Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020

Το θέμα είναι τι είπε ο Μιχαηλίδης ή αν τα τεστ είναι της πλάκας;

Έγραψε λοιπόν κάποιος πρώην υποψήφιος Δήμαρχος Κοζάνης, ονόματι Κυριάκος Μιχαηλίδης, ότι έκανε το γρήγορο τεστ στα κινητά συνεργεία που έστειλε η πατρίδα στην Κοζάνη, έδειξε "θετικός", αλλά επειδή ο άνθρωπος ήταν μια χαρά, όπως όλοι σχεδόν, που τους δείχνει το τεστ "θετικούς", πήγε σε εργαστήριο κι έκανε και το γρήγορο και το αργό τεστ και του ΄παν "αρνητικός" μετά πάσης βεβαιότητας. 

Φυσικά, η ιστορία με τα τεστ είναι τέτοια, που, ούτε αν σου πουν "θετικός" μπορείς να είσαι σίγουρος ότι είσαι, ούτε αν σου πουν αρνητικός, γιατί το τεστ είναι....

μια περίεργη αυτοματοποιημένη ιστορία, που φαίνεται πως δείχνει ό,τι να ΄ναι. Δεν κάθεται κανένας μικροβιολόγος με το μικροσκόπιο, να ψάχνει τα κύτταρά σας και να βλέπει όντως με τα ματάκια του τον κορωνοϊό.

Επομένως, η αλήθεια είναι ότι όλα με την -επικίνδυνη- ασθένεια covid-19 που προκαλείται από κάποιον κορωνοϊό, είναι λιγάκι φλου. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να προσέχουμε διπλά και τρί-διπλα, με καλή απολύμανση, κανόνες υγιεινής, που έτσι κι αλλιώς πάντα έπρεπε να τηρούμε , μάσκα γιατί προστατεύει πολύ τους άλλους (δεν τους ψεκάζουμε στα μούτρα). Αυτές είναι οι υποχρεώσεις του πολίτη.

Από την άλλη και το κράτος έχει μια βασική υποχρέωση: να είναι ειλικρινές, και να ξεκαθαρίσει, ότι τα "κρούσματα" δεν είναι ασθενείς! Υπήρξε εργοστάσιο, που "ενημέρωσαν" στις 4 Σεπτεμβρίου, 147 άτομα ότι βρέθηκαν "θετικοί" ! Επειδή είναι στην περιοχή μας και γνωρίζω πολλούς που δούλευαν εκεί, από τις 4 Σεπτεμβρίου, μίλησα με πάνω από 30 από τους "θετικούς". Κανείς δεν είχε το παραμικρό σύμπτωμα! Κι από ότι μου είπαν, κανείς δεν ήταν στην πραγματικότητα άρρωστος, πλην μιας γυναίκας που έκανε έναν πυρετό γύρω στο 38. 

147 κρούσματα, 146 υγιείς! Τι νόημα έχει λοιπόν να τους βαφτίσουμε κάπως; Ούτε είχαν, ούτε έχουν καμιά ασθένεια ! Γιατί θα έπρεπε να περάσουν την αγωνία που πέρασαν;

εσένα τι σε νοιάζει; αν είσαι "θετικός" ή "αρνητικός" ή αν είσαι άρρωστος ή υγιής;


Επομένως, δίπλα από τα "κρούσματα" να λέμε και πόσοι απ΄ αυτούς δήλωσαν ότι αισθάνονται ασθενείς. Γιατί, όσο ο κόσμος ακούει κρούσματα στη γειτονιά του, στο σπίτι του, στο σχολείο του και βλέπει ότι όλοι ...σκάνε από υγεία, θα χάνεται η εμπιστοσύνη στην πολιτεία και η δύσκολη αυτή πανδημία, που σκότωσε χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, πρέπει να αντιμετωπιστεί με ειλικρίνεια, χωρίς υπερβολές και πάνω από όλα, με παραδοχή από τους επιστήμονες ότι ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ! Επειδή είναι ολοφάνερο, ότι δεν ξέρουν στην πραγματικότητα, αν κάποιος που ένα τεστ τον δείχνει "θετικό", είναι ασθενής, δεν ξέρουν αν θα αρρωστήσει μετά από μια βδομάδα ή ένα μήνα ... ε, δεν ξέρουν! αυτή είναι η αλήθεια και καλό είναι να παραδεχόμαστε ότι "δεν ξέρουμε", όταν δεν ξέρουμε. Δεν είναι ντροπή. Ούτε ξέρουν οι γιατροί, πότε θα περάσει η πανδημία, ούτε πώς. Μπορεί σιγά σιγά να εξαφανιστεί από μόνη της, μπορεί να εξολοθρεύσει τη μισή ανθρωπότητα. Χαμπάρι δεν έχει κανείς!

Οπότε, ας μη μιλάμε για "κρούσματα", που δεν σημαίνει τίποτε και βολεύει μόνο όσους θέλουν να τρομοκρατούν τον κόσμο για δικούς τους λόγους και συμφέροντα κι ας επιστρέψουμε στην Ιατρική ηθική, δηλαδή στο πόσοι άρρωστοι, έχουν κορωνοϊό. Η λέξη "ασυμπτωματικός" είναι ΓΕΛΟΙΑ! Μα αν είσαι ασυμπτωματικός και παραμένεις ασυμπτωματικός, είσαι υγιής! Υπάρχει αρρώστια χωρίς συμπτώματα;  Τι να σου πει ένα "θετικό" τεστ, αν είσαι και παραμένεις υγιέστατος; Τι νόημα έχει;


Αυτές είναι οι σκέψεις μου, δεν σημαίνει ότι έχω δίκιο ή άδικο, ο καθένας μπορεί να σκεφτεί, τις μετέφερα με πολύ απλά λόγια, επιμένω όμως ότι οι επιστήμονες, όταν δεν ξέρουν κάτι, δεν θα πρέπει να ντρέπονται να το ομολογήσουν.  Και φαίνεται ότι δεν έχουν την παραμικρή ιδέα, αν είναι ή όχι, αξιόπιστα τα τεστ.


Και τις κατέθεσα, με τη μορφή προφορικού λόγου περισσότερο, επειδή βλέπω μια πίεση στον Μιχαηλίδη, να μη συνεχίσει να λέει την ιστορία του, γιατί αποδομεί την φάμπρικα με τα τεστ κι αυτό δεν αρέσει σε κάποιους (είναι κι ένας καλός τζίρος αρκετών δισεκατομμυρίων). Και ξέρετε ότι με εκνευρίζει η φίμωση ανθρώπων κι ακόμη περισσότερο ο εκφοβισμός τους, επειδή , λέγοντας την αλήθεια, χαλάνε τη σούπα ορισμένων συμφερόντων.


Βασίλης Π. 

3 σχόλια:

  1. Από την άλλη και το κράτος έχει μια βασική υποχρέωση: να είναι ειλικρινές, και να ξεκαθαρίσει, ότι τα "κρούσματα" δεν είναι ασθενείς! Υπήρξε εργοστάσιο, που "ενημέρωσαν" στις 4 Σεπτεμβρίου, 147 άτομα ότι βρέθηκαν "θετικοί" ! Επειδή είναι στην περιοχή μας και γνωρίζω πολλούς που δούλευαν εκεί, από τις 4 Σεπτεμβρίου, μίλησα με πάνω από 30 από τους "θετικούς". Κανείς δεν είχε το παραμικρό σύμπτωμα! Κι από ότι μου είπαν, κανείς δεν ήταν στην πραγματικότητα άρρωστος, πλην μιας γυναίκας που έκανε έναν πυρετό γύρω στο 38. Δίχως πλάκα άλλα όλοι μα όλοι από το χωριό μου ήταν και ειναι μια χαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό που δεν μας λένε τα τεστ είναι το ιικό φορτίο.
    Με απλά λόγια μια μονάδα σε κάποιον θετικό μας την πασάρουν ίδια με κάποιον με 1000 μονάδες. Δηλαδή το συνάχι μιας απλής γρίπης είναι ίδιο με πνευμονία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αντιγράφω: «οι επιστήμονες, όταν δεν ξέρουν κάτι, δεν θα πρέπει να ντρέπονται να το ομολογήσουν. Και φαίνεται ότι δεν έχουν την παραμικρή ιδέα, αν είναι ή όχι, αξιόπιστα τα τεστ».

    Συμφωνώ· και σκέφτομαι ότι για να ομολογούν την αλήθεια, πρέπει να είναι πρώτιστα ηθικά στοιχεία, όχι συμφεροντολόγοι, λακέδες του καθεστώτος. Πρέπει να είναι ταπεινοί άνθρωποι, όχι ξερόλες, που ντρέπονται να ομολογήσουν ότι δεν είναι παντογνώστες μόνον και μόνον επειδή είναι π.χ. γιατροί. Πρέπει τέλος να είναι θαρραλέοι, όχι φοβισμένα ανθρωπάρια, που λερώνουν τα βρακιά τους μπροστά στον κάθε σατανιασμένο νταή χαλιαμπάλια χαρδαλιά.

    Να προσθέσω δε πως οι κολοκυθοϊόπληκτοι «επιστήμονες» της ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ πανδημίας κατά 99% δεν έχουν ιδέα όχι μόνον για τα τεστ αλλά και για τον ίδιο τον κολοκυθοϊό, για τίς μάσκες, για την καραντίνα, για τα φάρμακα καταπολεμήσεώς του, για τα εμβόλια γρίππης (και κολοκυθοϊού, που ετοιμάζονται), για τα πόσο μεταδοτικός είναι, για τα ποσοστά θνησιμότητος κ.τ.τ.. Γενικώς, έχουν πλήρη και άγρια μεσάνυχτα. Δεν ξέρουν τί τους γίνεται. Δεν έχουν σπουδάσει στα αντικείμενα, δεν τα έχουν μελετήσει, δεν τα έχουν δει εκ του σύνεγγυς, δεν έχουν περιθάλψει ποτέ ασθενή πάσχοντα όντως και πέραν πάσης αμφιβολίας από κολοκυθοϊό, αγνοούν δε (πολλάκις εσκεμμένα) και τους αριθμούς και τα ποσοστά θανάτων, διότι δεν υπάρχει ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ στην πρόσβαση σε στατιστικά στοιχεία. Ό,τι υπάρχει είναι τα επιλεκτικώς δημοσιευόμενα από τον εκασταχού εοδύ (παγκόσμια είναι η κομπίνα), που αμιλλάται σε αξιοπιστία την εν πολλαίς αμαρτίαις χάριν μνημονίων περιπεσούσαν ελ.στατ..

    Αυτά, για να μην νομίζουν τα βλακόμουτρα της ψευτοπανδημίας ότι τρώμε τον σανό τους. Ούτε την... απειλή πυρηνικού ολέθρου φοβηθήκαμε ποτέ για νά κάνουμε πορείες ειρήνης (!) ούτε την κλιμακτηριακή αλλαγή (χά, χα, χα!) των οικοβλαμμένων ούτε τον κολοκυθοϊό φοβόμαστε. Από όσους προσπαθούν τάχα νά μας σώσουν από τα ανωτέρω κινδυνεύει σοβαρά η ανθρωπότης. Μόνον από δαύτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή