Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Της ΕΚΔΙΔΟΜΕΝΗΣ ΓΥΝΑΙΚΟΣ το ΚΙΓΚΛΙΔΩΜΑ

( για τις υπηρεσίες του Δημοσίου μιλάμε )
Του Βλάση Γωγούση


Δεν ξέρω πόσες εκατοντάδες χιλιάδες υπαλλήλους του Δημοσίου έχουμε , ένα γνωρίζω όμως :
Ένα πολύ μεγάλο ποσστό – δυστυχώς- απ αυτούς είναι άχρηστοι, τεμπέληδες, αναίσθητοι, αμόρφωτοι ( αμόρφωτοι είπα ,δεν είπα αγράμματοι), κοπανατζήδες, πολλοί τα πιάνανε αγρίως- κάποιοι συνεχίζουν να τα πιάνουνε ακόμα ( πρώτοι και καλύτεροι οι συνάδελφοί μου οι γιατροί- ντρέπομαι που το λέω αλλά αυτή είναι η πικρή αλήθεια ) , και έπονται αμέτρητοι άλλοι.
Καλείς στο τηλέφωνο μια υπηρεσία ή δουλεύει ή δεν το σηκώνουν, ξανακαλείς, το ίδιο, ξανακαλείς , ξαναπαίρνεις και ξαναπαίρνεις στο τέλος τα «παίρνεις » και .δίνεις μια κλωτσιά στο τηλέφωνο ή το σπάνεις βρίζοντας όλους τους θήλεις συγγενείς πρώτου βαθμού των αρμοδίων.
Πηγαίνεις σε μια (κ@@@υπηρεσία και αφού στήνεσαι μια ώρα στην ουρά για μια ερώτηση ή για μια υπογραφή σου λένε :
« Ά ! , θέλουμε απόδειξη της ΔΕΗ και αντίγραφο του Ε9 και έγγραφο επικυρωμένο από τον Δήμο ότι είσαι μόνιμος κάτοικος της πόλης ( και της….. μητρός τους το …….αναπαραγωγικό όργανο. ! ).
Τελειώνεις ύστερα από 2-3 μέρες ταλαιπωρίας και πας στο αρμόδιο γραφείο για να καταθέσεις τα ζητούμενα , περιμένεις μια ώρα στην ουρά και όταν ζητάς αριθμό πρωτοκόλλου ότι τα κατάθεσες , σου λένε.
«να πας στον 6ο όροφο , να πάρεις αριθμό και να ξαναγυρίσεις»
Πηγαίνεις , ξαναστήνεσαι σε μια μακριά ουρά και όταν ξανακατεβαίνεις και επιχειρείς να δώσεις τον αριθμό στον υπάλληλο που σου τον ζήτησε μόνο που δεν σε πλακώνουνε στο ξύλο οι αναμένοντες στην ουρά κατηγορώντας σε ότι παραβιάζεις την προτεραιότητα.
( εδώ κάνω μια…παύση για να ξεθυμάνω και λίγο και ρωτώ:
: Γιατί βρε αθεόφοβε υπάλληλε, δεν σηκώνεις το εσωτερικό τηλέφωνο , να πάρεις το Γραφείο πρωτοκόλλου και να πεις :
« Δώς μου έναν αριθμό για έναν ταλαίπωρο , που τον λενε Β.Γ.» και να αναγράψεις τον αριθμό στο έγγραφο αντί να με ταλαιπωρείς και να χάνω άδικα δυό ώρες; ) .
ΜΗ βιάζεστε , δεν τελείωσα, όπως καταλαβαίνετε ήδη είμαι στα πρόθυρα ….απονενοημένου….διαβήματος.

Τέλος , σου λένε , «στείλε το έγγραφο στο γενικό Λογιστήριο του Κράτους αλλά ζήτα αριθμό πρωτοκόλλου ότι το έστειλες για να μπορείς να το αναζητήσεις αν καθυστερήσουν να σου στείλουν την απάντηση»
.
ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ( του….δράματος )
Παίρνω ( γιατί –όπως θα έχετε ήδη καταλάβει για μένα πρόκειτα ι- παίρνω λοιπόν ….. 157 φορές τηλέφωνο στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους και….βουϊζει, αναγκάζομαι να στείλω το έγγραφο συστημένο σε έναν συνάδελφό μου καθηγητή Πανεπιστημίου που μένει στην Αθήνα να πάει επί τόπου στο Γενικό Λογιστήριο να το παραδώσει και να πάρει τον περιβόητο αριθμό.!
Αυτός παρατάει τις δουλειές του, πηγαίνει, βρίσκει μια ουρά …μισού χιλιομέτρου η οποία περιμένει να φθάσει στον….κλητήρα ταυ κτηρίου από τον οποίον πληροφορείται ότι η είσοδος για το κοινό επίτρέπεται ΜΟΝΟ κάθε Παρασκευή ( τις άλλες μέρες φαίνεται ότι ξύνουνε τα φρύδια τους) και εν πάσει περιπτώσει ύστερα από μιάμιση ώρα αναμονής ο φίλος μου φθάνει στον θυρωρό , ο οποίος ( νάναι καλά ο άνθρωπος ) του λέει :
«Ελάτε την Παρασκευή ., έχοντας όμως
επίσημη εξουσιοδότηση του φίλου σας επικυρωμένη σε ΚΕΠ της Θεσσαλονίκης»
Ξαναστήθηκα άλλη μια ώρα στην ουρά του ΚΕΠ για να την πάρω , την στέλνω συστημένη στον φίλο μου κι` αυτός μου λέει :.
«Αυτή την Παρασκευή είναι Δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων και το Γενικό Λογιστήριο θα κάνει γιορτή για τα ( καϋμένα) τα παιδάκια των υπαλλήλων και θα τα μοιράσει και δωράκια. , θα πήγαινα την άλλη Παρασκευή ή οποία όμως πέφτει δεύτερη μέρα της πρωτοχρονιάς ( και οι υπάλληλου του Γ.Λ.τ.Κ θα κόβουν μέσα στο κτήριο την πίττα με το χρυσό φλουρί ) , οπότε καλοί μου φίλοι αναγνώστες ( τι να κάνω μόνο σε σας μπορώ να πω τον πόνο μου ) προβληματίζομαι τώρα
:
Πότε να πάρω το μπετόνι με τη βενζίνη και να κάνω μια ……εθυμοτυπική επίσκεψη στο Λογιστήριο αυτή την Παρασκευή ή την άλλη.

Δρ Βλάσης Γωγούσης
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
Εγώ μια φορά , τα` πα και ξεθύμανα
Τις άγιες μέρες των εορτών κύριε Ανακριτά στο σπίτι θα μαι, πείτε μόνο στον δικαστικό επιμελητή ότι το θυροτηλέφωνο της πολυκατοικίας μας ΔΕΝ λειτουργεί, γι` αυτό ας μη θυροκολλήσει την κλήση σας , ας μου τηλεφωνήσει στο 6936/875528 και θα κατέβω να την παραλάβω αυτοπροσώπως !

Καλές γιορτές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου