Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

Επιτρέπεται η μετακίνηση από νομό σε νομό;

Αυτό είναι το ερώτημα, που έχουν στα χείλη τους όλοι οι Έλληνες σήμερα, καθώς τα ΜΜΕ μας προετοιμάζουν για σκληρό lockdown , που θα ανακοινώσει αύριο ο Πρωθυπουργός. Τα περισσότερα μέτρα είναι γνωστά, αυτό που... δεν νομοθετήθηκε ακόμη, είναι αν θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, π.χ. από τη Θεσσαλονίκη στη Χαλκιδική ή από την Έδεσσα στη Θεσσαλονίκη.

Αν και δεν έχει ορισθεί τυπικά ακόμη, το πιθανότερο, 99% θα λέγαμε, είναι να απαγορευθεί η μετακίνηση από / προς "κόκκινους" νομούς, ενώ είναι πολύ πιθανό, η απαγόρευση να είναι ακόμη πιο σκληρή και να πιάσει όλα τα επιδημιολογικά επίπεδα, δηλαδή ...χωριό γιοκ ! 

Κατά 99,99% η Θεσσαλονίκη θα αποκλειστεί και δεν θα μπορούν να βγουν οι κάτοικοί της, ούτε να έρθουν από άλλες περιφέρειες.

6 σχόλια:

  1. Σήμερα ολόκληρη την ήμερα έβλεπες μόνο ηλικιωμένους έξω στους δρόμους, αποφάσισαν τα σαΐνια να κλείσουν τα μαγαζιά για να προστατέψουν τους ηλικιωμένους και αυτοί δεν ειναι σε θέση να παλουκωθούν στα σπίτια τους. Το πλέον σωστό μέτρο θα ήταν να απαγορεύσει την έξοδο από το σπίτι από τα 65 και πάνω, ούτε επισκέψεις ούτε βόλτες ούτε τίποτα, αν χρειάζονται ψώνια τότε μόνο με ντελίβερι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Το πλέον σωστό μέτρο θα ήταν να απαγορεύσει την έξοδο από το σπίτι από τα 65 και πάνω, ούτε επισκέψεις ούτε βόλτες ούτε τίποτα"

      Μπα; Με πιο δικαίωμα;

      Διαγραφή
  2. Ωχ πάνε τα φασολάκια της Χαρουλίτας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έβαλα μαιανδρούλα μου! Πόσο χαίρομαι για το γεγονός ότι ενημερώνεσαι για τις δραστηριότητες μου! 😆

      Διαγραφή
  3. Οταν αντικαταστήσει κάποιος τον προσδιορισμό που βάζει κάποιος σχολιαστής με τον εθνικό -θρησκευτικό προσδιορισμό ,που έκανε ο Χίτλερ ,τότε θα βρεί απαντήσεις σε πολλά .
    Μπορείς βέβαια να αντικατασταθεί ο προσδιορισμός και με άλλα κριτήρια δηλ ιατρικό ιστορικό ,πιθανή ύπαρξη διαβήτη ,παχυσαρκίας ,καπνίσματος κλπ,κλπ.
    Στο τέλος -τέλος υπάρχουν και η λύση των στρατοπέδων .

    ΑπάντησηΔιαγραφή