Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020

Είναι ακριβώς αυτό που νομίζεις



Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Ο κ. Χ είναι από τριετίας συνταξιούχος συμβολαιογράφος. Εξακολουθεί, όμως, να εισπράττει την προσωρινή σύνταξη, καθότι το αιποιτωλεικώ κράτως δεν έχει κατορθώσει ακόμη να υλοποιήσει την χρονολογούμενη από το 2011 δέσμευση του μακαρίτη, τότε Διοικητή τού ΙΚΑ, Ροβέρτου Σπυρόπουλου, κατά την οποία από το 2013 οι συντάξεις θα απονέμονταν εντός μίας ώρας από την υποβολή τής αναγκαίας χαρτούρας.

http://makpress.blogspot.com/2016/07/blog-post_49.html

Και σαν να μην έφτανε αυτό, του ήλθε προ μηνός ένα χαρτάκι περί φορολογικού ελέγχου των χρήσεων 2014-2016. Στα πλαίσια του ελέγχου οι αρμόδιοι ελεγκτές απαίτησαν να ....τους προσκομίσει φωτοτυπία όλων των συμβολαίων που συνέταξε στη διάρκεια της υπό το μικροσκόπιο τριετίας. Και τούτο, διότι λόγω πανδημίας αδυνατούν οι ελεγκτές να επισκεφθούν τον χώρο φύλαξης των βιβλίων και να διενεργήσουν τον έλεγχο επί τόπου. Φαντάζομαι πως απολυμαίνουν τις φωτοτυπίες, πριν αρχίσουν να τις ελέγχουν.

Άρχισε, λοιπόν, ο καημένος ο υπό καθυστερημένο έλεγχο φορολογούμενος να φωτοτυπεί. Καθώς φωτοτυπούσε το 45ο συμβόλαιο εκ 50 σελίδων συνοδεία ραδιοφώνου, άκουσε ότι το δικαστήριο θα εκδώσει την απόφασή του για τη ΧΑ την 07.10.2020. Εν συνεχεία ενημερώθηκε ότι τουρκικό ερευνητικό σκάφος βρίσκεται εκ νέου εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδος και ότι ο Έλλην [;] ΥπΕξ ζήτησε από την ΕΕ να εφαρμόσει εμπάργκο όπλων στην Τουρκία. «Γιατί δεν διακόπτουμε εμείς τις εμπορικές συναλλαγές με την Τουρκία;» αναρωτήθηκε καθώς φωτοτυπούσε το 51ο συμβόλαιο εκ 35 σελίδων.

Εν συνεχεία άκουσε την 07.10.2020 ότι αυξήθηκαν δραματικά τα κρούσματα του κορωναϊού και ότι η κυβέρνηση ανησυχεί, επειδή παράλληλα με το κίνημα κατά της μάσκας εξαπλώνεται και ο κορωναϊός. Και καθώς φωτοτυπούσε το 95ο συμβόλαιο εκ 10 σελίδων άκουσε την καταδικαστική για την υπόθεση της ΧΑ απόφαση του δικαστηρίου. Την ώρα εκείνη χτύπησε το τηλέφωνο. Ήταν ο λογιστής του, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι ένας εκ των ελεγκτών διερωτήθηκε τί είναι το «διαμαρτυρικό» που αναφέρεται σε μερικά συμβόλαια. Τα πήρε στο κρανίο και βγήκε να πάρει λίγο αέρα.

Καθώς άναβε τσιγάρο αναρωτήθηκε: «Ρε μπας και δεν έχω πληρώσει όλους τους φόρους που μου αναλογούν, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα κινητοποίησης του στόλου;». «Αποκλείεται. Έχω πληρώσει τα πάντα και με το παραπάνω» μονολόγησε. Δεν μπορεί, κάτι άλλο πρέπει να συμβαίνει, σκέφτηκε. Μήπως διασπάθιση των φόρων που πλήρωσα; Μήπως ραγιαδισμός των πωλητικών μας; «Και τα δύο» κατέληξε.

Ξαναμπήκε στο γραφείο, όπου φίλος που τον συνέδραμε φωτοτυπούσε το 101ο συμβόλαιο. «Άντε, 549 μας μένουν», του είπε, για να τον εμψυχώσει. Το ραδιόφωνο μετέδιδε το άσμα του Μηλιώκα «Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και μαλάκες».

Μετά από μέρες και ενώ η φωτοτύπηση είχε φθάσει στο 225ο συμβόλαιο, άκουγε στο ραδιόφωνο ότι η ΕΛ.ΑΣ. είναι πανέτοιμη να μπουζουριάσει όλους τους καταδίκους της ΧΑ, αν το δικαστήριο δεν αναστείλει την έκτιση της ποινής τους μέχρι τη δίκη στο Εφετείο. Άνοιξε την τηλεόραση, για να ενημερωθεί πώς θα προαυλίζονται στις φυλακές όσοι εκ των καταδίκων καταλήξουν εκεί. Με κάθε λεπτομέρεια. Και περιγραφή με σκιτσάκια των κελιών είδε και άκουσε, ότι θα έxουν κρεβάτι, τουαλέτα, γραφείο κ.λπ.

Μετά από μερικές ακόμη ημέρες και ενώ φωτοτυπούσε το 278ο συμβόλαιο, άκουσε στο ραδιόφωνο ότι ο καταδικασθείς υπαρχηγός τής ΧΑ Παππάς είναι φυγόποινος. Η ΕΛ.ΑΣ. τον καταζητεί, καθότι, λέει, αφ’ ενός επιτηρούσε και δεν παρακολουθούσε τους καταδίκους αφ’ ετέρου δεν μπορούσε να παρακολουθεί άνευ εισαγγελικής αδείας. Ορθόν. Άλλο «επιτηρώ» και άλλο «παρακολουθώ». Η επιτήρηση δεν προϋποθέτει εισαγγελική άδεια, ενώ η παρακολούθηση απαιτεί. Και γιατί δεν έκανε επίβλεψη;

Ο συνήγορος του Παππά [Χρήστου, όχι Νίκου], διακεκριμένος ποινικολόγος, εξήγησε στο νοήμον κοινό, ότι κατά την άποψη του εντολέως του δεν είναι σωστό να βρίσκεται στη φυλακή μέχρι να εκδοθεί η εφετειακή απόφαση. Και τούτο, διότι, αν αθωωθεί στη δευτεροβάθμια δίκη, θα είναι κρίμα να έχει εκτίσει την ποινή που του επέβαλε το πρωτοβάθμιο δικαστήριο. Κοίτα φίλε μου που τούτο δεν του πέρασε καθόλου από το μυαλό τού νομοθέτη. Φαντάζομαι πως αν δεν αθωωθεί στο Εφετείο, θα εξακολουθήσει να είναι φυγόποινος, αφού θα είναι άδικο να βρίσκεται στη φυλακή μέχρις ότου αποφανθεί ο Άρειος Πάγος επί της αιτήσεως αναιρέσεως που θα ασκήσει. Κι’ αν απορριφθεί και η αίτηση αναιρέσεως, δεν θα πρέπει να αναμένει ελεύθερος την κρίση του Δικαστηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στο οποίο θα προσφύγει;

 

Είχε ολοκληρώσει την φωτοτύπηση του 348ου συμβολαίου, όταν ενημερώθηκε, από ραδιοφώνου πάντοτε, ότι τα αναδρομικά τών συνταξιούχων θα είναι αφορολόγητα και ακατάσχετα, αλλά θα φορολογηθούν τον επόμενο χρόνο. Εκείνη τη στιγμή έπεσε το μάτι του σε ένα τουίτ.

mel

@meleorr

Πριν αλέκτωρ λαλείσαι τρις, υπήρξε χθες 50% αύξηση κρουσμάτων σε μια ημέρα. Αδιαφορώντας για την πλειοψηφία των πολιτών, παραδίδει την ιδιωτική και τη δημόσια περιουσία στις τράπεζες. Και τις θυσίες αυτές θα τις κάνουν μόνο οι συνήθεις ύποπτοι!

Εκεί ελάλησε κυριολεκτικά! Πέταξε στον τοίχο το 349ο συμβόλαιο που κρατούσε στο χέρι του, βρόντησε πίσω του την πόρτα τού γραφείου και έφυγε βρίζοντας Θεούς και Δαίμονες. Έχει καιρό μπροστά του. Θα έχει τελειώσει με τις φωτοτυπίες μέχρι να ορκισθεί ο νέος Πρόεδρος των πΗΠΑ. Μετά θα περιμένει την ετυμηγορία των φοροελεγκτών και ακολούθως θα επισκεφθεί τον δικηγόρο του, για να ασκήσει προσφυγή κατά του φύλλου ελέγχου, αν οι φοροελεγκτές τού ζητήσουν μεγάλο μπαξίσι, για να μη του «ρίξουν τα βιβλία», επειδή εισέπραξε € 36 για ένα συμβόλαιο, αλλά έγραψε στο βιβλίο εσόδων € 35. Πού ξέρεις, όμως, μπορεί μέχρι τότε να έχει εκδοθεί και κάποια απόφαση του ΣτΕ που θα κρίνει ότι δεν επιτρέπεται φορολογικός έλεγχος μετά την πάροδο διετίας από τη συνταξιοδότηση του ελεύθερου επαγγελματία. Γιατί όχι; Οι τύποι της λίστας Lagarde, της λίστας Mborgiansς και των Panama papers πιο μάγκες ήταν;

Δεν πρόλαβε να κάνει 10 βήματα κι’ έπεσε πάνω σε γνωστό του δικηγόρο, ο οποίος του έβαλε στη μούρη μία υπό ψήφιση διάταξη. 


 



Γούρλωσε για μία ακόμη φορά τα μάτια του και θυμήθηκε τούτο

http://makpress.blogspot.com/2020/10/blog-post_278.html

Αποστρέφοντας το βλέμμα του από τη διάταξη πήρε το μάτι του σε κοντινό περίπτερο πρωτοσέλιδα εφημερίδων με δημοσκοπήσεις για τα κώμματα, όπως προχθές και αντιπροχθές και την προηγούμενη εβδομάδα και την προπροηγούμενη και την προπροπροηγούμενη, αλλά και αναγγελίες νέων ρυθμίσεων για σύνταξη στα 60!

Έβγαλε τα χάπια της πίεσης, κατάπιε δύο και ξέσπασε στον δικηγόρο: «Βαλτός είσαι και συ ρε φίλε;». Έτσι απλά. Καθημερινά.

Σώτος

21 σχόλια:

  1. Απίστευτη φρίκη. Απίστευτα χαμένος και μη παραγωγικός χρόνος. Πάντως τώρα που το σκέφτομαι γιατί τα συμβόλαια να φτιάχνονται με τον ίδιο τρόπο εδώ και εκατοντάδες χρόνια; Πρέπει να γίνουν πιο δομημένα, σαν τους πίνακες του Ε9 με επιπλέον στοιχεία και χώρο φυσικά για ελεύθερο κείμενο.
    Και πρέπει να το έχω ξαναγράψει και συγνώμη για την επανάληψη, αλλά οι προσωρινές συντάξεις είναι φοβερό εργαλείο γιατί δεν υπολογίζονται στον ισολογισμό της κεντρικής κυβέρνησης. Βέβαια τα χρήματα που πληρώνονται οι συνταξιούχοι από κάπου φεύγουν και αυτός είναι ένας από τους λόγους που το ταμειακό αποτέλεσμα είναι χειρότερο από το λογιστικό. Λείπουν λεφτά από το ταμείο αλλά παριστάνουμε ότι δεν λείπουν, βέβαια σε σχέση με την εποχή Αλογοσκούφη που βγάζαμε και πλεόνασμα στο ασφαλιστικό είναι μια πρόοδος τέλως πάντων. Αχ τι ωραία τότε με τα Greek statistics πριν μας πάρουν χαμπάρι.
    Από την άλλη αν είναι όλα ωραία και περασμένα σε υπολογιστές όπως σε κάτι Σουηδίες και με το που έρθει η ώρα η σύνταξη βγαίνει αυτόματα τότε πως θα καθυστερούμε τους πολίτες; Τους όποιους τέλως πάντων γιατί ποιος στο δημόσιο δεν έχει κρατήσει αριθμό πρωτοκόλλου για τον φίλο ή τον φίλο με το "μαντηλάκι" και το "λαδάκι"; Χώρια που θα λείψουν και κάποιες χαλαρές μισθοδοσίες για ψηφοφόρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και πως θα βγάζουν μεροκάματο δικηγόροι και συμβολαιογράφοι ,αν γίνουν πιό απλά ;
      Ξέρετε αγαπητέ πόσες χιλιάδες δικηγόροι εν ενεργεία υπάρχουν στην Ελλάδα ;

      Μήπως να ρωτούσαμε πόσοι συμβολαιογράφοι είναι φτωχοί ή έστω απλά σχετικά πλούσιοι;

      Διαγραφή
    2. Α ναι, έτσι περίπλοκα όπως είναι δεν μπορείς να κάνεις δουλειά χωρίς δικηγόρο. Δεν μπορεί η κοινωνία να φτιάχνει πλασματικές θέσεις επειδή βγαίνουν πάρα πολλοί πτυχιούχοι νομικής. Ίσως να μειωθούν οι εισακτέοι, ίσως να γίνουν πιο σοβαρές οι διαδικασίες των συλλόγων για να μπορεί κάποιος να δικηγορεί; Υπάρχουν και υπερ και κατά. Πάντως ξέρω ανθρώπους που επειδή δεν είχαν κύκλο και δεν μπορούσαν να επιβιώσουν απλά τα παράτησαν και κάνουν άλλες δουλειές.

      Διαγραφή
    3. Το να σπουδάσει κάποιος Νομική είναι πολύ καλό ,το να δικηγορήσει είναι κάτι πολύ διαφορετικό .
      Δυστυχώς όμως υπάρχουν 42.000 δικηγόροι στην Ελλάδα ,ίσως το παρακάτω λίνκ βοηθήσει

      https://www.lawspot.gr/nomika-nea/proti-se-analogia-dikigoron-ana-katoikoys-i-ellada-metaxy-ton-horon-toy-symvoylioy-tis..

      Ας μην ξεχνάμε και την ιδιαιτερότητα των δικαστικών ,που σε κάθε ευκαιρία ,ευλογούν τα γένια τους και μαζί με την εκτελεστική εξουσία διατηρούν την σαπίλα που υπάρχει ενίοτε με τις ευλογίες μέρους της Εκκλησίας .
      Η σαπίλα τρώει τα σωθικά της πατρίδας με αποτέλεσμα να φέρει στο απελπιστικο σημείο 400.000 Ελληνες να ψηφίσουν τους σφαγείς του Ελληνισμου δηλ τους ναζί της Χ.Α

      Διαγραφή
    4. Η παρατήρησή σας επαναφέρει το καίριο ζήτημα: να ορίζει η πολιτεία τον αριθμό των μηχανικών, δικηγόρων κ.λπ. που απαιτούνται, εν συνεχεία δε να τους κατανέμει στα ΑΕΙ, αντί να ιδρύει νέα ΑΕΙ ή να μετατρέπει τα ΤΕΙ σε ΑΕΙ. Θυμάμαι ότι όταν μπήκα εγώ στη Νομική εισήχθημεν 700. Οι συμφοιτητές, όμως, ήμασταν 1100.

      Διαγραφή
    5. Και ο Ανώνυμος και ο κ. Καλαμίτσης έχουν περιγράψει το πρόβλημα και δυστυχώς δεν μπορώ να σκεφτώ ποια θα ήταν η καλύτερη λύση.

      Διαγραφή
  2. Κύριε Καλαμίτση, κατά την νομική σας άποψη, έπρεπε να καταδικαστούν οι βουλευτές;
    Υπήρχαν ενοχοποιητικά στοιχεία εναντίον τους και αν ναι, ποιά ήταν;
    Νομίζω, ότι δεν κατηγορούνται για τον φόνο του Φούσα και δεν καταδικάστηκαν γι'αυτό,
    αλλά ούτε για εγκληματική οργάνωση,
    διότι όπως διάβασα, για να κατηγορηθούν σαν εγκληματική οργάνωση πρέπει να βρούνε όπλα,
    ή παράνομο χρήμα, κάτι που δεν βρέθηκε ποτέ και γι'αυτό έψαχναν σαν λυσσασμένοι, με την ελπίδα να βρούνε κάτι, ώστε να μπορέσουν να τους φυλακίσουν, κάτι που έκαναν χωρίς ενοχοποιητικά στοιχεία.
    Αυτά μόνο στην Ουγκάντα, στην Λ.Αμερική και κατά την Σταλινική περίοδο συνέβαιναν.
    Είναι, ή δεν είναι επίορκοι; Διότι σίγουρα δέχθηκαν πιέσεις από παντού.

    Πιστεύετε,ότι μπορούν να κάνουν έφεση;
    Και αν ναι, υπάρχουν ελπίδες να αθωωθούν;
    Θεωρώ ότι σωστά έπραξε ο Παπάς και διέφυγε, διότι τον αδικούν οι επίορκοι και ούτε σκότωσε,
    ούτε παράνομο οπλισμό είχε,ούτε μαύρο χρήμα.
    Κανονικά, όσοι μεσολάβησαν, πίεσαν και καταδίκασαν, αυτοί πρέπει να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίζω να σε επιλέξουν ως πρόεδρο του 5μελους Εφετείου και να τους δικάσεις σύμφωνα με την δική σου νομική ευρυμάθεια .
      Μπορεί βέβαια να στηθεί και ένα λαικό δικαστήριο από τα μέλη της Χ.Α έτσι ώστε να είναι πιό βατή η εξέλιξη της δίκης .
      Και να μην ξεχάσεις να συμπεριλάβεις στην σύνθεση της 5μελούς και τον εορτάζοντα Δ.Χ .......

      Διαγραφή
    2. Κύριε peet λαικά δικαστήρια έστηναν και όπως είδαμε ακόμα στήνουν οι σύντροφοί σου κουμμουνιστές.

      Διαγραφή
  3. Εχω εανειλημμένως εκφράσει τη γνώμη μου. Κατηγορητήριο για εγκληματική οργάνωση δεν στέκει. Οι ναζιστικές ιδέες, όμως, προκαλούν. Δεν είναι τυχαίο που συγκέντρωσαν όλα τα αμαρτήματα των στελεχών σε μία δικογραφία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βόμβα Κασιδιάρη με στοιχεία για ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος της ΝΔ


    Ηλίας Κασιδιάρης
    70.500 Abonnenten
    Στο φως νέα συγκλονιστικά στοιχεία: ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας της ΝΔ σε τακτική επικοινωνία με πρόσωπο που μιλούσε με τον Ρουπακιά το βράδυ του φόνου!
    Από την σημερινή παρέμβαση του Ηλία Κασιδιάρη στο δικαστήριο: «Οφείλω να προβώ σε μια δήλωση προσκομίζοντας παράλληλα ένα στοιχείο που υπάρχει στη δικογραφία αλλά έχει διαφύγει του δικαστηρίου.
    Ένα συνταρακτικό στοιχείο. Πηγαίνω στις άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου που έγιναν μετά το βράδυ της δολοφονίας: εμφανίζεται επανειλημμένως τηλεφωνικός αριθμός που συνδέεται με ανώτατο κυβερνητικό παράγοντα της κυβέρνησης Σαμάρα.
    Ο τηλεφωνικός αριθμός ανήκει στη Γενική Γραμματεία Συντονισμού Κυβερνητικού Έργου. Μιλάμε για ανώτατο στέλεχος της κυβέρνησης που είχε τηλεφωνική επικοινωνία στις 16 Σεπτεμβρίου - μία ήμερα πριν τη δολοφονία - με πρόσωπο που το επόμενο βράδυ μίλησε με τον καθ' ομολογία δράστη.
    Ζητώ, ως κατηγορούμενος, να εξεταστώ κατ' αντιπαράσταση με όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα και να διαλευκανθεί η υπόθεση ακόμα και αυτή την κρίσιμη ώρα».

    https://youtu.be/Sdf6qjKNTO8

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαιανδρούλαααααα!!!!! Είκοσι ημέρες πέρασαν και δεν είδαμε ακόμα καμιά αποκάλυψη ονόματος ανώτατου κυβερνητικού παράγοντα! Τι γίνεται ρε φιλενάδα εσύ που τα γνωρίζεις από "μέσα";

      Διαγραφή
  5. Και επειδή η ΕΛ.ΑΣ έχει αποδειχθεί ανίκανη ,σε πάρα πολλές περιπτώσεις και δεν έχουν την ευαισθησία να παραιτηθούν ,ούτε η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ να πάρει τα κεφάλια των ανίκανων αστυνομικών ,οπως στη περίπτωση του Παππά ,που τους κοροίδεψε μέσα στα μούτρα τους ,τους ξεφτιλισμένους ,δεν μένει να συμπληρωθεί η ξεφτίλα της ΕΛ.ΑΣ με το να δούμε τον Ρουβίκωνα να πιάνει τον φυγόποινο ναζιστή Παππά και να τον παραδίδει δεμένο ,αφού φωνάξει τα κανάλια για να συμπληρωθεί το όλο σκηνικό .
    Αν ο υπουργός είχε........ θα τους είχε ξηλώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σκότωσε κανέναν ο Παππάς και πρέπει να πάει φυλακή για 13 χρόνια;
      Νίκησε το ξένο σύστημα που διέταξε τους επίορκους να καταδικάσει αθώους,
      επειδή τους είναι εμπόδιο στα ανθελληνικά τους σχέδια.

      Διαγραφή
    2. Δηλαδή οι υπόλοιποι της Χ.Α που υπάκουσαν στις δικαστικές αποφάσεις είναι ηλίθιοι και κότες ,ενω ο Παππάς είναι ο έξυπνος .Αυτός που έστειλε την περίφημη επιστολή στον στρατηγό του φονέα των Εθνών δηλ ΤΟΥ Χίτλερ .
      Ανήμερα της εθνικής επετείου φώναξε δυνατά heil Hitler .

      Και σου την θυμίζω ,μηπως και την ξέχασες

      Αξιοσέβαστε ήρωα στρατηγέ Λεόν Ντεγκρέλ,

      θεωρώ μεγάλη μου τιμή και εύνοια της θείας πρόνοιας, που σας συναντώ προσωπικά. Θα ήθελα, αξιοσέβαστε στρατηγέ, να σας διαβεβαιώσω για τη σταθερή, αληθινή και ακλόνητη πίστη εμού και των συναγωνιστών μου (που ανήκουν στο Ελληνικό Εθνικοσοσιαλιστικό Κίνημα -"Χρυσή Αυγή") στην αιώνια μορφή του FUHRER ADOLF HITLER και στα ιδεώδη που πηγάζουν από τον αγώνα σας για μία ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΕΥΡΩΠΗ! Η αλήθεια είναι μία και μοναδική. Τι θα μπορούσαμε να γινόμασταν αλήθεια χωρίς εσάς και χωρίς το πελώριο έργο σας. Είμαι συγκινημένος και είναι καθήκον μου να σας πω ότι εσείς μας δείχνετε τον δρόμο, με τον λαμπρό και παραδειγματικό ηρωϊσμό σας. Σας παρακαλώ Αξιοσέβαστε Στρατηγέ να δεχθείτε τα σέβη μου και τις πιο εγκάρδιες ευχές μου και των Ελλήνων συναγωνιστών μου και ιδιαίτερα του αρχηγού μας ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ. Θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω ΑΞΙΟΣΕΒΑΣΤΕ ΣΤΡΑΤΗΓΕ ότι ο αγώνας μας για μια ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ σε μία ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΥΡΩΠΗ! θα συνεχιστεί χωρίς σταματημό μέχρι την ΝΙΚΗ! Το εμπνευσμένο στα πεδία των μαχών σύνθημα της 28ης SS PANZER DIVISION-GRENADIERE-VOLONTIERE-WALLONIENNE,υπάρχει ακόμη και μας καθοδηγεί: ΑΓΩΝ-ΠΙΣΤΙΣ-ΝΙΚΗ. Δεχθείτε ΑΞΙΟΣΕΒΑΣΤΕ ΣΤΡΑΤΗΓΕ τα σέβη μου και τα πιο διακριτικά μου αισθήματα . Ειλικρινά δικός σας. Πιστός στα ιδεώδη του ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ. PAPPAS CRISTOS».

      Διαγραφή
  6. Ρε μαιανδρούλα, μέρες που είναι... Ποιος χαιρετούσε ναζιστικά στον τάφο του Ντούτσε;
    Ποιος έβαζε τα εγγόνια του να χαιρετάνε ναζιστικά φωνάζοντας ''Χάιλ Χίτλερ''; Ποιος έβγαινε φωτογραφίες με σβάστικα στο υψωμένο χέριμαζί με τον φυρερίσκο;;; Και όλα αυτά στην κατασφαγιασμένη από τα στρατεύματα του ελληνολάτρη Χίτλερ σου Ελλάδα!!!
    Δεν ντρέπεσαι καθόλου ρε; Καθόλου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου κάνει εντύπωση που δεν θέλει να κάνει φυλακή, να αποκτήσει άλλο ένα κοινό με το ίνδαλμά του :) :) :)

      Διαγραφή