Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Τι σκέφτηκε η Νορβηγία για να διώξει τους πρόσφυγες από τη χώρα!

Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ , σύμφωνα με τη νορβηγική διεύθυνση μετανάστευσης (UDI) , ως μία φτηνότερη εναλλακτική...
λύση.

Τους πληρώνει για να εγκαταλείψουν τη χώρα. H Νορβηγία προσφέρει 10.000 κορόνες (1.080 ευρώ) σε όσους πρόσφυγες και μετανάστες ζητούν άσυλο προκειμένου να αλλάξουν γνώμη και να φύγουν εθελοντικά από την χώρα.

Το μέτρο αυτό θα τεθεί σε ισχύ , σύμφωνα με τη νορβηγική διεύθυνση μετανάστευσης (UDI) , ως μία φτηνότερη εναλλακτική λύση από την χρηματοδότηση της διαμονής των προσφύγων στα κατά τόπους κέντρα φιλοξενίας της χώρας.

Η απίθανη προσφορά, ξεκινάει την ερχόμενη Δευτέρα και θα κρατήσει 6 εβδομάδες.

Οι Νορβηγοί προσδοκούν ότι θα έχει τέτοια επιτυχία το μέτρο και γι αυτό το λόγο το κρατικό κανάλι NRK μετέδωσε ότι θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας καθώς σε πρώτη φάση, το" μπόνους" θα λάβουν οι 500 πρώτοι.

"Πρέπει να δώσουμε κίνητρα σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να γυρίσουν στα σπίτια τους", δήλωσε η υπουργός ενσωμάτωσης Σίλβι Λίστχογκ, " χρηματοδοτώντας την επιστροφή τους. Αυτό θα μας γλιτώσει από τα υψηλότερα έξοδα της διαμονής τους στα κέντρα φιλοξενίας", είπε. "Ούτως ή άλλως είναι πάρα πολλοί εκείνοι που δεν δικαιούνται άσυλο και θα είναι προτιμότερο να φύγουν".

makpress


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου