Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Χρηματιστήριο [πολιτικών] Αξιών

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης
Όταν ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος είχε επισκεφθεί τον έγκλειστο Ντερτιλή, τον επέπληξαν πλείστοι όσοι αντιχουντικοί. Εκείνος απήντησε ότι τιμά όλους εκείνους που...
δεν παρεκκλίνουν από τα πιστεύω τους, ανεξαρτήτως του ποιά είναι αυτά.
Όταν ο αναρχοαποτέτοιος Ρωμανός κήρυξε απεργίας πείνας μη αποκηρύσσοντας τα πιστεύω του, δεν είδα τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο να επισκέπτεται τον Ρωμανό, ώστε να τον τιμήσει που δεν παρεκκλίνει από τα πιστεύω του. Έστω, για να τον πείσει ως ιεράρχης ότι η ζωή είναι πολύτιμο πράγμα και δεν μπορεί να τη χαραμίζει κανείς. Κι’ ας τον έστελνε ο Ρωμανός στο διάολο.
Σήμερα νομίζω ότι θα πρέπει να τιμήσουμε ορισμένους δημοσιογράφους όπως ο Πρετεντέρης και ο κ. Μπάμπης, οι οποίοι ήταν ανέκαθεν μνημονιακοί και παραμένουν, μέχρι νεωτέρας, μνημονιακοί σε αντίθεση με τον κ. Φράγκα, ο οποίος έχει αναλάβει εργολαβικώς να αποδομήσει τον αντιμνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ ξεχνώντας τί έχει πάθει αυτή η χώρα από τα Μνημόνια, αλλά και τους μύδρους που ο ίδιος εξαπέλυε εναντίον του καταστροφικού δίδυμου Μπένι-Τόνι.
Τιμή και δόξα, λοιπόν, και στους Πρετεντέρηδες και στους Μπάμπηδες. Αλλά, γιατί όχι, και στον Μπουμπούκο, ο οποίος μια ζωή μας έχει ζαλίσει με τις αγορές που θα μας διαλύσουν, αν ο ελληνικός λαός τολμήσει να μην επιλέξει ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
Ενόψει δε εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας να μην ξεχάσω να αναφερθώ και στον υποψήφιο κ. Δήμα, ο οποίος θυμήθηκε ότι είναι κεντρώος. Εγώ θυμήθηκα ότι είναι τόσο μάγκας που ανέχθηκε να τον χαστουκίσει η μακαρίτισσα η Μαρίκα η Μητσοτάκη και στη συνέχεια να χάσει το υπουργιλίκι εξ αιτίας της. Είναι άνθρωπος που το λέει η ψυχή του και δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του. Όπως ο Κάρολος. Τελικά από τον δανειστή θα πάμε στον καρπαζοεισπράκτορα.
Τιμή και δόξα, λοιπόν, σε όσους δεν παρεκκλίνουν από τα πιστεύω τους. Ακόμη και σε αυτούς που το πιστεύω τους δεν είναι κανένα πιστεύω. Αρκεί να βιώνουν λάθρα, ευρισκόμενοι πάντοτε, κατά περίεργο τρόπο, στο προσκήνιο.
Μπορεί το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών να έχει καταρρεύσει, επειδή έτσι θέλουν οι αγορές [αλήθεια σε τί κωλόχαρτα* επενδύουν οι ξένοι επενδυτές και μπορούν να δημιουργούν τέτοια εικόνα;], αλλά το Χρηματιστήριο Πολιτικών Αξιών παραμένει καθηλωμένο εκεί που ήταν πάντα: στο limit down.
Σωτήριος Καλαμίτσης
Επιστήθιος φίλος του γιατρού Γωγούση, σφόδρα δε πιθανόν και ομόκελλος σε φυλακές τύπου Γ
*Ο κ. Πρετεντέρης επἐπληξε τους άνεργους που έχουν «γραμμένο» το Χρηματιστήριο υποσημειώνοντας ότι αν το Χρηματιστήριο πάει κατά διαόλου, δεν πρόκειται να βρουν δουλειά οι άνεργοι που το περιφρονούν. Δεν μας είπε, βέβαια, τίνων εισηγμένων επιχειρήσεων οι μετοχές έπεσαν και τί παράγουν αυτές, για να καταλάβουμε αν η πτὠση της τιμής των μετοχών τους οφείλεται σε κάποια επιχειρηματική αδυναμία ή σε πτώση της ζήτησης των προϊόντων της ή αν, τέλος πάντων, συμβαίνει κάτι άλλο άσχετο με τις επιχειρήσεις, όπως π.χ. ένα συντονισμένο ξεπούλημα που τρομοκρατεί τους μικροεπενδυτές, αν υπάρχουν ακόμη, και τους ωθεί να πουλήσουν όσο-όσο, ώστε στη συνέχεια να ξαναγοράσουν τις ίδιες μετοχές σε εξευτελιστικές τιμές οι καλοί επενδυτές που τις μοσχοπούλησαν. Πάντως, δεν θα μάθουμε ποτέ ποιοί θησαύρισαν λίγο πριν ανακοινωθεί η έναρξη της διαδικασίας εκλογής ΠτΔ. Όπως δεν έχουμε μάθει ποιοι ξάφρισαν το 1999 τους κόπους μιας ζωής χιλιάδων ηλίθιων νοικοκυραίων.