένα τικ να χορέψει ο κόσμος!!!" , Ενώ, άλλοι περίμεναν να βλέπουν καμιά θεαματική σέρα, να γουστάρουν!!! Λες και είναι ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ πανηγύρι!

Η ποντιοσύνη εξαντλείται σε μια "κοινοποίηση" στο facebook. Εκεί ...χιλιάδες ποντιάρες. Άμα τους πεις "αφήστε τα πληκτρολόγια και κατεβείτε στην Αγ.Σοφίας, να μαζευτούμε 100.000", δεν πατάει κανένας! Πόντιοι του facebook!

Επομένως, ως πόντιος, που πήγα πάνω από 20 συναπτά έτη στην εκδήλωση, νοιώθω πλέον αηδιασμένος με τους περεκεντέδες, που τους λες "πάμε στην πλατεία Αγίας Σοφίας" και σε ρωτάνε "κεμεντζέ θα έχει"; ΟΛΑ για τον πόντιο του 2020 είναι χορός και μόνο χορός! Αν δεν έχει χορό, δεν πάνε! Μνημόσυνο είναι βρε μαλάκα! Τι χορό να έχει; Δεν χόρτασες χορούς; Οι πρόγονοί σου σε καλούν να κλάψεις, δεν σε καλούν να κάνεις ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ γλέντι!

Επομένως, εμείς οι πόντιοι είμαστε ΑΝΑΞΙΟΙ. Δεν μας αξίζει η αναγνώριση της Γενοκτονίας, επειδή δεν μας αγγίζει μαζικά.
Δεν μας αξίζει, επειδή δεν μας αγγίζει.
Αγγίζει μόνο "συνδικαλιστές". Δεν μας αξίζει η αναγνώριση της Γενοκτονίας. Απλά, ξεκάθαρα, σταράτα. Γι αυτό και δεν ξανασχολήθηκα. Ούτε θα ασχοληθώ ξανά.

Β.Π.


6 σχόλια:

  1. Πάντως ο ραδιοφωνικός σταθμός της μητρόπολης Πειραιά σήμερα το μεσημέρι είχε αφιέρωμα στην γενοκτονία και συγκεκριμένα διάβασε ένα αφιέρωμα που είχε δημοσιευθεί στο περιοδικό της Πειραικής εκκλησίας. Μου φάνηκε παρα πολύ καλό για μιάμιση ώρα μόνο και μου έκανε εντύπωση το γεγονός ότι όλες οι πλευρές με την σειρά τους και σε διαφορετικές χρονικές περιόδους μέχρι τον ΒΠΠ είτε αποσιώπησαν είτε ήταν εχθρικά διακείμενοι προς τους πρόσφυγες του Πόντου και της Μικράς Ασίας. Λέγοντας πλευρές εννοώ τους Βενιζελικούς, τους Βασιλικούς, τον Μεταξά και τον Ζαχαριάδη. Άρα αυτά που λέτε για τις έριδες μεταξύ των Ποντίων ακούγονται πολύ φυσιολογικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχ Βασίλη, βουνό το δίκιο σου, ό,τι και να πεις... η αλήθεια σου πονάει.
    Μακάρι να το διαβάσουν οι σύλλογοι στις ανιαρές ομιλίες τους και να το μεταφέρουν
    σε όλους μπας και φιλοτιμηθούν.
    Ολοι σκέφτονται, ότι θα πάνε άλλοι, οπότε ας μην πάω εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύς κόσμος δικαιολογημένα αηδιάζει και απέχει, διότι βλέπει πως πολλοί πολιτιστικοί σύλλογοι (όχι μόνον Ποντίων φυσικά) μαστίζονται από αχρείους γλοιώδεις βολεψάκηδες, που δεν δίνουν δεκάρα για Πατρίδα, αλύτρωτο/ξερριζωμένο ελληνισμό ή πολιτισμό αλλά νοιάζονται μόνον για γνωριμίες με σκοπό τα ρουσφέτια, τα ψηφαλάκια ή και τα δύο.

      Το ότι είναι ασυνείδητοι και αποκρουστικοί πολλοί εκ των μελών συλλόγων φαίνεται από 2 πράγματα: 1) Ότι όχι μόνον ανέχονται αλλά και γλείφουν πιθηκοειδή π.χ. σαν το μπουτάρι, το καιρίδι και το гоце дѣлчевъ / нико мертзо, αντί να τα εξοστρακίσουν, όπως έκαναν οι στοιχειωδώς σκεπτόμενοι Έλληνες Πατριώτες (μόνο που είμαστε πολύ λίγοι).

      2) Επειδή ο προσανατολισμός των εκδηλώσεων δήθεν τιμής είναι μαγαρισμένος από το βορβορώδες πνεύμα του δημοκρατικού - εαμοβουλγαρικού τόξου. Π.χ. στην Βέροια, ο άλλοτε διοργανώσας καταπληκτικές εκδηλώσεις εθνικού αναβαπτίσματος σύλλογος «Η Καλλιθέα», φέτος έβγαλε ανακοίνωση που παραλληλίζει τους Ποντίους πρόσφυγες και κατατρεγμένους με τα λαθροϊσλάμια! Για τέτοιο μαγάρισμα, για τέτοιο γενιτσαρισμό μιλάμε και βλασφημία, Μαίανδρε! Πώς να πάει Πατριώτης μετά σε εκδήλωση τέτοιων δοσιλόγων τενεκέδων;

      Και γενικώς Πόντιος και κάθε Έλλην που δεν λέει ότι η δικαίωση θα έρθει ΜΟΝΟΝ όταν ξαναγίνει ελληνικό ό,τι μάς ανήκει, ως την Τραπεζούντα και την Κόκκινη Μηλιά να πάει να πνιγεί καλλίτερα!

      ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΞΑΝΑ ΣΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ ΤΑ ΒΟΥΝΑ!
      ΤΟΥΡΚΟΣ ΚΑΛΟΣ ΜΟΝΟ ΝΕΚΡΟΣ, Ή ΜΑΛΛΟΝ, ΟΥΤΕ ΝΕΚΡΟΣ!

      Διαγραφή
    2. Είναι στην μέση και η πολιτική, αφού δυστυχώς οι περισσότεροι Πόντιοι, ειδικλα οι Καυκάσιοι, είναι αρρωστημένοι κουμμουνσιτές και βάζουν προτεραιότητα την κομμουνιστική ιδεολογία. Ειδικά αυτός ο Αγ... δεν θέλω ναπω περισσότερα...

      Διαγραφή
  3. επειδή δεν έχει τραγούδια και χορό !!!!!!!!!! Και μετα τα ποντιακα , αρχιζουν τα τσιφτετελια ..... ΧΑΝΟΥΜΙΣΕΣ παντου ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λες να είναι αυτό ο λόγος που δεν συμμετέχουν οι Πόντιοι;
      Μα αν θέλουν να χορέψουν,ας διοργανώσουν χοροεσπερίδες...
      τόσες γίνονται δεν θα χορτάσουν;
      Ομως μόνο με χορούς αναγνώριση δεν γίνεται...απλά απαράδεκτοι για την αδιαφορία τους.

      Διαγραφή