Τρίτη 19 Μαΐου 2020

Η κόντρα ΚΤΕΛ ΣΕΡΡΩΝ - Ποδηλατών έλαβε αίσιο τέλος

Πριν από ημέρες, ομάδα ποδηλατών  θεώρησε ότι απειλήθηκε από κακή οδηγική συμπεριφορά, οδηγού του ΚΤΕΛ ΣΕΡΡΩΝ, που....
εκτελούσε το αστικό δρομολόγιο 79 ΙΚΕΑ - ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ.

Σημείωση: Γράψαμε αρχικά ότι τη σκηνή βιντεοσκοπούσε ο δημοσιογράφος Παντελής Τζερτζεβέλης. Ο ίδιος, σε μια ευγενέστατη επιστολή του, που μας έκανε να εκτιμήσουμε το ήθος του,  μας εξήγησε ότι :
"Τα εν λόγο ποδήλατα είναι εφοδιασμένα με micro καταγραφικά συστήματα, όπως ορίζει η ασφαλιστική νομοθεσία προκειμένου σε περίπτωση ατυχήματος, να μπορούν να αποδείξουν το ποιός φταίει, αλλά και να διαθέτουν ασφαλιστικό συμβόλαιο. Έτσι λοιπόν υπάρχει μία μικροκάμερα, κάτω από την Σέλλα, και ακόμη μία κάτω από το τιμόνι! Επίσης.. στο τέλος η προσωπική φωτό την οποία έχω αναρτήσει στον προσωπικό μου λογαριασμό στο facebook, και αναδημοσιεύεται, δεν εικονίζει τον οδηγό του κτέλ που ήταν στο συμβάν! Βέβαια αυτό δεν το γνωρίζατε, γιατί απλά βρε παιδιά δεν ήσασταν παρόντες, και γιαυτό παρακαλώ όπως διορθώσετε την φράση στην φωτό: από αριστερά ο Ψυχοπαθής Οδηγός και δεξιά.... Ο εικονιζόμενος κύριος είναι ομαδάρχης του σχετικού λεωφορείου, ο οποίος, μόνο κόντρα απέναντι σε ποδηλάτες δεν πάει!
Έχει συμφωνηθεί να πραγματοποιηθεί μία κοινή ημερίδα, ΚΤΕΛ-ΕΠΣΜΑΘ, ποδηλάτες, για την οδηγική συμπεριφορά και ασφάλεια, την οποία όταν γίνει σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε! Όπως καταλαβαίνετε, δεν υπάρχει καμία κόντρα, παρά η θέληση κάποιων πολιτών να μοιράζονται με ασφάλεια το οδόστρωμα!
Επίσης χάρηκα πολύ για το επόμενο βίντεο το οποίο έχετε στο άρθρο σας,για τους "Αυτόχειρες ποδηλάτες". Μου δίνετε την πάσα να ασχοληθώ με αυτούς σήμερα καθώς κανείς δεν είναι υπεράνω του Νόμου!"

Το περιστατικό έγινε κοντά στα πράσινα φανάρια και το βίντεο ανέβηκε στο διαδίκτυο, με τίτλο "ο ψυχοπαθής με το λεωφορείο" (ΝΕΩΤΕΡΟ: Ο επίμαχος κάκιστος τίλος διορθώθηκε, όπως έπρεπε, οπότε, το θέμα πρέπει να θεωρείται λήξαν)



Η ΚΤΕΛ ΣΕΡΡΩΝ ΑΕ προσέφυγε στις εποπτικές αρχές και σε πραγματογνώμονες, που βεβαίωσαν ότι ο οδηγός του λεωφορείου δεν διέπραξε καμία παράβαση του Κ.Ο.Κ.

Ξεκίνησε μια κόντρα ποδηλατών - επαγγελματιών οδηγών, κυρίως για τον βλακώδη και ποινικώς κολάσιμο χαρακτηρισμό "ψυχοπαθής" τον οποίο ΔΕΝ έβαλε ο κ.Τζερτζεβέλης, αλλά άλλος χρήστης του διαδικτύου, τον οποίο προφανώς θα μηνύσει το ΚΤΕΛ ΣΕΡΡΩΝ, που εξόργισε τους οδηγούς. Οι ποδηλάτες λένε τα δικά τους κι οι οδηγοί τα δικά τους, πέρα από την επίσημη κρατική διαπίστωση ότι δεν υπάρχει κανένα αδίκημα από την πλευρά του οδηγού λεωφορείου και τις συστάσεις να είναι όλοι πιο προσεκτικοί.

Οι οδηγοί του ΚΤΕΛ ΣΕΡΡΩΝ που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα καθημερινά, στην περιοχή του ΙΚΕΑ, ανταπέδωσαν και κατέγραψαν κι αυτοί την ίδια ομάδα ποδηλατών, να εγκληματεί λίγες μέρες αργότερα - αυτή τη φορά στην κυριολεξία- παραβιάζοντας διατάξεις του Κ.Ο.Κ. (ισχύει κανονικά και για τα ποδήλατα) που επισύρουν βαριές κυρώσεις:



Τελικά, οι ποδηλάτες συνάντησαν τον οδηγό, ο οποίος , όχι μόνο δεν είναι "ψυχοπαθής", αλλά ένα εξαιρετικό ευγενικό παιδί, που δεν έχει την εμπειρία των παλιών οδηγών του ΟΑΣΘ φυσικά, αλλά ....δεν τον λες και "ψυχοπαθή".

Δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις και το ζήτημα έκλεισε ανθρώπινα και φιλικά, με τον καταγγέλοντα Παντελή Τζερτζεβέλη να γράφει στο facebook: 

"Στα ΚΤΕΛ για καλό σκοπό και όχι φασαρίες! Ίσως είναι καλύτερα που συστηνωμαστε από κοντά, και όχι στα Λαϊκά Δικαστήρια! Η σωστή επικοινωνία έχει καλά αποτελέσματα! Σεβασμός από τους επαγγελματίες... σεβασμός και από τους Ποδηλάτες."

ΦΩΤΟ: Αριστερά ο ομαδάρχης της ΚΤΕΛ ΣΕΡΡΩΝ Α.Ε. Φώτης Αναστασιάδης,  δεξιά ο Παντελής Τζερτζεβέλης, μετά τη φιλική διευθέτηση

ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ: Μην κατηγορείτε με ευκολία έναν άνθρωπο - "μηδενί δίκην δικάσεις πριν αμφοίν μύθον ακούσεις" και κυρίως   ....πριν ανεβάσεις βίντεο στο youtube, με βαρείς χαρακτηρισμούς.