Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Άκου, ψηφοφοράκο...


Συγχωρέστε μου το απαξιωτικό υποκοριστικό – Απευθύνομαι στον εαυτό μου – Γεματός θυμό – Γιατί ανασύρω από τη μνήμη μου το άρθρο  του Σωτήρη Καλαμίτση περί του μαύρου πολιτικού χρήματος και ότι θα μείνει ατιμώρητο με την φρεσκότατη τροπολογία που ψήφισε η Συγκυβέρνηση – Ο κ. Καλαμίτσης προκαλούσε και με στοίχημα – Μην βάλετε, καλύτερα...

Γράφει ο Θάνος Τάκης


Έγραφε πριν δέκα μέρες, ο εξαιρετικά εύστοχος κ. Καλαμίτσης:

«Σιγά τα ωά! Πώς κάνετε έτσι ρε για μια μίζα;

Το άρθρο 4 του ίδιου ν. 3213/2003 προέβλεπε την τιμωρία όσων - από εκείνους που οφείλουν να υποβάλουν δήλωση «πόθεν έσχες» - πλούτισαν εκμεταλλευόμενοι την ιδιότητά τους. Ο αγωνιστής του Πολυτεχνείου, όμως, ο κ. Αθανασίου κατήργησε αυτή τη διάταξη με το άρθρο πρώτο υποπαράγραφο ΙΕ.20 περ. 10 του ν. 4254/2014.

Συνελόντι ειπείν:

α] ειδικώς: ο Καρατζαφέρης κινδυνεύει μόνον από το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Όλα τα άλλα σβου. Πάω και στοίχημα. Και μην ξανακούσω για καταλογισμό και αηδίες. Αυτά τα διαδίδουν όσοι έχουν το ακαταλόγιστο, δηλαδή οι πολιτικοί και τα παπαγαλάκια τους».

Πάμε στο χθεσινό (30.11.2014) ρεπορτάζ της κ. Ιωάννας Μάνδρου στην «Καθημερινή»:

«Μόνο με τις κατηγορίες για παραβάσεις της νομοθεσίας περί «πόθεν έσχες», σε βαθμό κακουργήματος, βρίσκεται, προς το παρόν, αντιμέτωπος ο κ. Γιώργος Καρατζαφέρης, καθώς οι δικαστικές αρχές προβληματίζονται έντονα για το αν μπορούν τελικά να τον καλέσουν ως κατηγορούμενο και για μίζες στα εξοπλιστικά...

Η πρόσφατη, άλλωστε, τροποποίηση -την περασμένη άνοιξη- της νομοθεσίας για το «πόθεν έσχες», που αφαίρεσε το αδίκημα του παράνομου πλουτισμού, που κάλυπτε μια ευρεία γκάμα αδήλωτων χρημάτων από πολιτικά πρόσωπα (η διάταξη αυτή καταργήθηκε με τον νόμο 4254 του 2014) δυσκολεύει επιπρόσθετα τις δικαστικές αρχές να καλέσουν ως κατηγορούμενο τον κ. Καρατζαφέρη, με κατηγορίες σοβαρότερες πέρα από εκείνες για το «πόθεν έσχες».

Η κατάργηση της συγκεκριμένης διάταξης αποτελεί, κατά τις δικαστικές αρχές, πλήγμα στην προσπάθειά τους να αποδώσουν ποινικές ευθύνες σε όσους απέκτησαν παρανόμως χρήματα, αλλά δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να αποδεικνύουν τη σχέση τους με μίζες και παράνομες πληρωμές».

Συνεχίστε την καλή δουλειά, εκεί στην Συγκυβερνητική Α.Ε...



Καθημερινή, Το «πόθεν έσχες» καίει Καρατζαφέρη:
taxalia, Άρθρο Σωτήρη Καλαμίτση, Σιγά τα ωά! Πώς κάνετε έτσι ρε για μια μίζα; 21.11.2014: