Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

"Η FYROM αυτοκτόνησε πολιτιστικά" (βίντεο)

Το βίντεο που ακολουθεί περιέχει τη χθεσινή (26/12/2014) παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο "Το όνομα του κακού" („Името на злото“) του καθηγητή Αρχιτεκτονικής και αρθρογράφου Miroslav Grčev. Περιέχει τα άρθρα του τα οποία δημοσιεύθηκαν από....
το 2006, μέχρι το 2014, με αντικείμενο την κριτική για την αρχαιοποίηση της ΠΓΔΜ, το πρόγραμμα ανάπλασης "Σκόπια 2014" (ένα πεδίο στο οποίο διαθέτει επαγγελματική επάρκεια). Ο Εθνικισμός και Σωβινισμός της κυβέρνησης Γκρούεφσκι, γίνονται αντικείμενο κριτικής από τον γνωστό στα Σκόπια δημοσιογράφο Branko Tričkovski , ενώ συντονιστής της συζήτησης είναι ο διανοούμενος αρθρογράφος Nikola Gelevski.

Ένα απόσπασμα από το οπισθόφυλλο του βιβλίου συνοψίζει πλήρως την προσέγγιση του συγγραφέα, το πεδίο εφαρμογής και τη στόχευση του έργου του:
« Το σχέδιο« Σκόπια 2014 » δημιουργήθηκε μέσα σε ένα εφιαλτικό μυαλό, μια καθαρή μετουσίωση της βλακείας, η οποία , από τότε έχει εξελιχθεί σε μια κοινωνική κατάσταση , έγινε ένα πραγματικό πολιτιστικό έγκλημα - μια πολιτιστική αυτοκτονία" .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου