Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Ακόμη δεν έφυγε από την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ και άρχισαν τις γελοιότητες, όπως αυτή η απίστευτη γελοιότητα Κούλογλου

Αυτοί οι τύποι είναι γεννημένοι για αντιπολίτευση. Για πάντα. Εκεί τα πάνε καλά, γιατί μόνο να κριτικάρουν έμαθαν. Εύκολα και εκ του ασφαλούς. Μόλις ο λαός τους ανέθεσε να χτίσουν αυτοί το υπόλοιπο σπίτι, έμειναν...
με τη λάσπη στο χέρι, μη ξέροντας τι να την κάνουν. Και τώρα, βιάζονται να αποχωρήσουν και να ξαναπεράσουν στη θέση του κριτή, ώστε να μπορούν να λένε με άνεση τις ηλιθιότητες με τις οποίες πότισαν τον ελληνικό λαό επί δεκαετίες, περί "προδοτών" "τοκογλύφων" "ξένων συμφερόντων" κ.λ.π. και να πετάξουν τη λάσπη.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Στέλιος Κούλογλου. Ο οποίος μας έστειλε ένα δελτίο τύπου, στο οποίο λέει ότι "το ΔΝΤ παίζει το χαρτί Μητσοτάκη". Και χρησιμοποιεί αυτή την παλαιοκομματική γελοία συνωμοσιολογία, το 2016 ! Και μετά από τόσα σκληρά μαθήματα που τους έδωσε η πραγματικότητα! 
"Φταίνε οι ξένοι, το ΔΝΤ, δεν μας δίνουν λεφτά, θέλουν να βγάλουν τον Μητσοτάκη, για αυτό μας σαμποτάρουν".

Ηλίθια επιχειρήματα για την ανικανότητά τους να βγάλουν τη χώρα από το αδιέξοδο, για εντελώς ηλίθιους ψηφοφόρους. Υπάρχουν ακόμη τόσο ηλίθιοι πολίτες, που να δέχονται αυτές τις μπούρδες ως πολιτικό λόγο;

Παραθέτουμε το δελτίο τύπου αυτούσιο:
Κούλογλου: Το ΔΝΤ παίζει το χαρτί Μητσοτάκη
H αδιάλλακτη τακτική του ΔΝΤ έχει πολιτικούς σκοπούς, εξήγησε ο Στέλιος Κούλογλου σχολιάζοντας τις εξελίξεις αναφορικά με την διαπραγμάτευση στο ρ/σ Στο Κόκκινο 105.5.
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για ανοιχτό πολιτικό παιχνίδι του ΔΝΤ που παίζει το χαρτί Μητσοτάκη. Στη διάρκεια της διαπραγμάτευσης το τελευταίο διάστημα, ο πρόεδρος της ΝΔ δεν έχει πάρει ποτέ το μέρος των ευρωπαϊκών θεσμών και η πολιτική του ατζέντα είναι πολύ κοντά στις προτάσεις του ΔΝΤ, όπως άγριες περικοπές και ελαστικές σχέσεις εργασίας.
Το ΔΝΤ προωθεί τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα με στόχο την αλλαγή της κυβέρνησης και την ανάδειξη στην εξουσία του Κ. Μητσοτάκη.
Στην ερώτηση γιατί το ΔΝΤ θα επεδίωκε πολιτική κρίση σε μια κρίσιμη στιγμή,  ο ευρωβουλευτής τόνισε  ότι πάγια τακτική του ΔΝΤ είναι η εφαρμογή της θεωρίας του σοκ, δηλαδή της πρόκλησης κρίσεων τη μία πίσω από την άλλη, ώστε η κυβέρνηση που θα σχηματιστεί να είναι σε δυσκολότερη θέση οικονομικά, άρα θα χρειαστεί να πάρει ακόμη πιο σκληρά μέτρα.
Η Κομισιόν, ωστόσο, πρόθεσε  δεν θέλει κι άλλη μια κοινωνική και πολιτική αναταραχή, υπό την απειλή και ενός BREXIT. Το θέμα είναι τι στάση θα κρατήσουν οι Γερμανοί: αν δεν βρεθεί συμβιβαστική λύση, αυτό σημαίνει ότι το Βερολίνο συντάσσεται με τα πολιτικά σχέδια του ΔΝΤ.
Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο ασφαλιστικό, ο Στέλιος Κούλογλου αναφέρθηκε σε δογματική εμμονή της Τρόικας, και κυρίως του ΔΝΤ, να καταστρέψει κάθε φόρο υπέρ τρίτων, αλλά και για ένα σκεπτικό να μην έχουμε ενοχλητικούς δημοσιογράφους.
Ο ευρωβουλευτής εξήγησε γιατί κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς την Κομισιόν σχετικά με τον ΕΔΟΕΑΠ, το ταμείο υγειονομικής περίθαλψης των δημοσιογράφων, το οποίο απειλείται να κλείσει μετά τις μεταρρυθμίσεις του ασφαλιστικού. Τόνισε ότι το σκεπτικό της παρέμβασής του δεν ήταν να έχουν οι δημοσιογράφοι προνομιακή μεταχείριση σε σύγκριση με τους υπόλοιπους πολίτες αλλά να μη μείνουν χωρίς στοιχειώδη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη δεκαοχτώ περίπου χιλιάδες άνθρωποι, άμεσα ή έμμεσα ασφαλισμένοι, οι οποίοι πληρώνουν κανονικά για χρονια τις εισφορές τους.
Το σύστημα έπρεπε να μεταρρυθμιστεί, είπε, αλλά όχι με τέτοιο βίαιο τρόπο όταν μάλιστα δεν προβλέπεται, στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, τί θα γίνει μετά. Δεν πρέπει να γίνονται τέτοιες ακραίες παρεμβάσεις, οι οποίες πρόκειται να στείλουν τόσο κόσμο σε συνθήκες εξαθλίωσης, σημείωσε ο ευρωβουλευτής. Επιπλέον, όσο οι δημοσιογράφοι εξαθλιώνονται, τόσο λιγότερο ανθεκτικοί είναι απέναντι στις πιέσεις της εκάστοτε εξουσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου