Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς συμβαίνει με ΔΝΤ, wikileaks, διαρροές, χρέος. Μπορείτε να μου τα πείτε απλά;

Το 90% του λαού έχει αυτή την ερώτηση. Οπότε, στο makpress, θα σας πούμε απλά και κατανοητά, τι συμβαίνει με όλα αυτά που ακούτε για χρέος, διαπραγμάτευση, διαρροές συνομιλιών κ.λ.π. 
Ιδού,με λίγα και καθαρά λόγια :




ΣΧΟΛΙΟ του αναγνώστη prenom, που τα λέει όλα (εδώ):

Το ΔΝΤ είναι τεχνοκράτες και δουλεύουν με κανονισμό και εξισώσεις, αυστηρά, γιατί παίρνουν χρήματα και από φτωχές χώρες (182 σύνολο) και θα ήταν ανήθικο να τα δίνουν αριστερά και δεξιά σε διεφθαρμένους και προβληματικούς πολιτικούς χωρίς κανόνες. 
Οι άνθρωποι βλέπουν ότι τα νούμερα δεν βγαίνουν και ο μόνος τρόπος να βγουν είναι "κούρεμα". Έτσι κι αλλιώς τα δικά τους δεν θα κουρευτούν οπότε δεν τους νοιάζει.
Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί ούτε να ακούσουν δεν θέλουν για κούρεμα των χρημάτων των ψηφοφόρων τους, κάτι απολύτως λογικό και σωστό.
Θεωρητικά η δική μας κυβέρνηση θα έπρεπε να τους θεωρεί συμμάχους, αν είχε σκοπό το καλό της χώρας. Απλά επειδή όταν υπάρχουν κανόνες δεν υπάρχει μάσα, ας κάνουμε μια επανάσταση. Κυβέρνηση γίναμε, να μη φάμε; είναι δυνατόν;

Εκτός αν "παίζει" κάποιο άλλο σενάριο: 
η κατάσταση οδηγείται με τρόπο σε ρήξη (μπορεί και σε συμφωνία με τον Σόιμπλε και τους δορυφόρους του), ώστε η μόνη λύση να είναι η γνωστή: σας διαγράφουμε χρέος, σας δίνουμε ανθρωπιστική και συναλλαγματική βοήθεια, τσιμπάτε πατσαβουροδραχμή να κλέβετε τον κόσμο με τις υποτιμήσεις και τον πληθωρισμό ανενόχλητοι χωρίς κανόνες και 
καλό σοσιαλισμό να έχετε.

prenom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου