Τρίτη 19 Μαΐου 2020

Η κόντρα ΚΤΕΛ ΣΕΡΡΩΝ - Ποδηλατών έλαβε αίσιο τέλος

Πριν από ημέρες, ομάδα ποδηλατών  θεώρησε ότι απειλήθηκε από κακή οδηγική συμπεριφορά, οδηγού του ΚΤΕΛ ΣΕΡΡΩΝ, που....
εκτελούσε το αστικό δρομολόγιο 79 ΙΚΕΑ - ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ.

Σημείωση: Γράψαμε αρχικά ότι τη σκηνή βιντεοσκοπούσε ο δημοσιογράφος Παντελής Τζερτζεβέλης. Ο ίδιος, σε μια ευγενέστατη επιστολή του, που μας έκανε να εκτιμήσουμε το ήθος του,  μας εξήγησε ότι :
"Τα εν λόγο ποδήλατα είναι εφοδιασμένα με micro καταγραφικά συστήματα, όπως ορίζει η ασφαλιστική νομοθεσία προκειμένου σε περίπτωση ατυχήματος, να μπορούν να αποδείξουν το ποιός φταίει, αλλά και να διαθέτουν ασφαλιστικό συμβόλαιο. Έτσι λοιπόν υπάρχει μία μικροκάμερα, κάτω από την Σέλλα, και ακόμη μία κάτω από το τιμόνι! Επίσης.. στο τέλος η προσωπική φωτό την οποία έχω αναρτήσει στον προσωπικό μου λογαριασμό στο facebook, και αναδημοσιεύεται, δεν εικονίζει τον οδηγό του κτέλ που ήταν στο συμβάν! Βέβαια αυτό δεν το γνωρίζατε, γιατί απλά βρε παιδιά δεν ήσασταν παρόντες, και γιαυτό παρακαλώ όπως διορθώσετε την φράση στην φωτό: από αριστερά ο Ψυχοπαθής Οδηγός και δεξιά.... Ο εικονιζόμενος κύριος είναι ομαδάρχης του σχετικού λεωφορείου, ο οποίος, μόνο κόντρα απέναντι σε ποδηλάτες δεν πάει!
Έχει συμφωνηθεί να πραγματοποιηθεί μία κοινή ημερίδα, ΚΤΕΛ-ΕΠΣΜΑΘ, ποδηλάτες, για την οδηγική συμπεριφορά και ασφάλεια, την οποία όταν γίνει σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε! Όπως καταλαβαίνετε, δεν υπάρχει καμία κόντρα, παρά η θέληση κάποιων πολιτών να μοιράζονται με ασφάλεια το οδόστρωμα!
Επίσης χάρηκα πολύ για το επόμενο βίντεο το οποίο έχετε στο άρθρο σας,για τους "Αυτόχειρες ποδηλάτες". Μου δίνετε την πάσα να ασχοληθώ με αυτούς σήμερα καθώς κανείς δεν είναι υπεράνω του Νόμου!"

Το περιστατικό έγινε κοντά στα πράσινα φανάρια και το βίντεο ανέβηκε στο διαδίκτυο, με τίτλο "ο ψυχοπαθής με το λεωφορείο" (ΝΕΩΤΕΡΟ: Ο επίμαχος κάκιστος τίλος διορθώθηκε, όπως έπρεπε, οπότε, το θέμα πρέπει να θεωρείται λήξαν)



Η ΚΤΕΛ ΣΕΡΡΩΝ ΑΕ προσέφυγε στις εποπτικές αρχές και σε πραγματογνώμονες, που βεβαίωσαν ότι ο οδηγός του λεωφορείου δεν διέπραξε καμία παράβαση του Κ.Ο.Κ.

Ξεκίνησε μια κόντρα ποδηλατών - επαγγελματιών οδηγών, κυρίως για τον βλακώδη και ποινικώς κολάσιμο χαρακτηρισμό "ψυχοπαθής" τον οποίο ΔΕΝ έβαλε ο κ.Τζερτζεβέλης, αλλά άλλος χρήστης του διαδικτύου, τον οποίο προφανώς θα μηνύσει το ΚΤΕΛ ΣΕΡΡΩΝ, που εξόργισε τους οδηγούς. Οι ποδηλάτες λένε τα δικά τους κι οι οδηγοί τα δικά τους, πέρα από την επίσημη κρατική διαπίστωση ότι δεν υπάρχει κανένα αδίκημα από την πλευρά του οδηγού λεωφορείου και τις συστάσεις να είναι όλοι πιο προσεκτικοί.

Οι οδηγοί του ΚΤΕΛ ΣΕΡΡΩΝ που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα καθημερινά, στην περιοχή του ΙΚΕΑ, ανταπέδωσαν και κατέγραψαν κι αυτοί την ίδια ομάδα ποδηλατών, να εγκληματεί λίγες μέρες αργότερα - αυτή τη φορά στην κυριολεξία- παραβιάζοντας διατάξεις του Κ.Ο.Κ. (ισχύει κανονικά και για τα ποδήλατα) που επισύρουν βαριές κυρώσεις:



Τελικά, οι ποδηλάτες συνάντησαν τον οδηγό, ο οποίος , όχι μόνο δεν είναι "ψυχοπαθής", αλλά ένα εξαιρετικό ευγενικό παιδί, που δεν έχει την εμπειρία των παλιών οδηγών του ΟΑΣΘ φυσικά, αλλά ....δεν τον λες και "ψυχοπαθή".

Δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις και το ζήτημα έκλεισε ανθρώπινα και φιλικά, με τον καταγγέλοντα Παντελή Τζερτζεβέλη να γράφει στο facebook: 

"Στα ΚΤΕΛ για καλό σκοπό και όχι φασαρίες! Ίσως είναι καλύτερα που συστηνωμαστε από κοντά, και όχι στα Λαϊκά Δικαστήρια! Η σωστή επικοινωνία έχει καλά αποτελέσματα! Σεβασμός από τους επαγγελματίες... σεβασμός και από τους Ποδηλάτες."

ΦΩΤΟ: Αριστερά ο ομαδάρχης της ΚΤΕΛ ΣΕΡΡΩΝ Α.Ε. Φώτης Αναστασιάδης,  δεξιά ο Παντελής Τζερτζεβέλης, μετά τη φιλική διευθέτηση

ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ: Μην κατηγορείτε με ευκολία έναν άνθρωπο - "μηδενί δίκην δικάσεις πριν αμφοίν μύθον ακούσεις" και κυρίως   ....πριν ανεβάσεις βίντεο στο youtube, με βαρείς χαρακτηρισμούς.

20 σχόλια:

  1. Δεν ξέρω τί λέτε εσείς, αλλά ΟΛΑ τα προς δημοσίευση βίντεο πρέπει να τα εγκρίνουν πρώτα το anthellenic hoaxes και το helsinki watch, για ρατσισμό καί... μισαλλοδοξία. Άμα περνάνε αυτήν την «αξιολόγηση», μόνο τότε να επιτρέπεται η δημοσίευση και ο σχολιασμός τους, αυτό είναι το... δημοκρατικό* και το πρέπον!

    * Τί εννοείς αυτό είναι ολοκληρωτισμός, θέλεις μία ξεσυγυρισμένη μήνυση βάσει του ρατσιστικκού ν. 4285/2014 του σαμαρά (που να τον πάνε οι 4!);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι εμφανέστατη η παράβαση των ποδηλατών και στα δυο βίντεο. Ειδικά στο επίμαχο πρώτο βίντεο ο δρόμος μειώνεται κατά μια λωρίδα και αυτοί πάνε στην διπλανή που κινείται το λεωφορείο χωρίς καν να κοιτάξουν και να κόψουν ταχύτητα.
    Όμως αυτή κατασκευαστική βλακεία να μειώνουν ξαφνικά τις λωρίδες μετά τα φανάρια και όχι από πριν και σε μεγαλύτερη απόσταση, έχει γίνει αφορμή για πολλά ατυχήματα σ' αυτό το σημείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και παρά τις ''αμοιβαίες εξηγήσεις'' που δόθηκαν η λέξη "ψυχοπαθής" παραμένει μέχρι στιγμής στον τίτλο youtube.

      Διαγραφή
    2. Ακριβώς,
      Κανονικά, σε οδούς όπου οι δυο λωρίδες κυκλοφορίας προς την ίδια κατεύθυνση συμπτύσσονται σε μια, προτεραιότητα έχουν τα οχήματα που κινούνται στη λωρίδα που είναι η ελεύθερη, εκτός αν ορίζεται διαφορετικά με ειδική σήμανση.

      Διαγραφή
    3. Παντού οι ποδηλάτες πιστεύουν ότι μόνο αυτοί έχουν δίκιο και ότι όλοι θα πρέπει να περιμένουν από πίσω τους. Εδώ να δεις τι γίνεται τώρα που ζέστανε ο καιρός.

      Διαγραφή
    4. Ποδηλάτες και ζωόφιλοι, ένα πράμα (κακό πράμα!)

      Διαγραφή
  3. Και σύμφωνα με τον ΚΟΚ, α) Οι οδηγοί ποδηλάτων υποχρεούνται να κινούνται κατά μήκος οποιουδήποτε προς την κατεύθυνση της κυκλοφορίας βατού ερείσματος της οδού, εφόσον υπάρχει και δεν προκαλείται δυσχέρεια στους χρησιμοποιούντες αυτό, άλλως πλησίον του άκρου δεξιού του οδοστρώματος. ενώ β) απαγορεύεται να κινούνται ανά δύο ή και πλείονες παράλληλα., όπως και βέβαια να παραβιάζουν τον ερυθρό σηματοδότη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ΚΤΕΛ ΣΕΡΡΩΝ που το βλέπετε θα ήθελα να ξέρω....ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ δε γράφει το αυτοκόλλητο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ΚΤΕΛ Σερρών εκτελεί έναν αριθμό γραμμών, 9 (36, 60, 61, 66, 67-68Α-68Β, 69, 76, 77, 79) για λογαριασμό της ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης

      Διαγραφή
    2. ΚΤΕΛ ΣΕΡΡΩΝ είναι, πινακίδες ΣΕΡΡΩΝ, οδηγός του ΚΤΕΛ ΣΕΡΡΩΝ.
      ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ λέγεται το νέο σύστημα αστικής συγκοινωνίας, που εκτελείται από 4 ΚΤΕΛ (ΘΕΣ.ΝΙΚΗΣ και ΚΙΛΚΙΣ δυτικά, ΣΕΡΡΩΝ και ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ανατολικά) Τα λεωφορεία γράφουν ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, για να καταλαβαίνει ο κόσμος ότι κάνουν αστική συγκοινωνία μέσα στη Θεσσαλονίκη, αλλά δεν έχουν καμία σχέση με την εταιρεία ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. Είναι ιδιοκτησία Σερραίων, που έκαναν απόβαση στη Θεσσαλονίκη, επί Σερραίου Κωνσταντίνου Καραμανλή ως Υπουργού Μεταφορών.

      Διαγραφή
  5. Ο τύπος που ανέβασε το βίντεο στο youtube και αποκαλεί ψυχοπαθή έναν επαγγελματία, που απλώς κορνάρισε για να αποφύγει ένα ατύχημα, όπως βλέπω στο βίντεο, εκτός από ηλίθιος, είναι και ηλίθιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ειναι τόσο προφανές ότι ο οδηγός του λεωφορείου διαπράττει το αδίκημα της επικίνδυνης οδήγησης, και εφόσον κατά τεκμήριο οι επαγγελματίες οδηγοί έχουν σώας τα φρένας, τεκμαίρεται μόνον ένα ψυχασθενής θα όδηγούσε με τέτοιο τρόπο λεωφορείο.

    Δέν κορνάρησε, έκανε επικίνδυνη προσπέραση.

    ΚΟΚ αρθρ. 17, &1. Ο οδηγός επιτρέπεται να προσπεράσει προπορευόμενο όχημα μόνον εφόσον μπορεί να το κόνει χωρίς κίνδυνο ή παρακώλυση της κυκλοφορίας και εφόσον προειδοποιήσει έγκαιρα γι' αυτό, σύμφωνα με το άρ8ρο 21 παρ. 2 του παρόντος Κώδικα.

    Το κορνάρισμα συμπληρώνει την υποχρέωση της μη επικίνδυνης οδήγησης, δεν την καταργεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πού την είδες την επικίνδυνη οδήγηση ρε μάστορα; σταθερός στη λωρίδα του ήταν

      Διαγραφή
    2. 1) Δεν έκανε καμμία προσπέραση. Παράλληλη κίνηση ήταν.

      2) Οι ποδηλάτες όφειλαν να κόψουν ταχύτητα προτού περάσουν στην διπλανή λωρίδα, εγκαίρως, πριν δηλαδή παύσει να υφίσταται η δική τους.

      3) Στην λωρίδα του έχει προτεραιότητα ο ήδη κινούμενος, εν προκειμένω το ο οδηγών το λεωφορείο.

      Διαγραφή
    3. Παμε πάλι απο την αρχή, μια και όλοι μάστορες δεν είναι.
      Οι πρώτοι 2 ποδηλάτες κινούνται ήδη σε μια λωρίδα, όπου δεν υπάρχει απογορευτικό για την κίνηση ποδηλάτων, ούτε ελάχιστο όριο ταχήτητος, έχουν ήδη αλλάξει λωρίδα υποχρεωτικά πριν 20 -30 μέτρα απο το σημείο της προσπέρασης ασφαλώς (πολυ ενωρίτερα απο το κινούμενο με τριπλασια ταχύτητα λεωφορείο, περί τα 28-30 χμ/ωρα η ταχύτητα του ποδηλάτου, ποδηλάτης αθλουμενος είμαι και πολλα κατέχω περί καντενς και τι γραναζια χρησιμοποιούνται σε τεμπο ρυθμό και ποιες οι διάμετροι τροχών της 'κουρσας') και στην προηγούμενη λωρίδα που εκινείτο ο επικεφαλής ποδηλάτης δεν υπάρχει ειδικα για αυτήν την λωρίδα επισήμανση για υποχρεωτικό στοπ αλλά ούτε για παραραχώρηση προτεραιότητος στους όποιους ακολουθούντες και σε όποια αποσταση, είχε γίνει ήδη ασφαλής αλλαγή λωριδας απο τον προπορευόμενο ποδηλάτη. Ο επαγγελματίας οδηγός, έχει ήδη έμπροσθέν του όχημα , για να κάνει προσπέραση οφείλει να σηματοδοτήσει την προτιθέμενη ενέργεια του, να εισέλθει ασφαλώς στον προς τα αριστερά του ελεύθερο διάδρομο και ανεξαρτήτως πάντων επιτρέπεται η προσπέραση ΕΦΟΣΟΝ μπορεί να γίνει χωρίς κινδυνο (για είτε οδηγούς κινούμενους με βαση τον ΚΟΚ ή ΌΧΙ, δεν εκτελείς κάποιον που τυχόν έχει υποπέσει σε παράβαση του ΚΟΚ),ΚΟΚ αρθρ. 17, &1. Εαν ο πρώτος ποδηλάτης δεν διατηρούσε τον έλεγχο του ποδηλάτου όταν τρομοκρατήθηκε είναι προφανές ότι θα κινδύνευε , οπως και οι ακολουθούντες αυτόν. Επικινδυνος είναι αυτός που ενεργειά ενέχει κινδυνο.

      Ο εξ οπισθεν επερχόμενος έχει την ευθύνη εναντι του ήδη ευρισκομένου στην λωρίδα κινησεώς του λόγω της υποχρεωτικής αλλαγης λωρίδας και πάντοτε "ο οδηγός, κατά το προσπέρασμα, υποχρεούται να αφήνει στο όχημα το οποίο προσπερνά αρκετό χώρο παραπλεύρως" ΚΟΚ 17, & 5 και η υποχρέωση του προσπερευομένου ειναι μόνον να μήν επιταχύνει κατά την προσπερασή του και να παραμείνει στο δεξιό μέρος της λωρίδας κινήσεώς του.
      Ο επαγγελματίας όδηγός απο πολύ νωρίτερα εβλεπε τα ποδήλατα και όφειλε είτε να επιβραδύνει ή να μετακινηθεί στην αριστερή του διαθέσιμη λωρίδα.
      Ποιο άραγε το όριο ταχύτητος λεωφορείων σε αυτόν τον επαρχιακό δρόμο και ποιά η ταχύτητα του;
      Ηταν σταθερός στην λωριδα του προσπερνώντας, αλλα χωρις να τηρεί τον ΚΟΚ, με αδιαφορία αν θέσει σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα άλλου.

      Διαγραφή
  7. Παιδιά είστε πολύ ωραίοι και έτσι να μείνετε. Η ζωή αυτή για να είναι ωραία και να την απολαμβάνουμε, απαιτεί αρμονική συνύπαρξη μεταξύ όλων μας! Έτσι μόνο θα παραμείνει το χαμόγελο στα χείλη μας! Συνεχίστε το έργο σας γιατί όπως καταλαβαίνω γουστάρετε πολύ αυτά που γράφετε, τα οποία σας κάνουν να ξεχωρίζετε! Φιλικά .Παντελής Τζερτζεβέλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Επειδή βλέπω κάποιους που προσπαθούν να υπερασπιστούν τους παραβάτες-ποδηλάτες.
    ΑΡΘΡΟ 16: Θέση επί της οδού
    Οι οδηγοί ποδηλάτων υποχρεούνται να κινούνται κατά μήκος οποιουδήποτε προς την κατεύθυνση της κυκλοφορίας βατού ερείσματος της οδού, εφόσον υπάρχει και δεν προκαλείται δυσχέρεια στους
    χρησιμοποιούντες αυτό, άλλως πλησίον του άκρου δεξιού του οδοστρώματος.
    ΑΡΘΡΟ 40: Ειδικοί κανόνες για οδηγούς ποδηλάτων
    Οι οδηγοί ποδηλάτων απαγορεύεται:
    δ) Να κινούνται ανά δύο ή και πλείονες παράλληλα.

    "Ο ψυχοπαθής" λοιπόν είναι αυτός που ανέβασε το βίντεο που πρέπει να μάθει πως να κινείται με ασφάλεια.Αυτός και η παρέα του.
    Που αντί να είναι σε στίχο ο ένας πίσω από τον άλλο πήγαιναν σαν να γύριζε σκηνή ο Φίνος με την Αλίκη Βουγιουκλάκη.
    Πάλι καλά που ο οδηγός του λεωφορείου κατάφερε να αποφύγει και αυτούς και τον μοτοσικλετιστή.
    Υ.Γ.
    Σε αντίθεση με τον ευγενικό συντάκτη της παραπάνω επιστολής/ανάρτησης ο άνθρωπος που ανέβασε το βίντεο και προφανώς έχει αυτοαναγορευτεί σε αρχηγό τους δείχνει ξεκάθαρα αμετανόητος από την τελευταία ανάρτηση αλλά και αυτές που διέγραψε ή έκανε ορατές σε περιορισμένο κοινό.
    Δεν θα τους πω εγώ να τον αποβάλλουν από την ομάδα τους αλλά αν είναι να τους παρασύρει σε επικίνδυνες πρακτικές (όπως αυτή με την παραβίαση του κόκκινου) ας τον αφήσουν να σκοτωθεί μόνος του.
    https://www.facebook.com/VelosCyclingClub/posts/10158423537055127?__cft__[0]=AZW-RYWAe_p3T7AIkO504uaBXgWXCJ0Si8F2xOsFuxgmcXhXKWfdi-rzaqORoklSPdwnkNHqJXoq7dPWgnmvThk0U2U55ywUXIuUMGQuOaJZOjf9BEsZgZnjCdhRXh3tmO0rpcM-LrASfWQmCkCcFLxfPKWrkCoL3b4nvkBBNIK_LCD-hLNgJXc1au5Oaq2T2Fk&__tn__=%2CO%2CP-y-R

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πάρα πολύ σωστός φίλε! Ο Παντελής Τζερτζεβέλης μιλάει πολύ σωστά, ο άνθρωπος που ανέβασε το βίντεο είναι για μήνυση (αλλά τώρα βλέπω ότι άλλαξε τον τίτλο) https://youtu.be/j5BXtFv_0L0

      Διαγραφή