Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Ρώσοι ακυρώνουν μαζικά ταξιδιωτικά πακέτα για την Ελλάδα λόγω βίζας (video)

Ως πλήγμα για τον ελληνικό τουρισμό -και μάλιστα στην αρχή της θερινής περιόδου- μεταφράζονται οι καθυστερήσεις στην έκδοση βίζας για Ρώσους τουρίστες που ετοιμάζονταν να επισκεφθούν τη ...
χώρα μας το Πάσχα.

Όπως μετέδωσε στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Mega, ο ανταποκριτής στη Μόσχα Θανάσης Αυγερινός, με ανακοίνωσή της τη Μεγάλη Παρασκευή η ρωσική Ένωση Τουριστικής Βιομηχανίας κάνει γνωστό ότι ήδη μερικές δεκάδες Ρώσοι τουρίστες που είχαν κλείσει πακέτα αναγκάστηκαν να ακυρώσουν το ταξίδι τους στη Ελλάδα καθώς το γενικό προξενείο στη Μόσχα δεν μπόρεσε να τους δώσει έγκαιρα τη βίζα.

Οι Ρώσοι τουριστικοί πράκτορες εντοπίζουν το πρόβλημα με την καθυστέρηση στη χορήγηση της θεώρησης εισόδου στο προξενείο της Μόσχας, το οποίο έχει δεχτεί μεγάλη πίεση λόγω της αύξησης της ζήτησης, με αποτέλεσμα οι Ρώσοι που θέλουν να ταξιδέψουν στη χώρα μας να ταλαιπωρούνται με πολύωρες αναμονές σε ουρές.

Το πρόβλημα ήταν γνωστό στους αρμόδιους, για αυτό και είχε ανακοινωθεί σειρά από μέτρα, με ενισχύσεις σε προσωπικό και μηχανήματα, τα οποία όμως είτε δεν έχουν υλοποιηθεί ακόμη είτε δεν επαρκούν.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον ρωσικό Τύπο, η Ιταλία και η Βουλγαρία έχουν πλέον ξεπεράσει ως προορισμοί για την περίοδο του Πάσχα την Ελλάδα, που άλλοτε ήταν μπροστά.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου