Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Αίτημα πτώχευσης και από τα s/m "ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ"

«Κανόνι» από την εταιρεία Αφοί Καρυπίδη η οποία υπέβαλε αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα. Πρόκειται για την εταιρεία στην οποία έχουν περάσει τα...
131 σούπερ μάρκετ Αρβανιτίδης στη Βόρεια Ελλάδα, που απασχολούν περίπου 1.400 εργαζομένους.

Την αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99 ανακοίνωσε η διοίκηση της εταιρείας που διευκρινίζει ότι η αίτηση δεν σχετίζεται με πτώχευση της Αφοί Καρυπίδη, αλλά με την προσπάθεια εξυγίανσής της. 

Σημειώνει δε ότι συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία της. «Η αίτηση, που θα συζητηθεί στις 8/6/2016, κατατέθηκε αποκλειστικά και μόνο για χρέη που δημιούργησε στο παρελθόν η πρώην ιδιοκτήτρια εταιρεία συμφερόντων Αρβανιτίδη, σε παλαιότερες χρήσεις, κατά τις οποίες δεν είχε καμία μετοχική σχέση η εταιρεία Αφοί Καρυπιδη. Η προσπάθεια εξυγίανσης της εταιρείας δεν αγγίζει κανέναν και προπάντων κανέναν εργαζόμενο, παρά μόνο τη ρύθμιση των οφειλών προς το ΙΚΑ και την εφορία» αναφέρει η εταιρεία. 

Την ίδια ώρα όμως οι εργαζόμενοι που παραμένουν απλήρωτοι για πάνω από τέσσερις μήνες προχωρούν σε απεργία μέχρι το Μεγάλο Σάββατο και αναφέρουν: «Η επιλογή μας αυτή είναι η μόνη λύση που έχουμε σήμερα για να διαφυλάξουμε και να διεκδικήσουμε τους μισθούς μας αλλά και τις θέσεις εργασίας μας. Τα καταστήματα είναι άδεια από εμπορεύματα και τα όποια χρήματα έχουν τα ταμεία δεν ξέρουμε που πηγαίνουν. Η εταιρεία μας γεμίζει με υποσχέσεις και ψέματα. Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο και να παρακολουθούμε απλά τις εξελίξεις. Σήμερα θέλουμε λύσεις, να πληρωθούμε όλους τους μισθούς μας. Δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να ξαναζήσουμε αυτό που περάσαμε πριν από 2 περίπου χρόνια επί Αρβανιτίδη». 

Καλούν δε το υπουργείο Εργασίας να επισπεύσει την τριμερή συνάντηση που έχουν ζητήσει και απαιτούν άμεση καταβολή δεδουλευμένων, διασφάλιση των θέσεων εργασίας και πλήρη ενημέρωση σχετικά με το μέλλον της επιχείρησης και των εργαζομένων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου