Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Ερώτηση για την μειωμένη καταβολή επιδομάτων ΟΓΑ τον μήνα Απρίλιο 2016

Την ανατροπή των οικογενειακών προγραμματισμών χιλιάδων οικογενειών –λίγες ημέρες πριν το Πάσχα - λόγω της καταβολής μόλις του 50% των επιδομάτων του ΟΓΑ επισημαίνει η ...
Βουλευτής Β΄ Αθηνών της ΝΔ Άννα Καραμανλή.
Με ερώτησή της προς τον Υπουργό Εργασίας κ. Κατρούγκαλο, η κ. Καραμανλή ασκεί δριμεία κριτική στην Κυβέρνηση για τον αιφνιδιασμό 700.000 οικογενειών που δικαιούνται τα οικογενειακά επιδόματα και το εισέπραξαν «πετσοκομμένο», χωρίς να υπάρξει βάσιμη αιτιολόγηση αυτής της απόφασης.
Η βουλευτής της Β΄Αθηνών, μάλιστα, κάνει λόγο για τακτικές κοινωνικού αυτοματισμού από την πλευρά της Κυβέρνησης. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, η Κυβέρνηση μέσω της μετάθεσης ευθυνών στους φοροτεχνικούς και την αποχή τους από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων, προσπαθεί να καλύψει τη δική της αδυναμία να ανταποκριθεί στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της.
Η κ. Καραμανλή, αφού τονίζει ότι η πρακτική της Κυβέρνησης πλήττει τους οικονομικά ασθενέστερους και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως οι τρίτεκνοι και οι πολύτεκνοι, ρωτά τον Υπουργό Εργασίας:
• Αν διαθέτει σήμερα ο ΟΓΑ το συνολικό ποσό που απαιτείται για τα οικογενειακά επιδόματα και πότε πρόκειται να καταβάλει το υπόλοιπο 50%
• Αν προτίθεται να καταβάλει άμεσα το συνολικό ποσό στους δικαιούχους που εγκαίρως έχουν υποβάλει το έντυπο Α21
• Αν ο ΟΓΑ έχει ενεργήσει για την επιστροφή ποσών, τα οποία όπως ισχυρίζεται, έχουν καταβληθεί σε μη δικαιούχους τα προηγούμενα χρόνια.



Πολιτικό Γραφείο Άννας Καραμανλή, Βουλευτής Β’ Αθηνών – Ν.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου