Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020

Σύσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την Τοπική Αυτοδιοίκηση της Θεσσαλονίκης για τα επιδημιολογικά δεδομένα

Τα επιδημιολογικά δεδομένα της Θεσσαλονίκης και η υγειονομική επιβάρυνση  που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες, εξετάστηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

 

Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ, Μιχάλης Καραμαλάκης και ο καθηγητής παθολογίας - λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, εκφράστηκε η έντονη ανησυχία για την αυξητική τάση των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη και τους όμορους Δήμους.

 

Επισημάνθηκε ιδιαίτερα το γεγονός ότι ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων ήταν τα 33 έτη, γεγονός που σημαίνει ότι το πρόβλημα είναι πιο έντονο στις νεότερες ηλικίες.

 

Στη διάρκεια της σύσκεψης τονίστηκε η ανάγκη αυστηρής εφαρμογής των υγειονομικών κανόνων και συζητήθηκαν οι τρόποι, κυρίως μέσω των εποπτικών μηχανισμών, ώστε να περιοριστεί η εικόνα χαλάρωσης που παρατηρείται, η συνέχιση της οποίας θα είχε ως αποτέλεσμα το ενδεχόμενο η Θεσσαλονίκη να περάσει στο «πορτοκαλί» επίπεδο προληπτικών μέτρων και κανόνων.

 

Παράλληλα συζητήθηκαν οι επιλογές που υπάρχουν για την 26η Οκτωβρίου, ημέρα εορτής του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης, Αγίου Δημητρίου και της επετείου απελευθέρωσης της πόλης, με δεδομένες τις ιδιαίτερες φετινές συνθήκες και εξετάστηκαν μέτρα προκειμένου να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός. Υπογραμμίστηκε δε ο αυξημένος ρόλος τον οποίο καλείται να διαδραματίσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

6 σχόλια:

  1. Το ακούσατε αυτό: ''υπογραμμίστηκε δε ο αυξημένος ρόλος τον οποίο καλείται να διαδραματίσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας'' κύριε Ζέρβα μου; Παίζει μεγάλο ρόλο στα της πόλης η διαχείριση καταστάσεων από τον Δήμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ψόφο κακό σε όποιον διασπείρει πανικό για την ψευτοΐωση του κολοκυθοϊού! Ψόφο σε και σε όποιον ζητάει μέτρα. Να του πάρουν τα μέτρα για φέρετρο και τάφο, να ησυχάσουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α ρε Αντώνη Σαμαρά, κρίμα, δεν ολοκληρώσεις τη δουλειά..

      Διαγραφή
    2. Πως περιγράφει ο Κυριάκος Μιχαηλίδης την περιπέτειά του με το rapid test της Κοζάνης
      που τον έβγαλε θετικό ενώ ήταν αρνητικός σύμφωνα με τα τεστ που έκανε στη συνέχεια σε ιδιώτη
      Από το προφίλ του Κυριάκου Μιχαηλίδη στο fb:

      «Σήμερα το πρωί, όπως πολλοί συμπολίτες μας, πήγα και γω σε ένα από τα σημεία στην Κοζάνη όπου διεξήχθησαν τα τεστ ταχείας ανίχνευσης του κορονοιού SARS–COV2 (Rapid test) .

      Δεν ένιωθα τίποτα, ούτε είχα κάποια υποψία ότι μπορώ να έχω κορωνοιό, απλά όπως και πολλοι άλλοι ετσι και γω πήγα αποκλειστικά και μόνο να κάνω το τεστ απο περιέργεια.
      Δε σας κρύβω ότι με έπιασε κρύος ιδρώτας όταν μου ανακοίνωσαν πως είμαι θετικός στον κορωνοϊό.
      Γύρισα στο σπίτι κι αμέσως τηλεφώνησα σε φίλους γιατρούς οι οποίοι και μου συνέστησαν ψυχραιμία.
      Ωστόσο δεν έμεινα μονο στις συμβουλές των γιατρών, πήγα σε ένα ιδιωτικό διαγνωστικό ιατρείο της περιοχής όπου έκανα, εγώ και γυναίκα μου, τόσο rapid test όσο και μοριακό τεστ.
      Επιστρέψαμε σπίτι και περιμέναμε κάποιες ώρες μέχρι να λάβουμε τα αποτελέσματα.

      Τα δεδομένα άλλαξαν αφού τα αποτέλεσματα του μοριακού ελέγχου έδειξαν ότι είμαι αρνητικός, κι όχι οριακά αρνητικός, αλλά καθαρά αρνητικός.

      Δεν πρόκεται για ποντιακό ανέκδοτο αλλα για πραγματικότητα.
      Δεν είμαι ειδικός και δεν ξερω τι συνέβη πάντως ηθελα να μοιραστώ αυτη την περιπέτεια μαζί σας.»

      Σημείωση kozanilife.gr: Ενδιαφέρον θα έχει και τα υπόλοιπα θετικά τεστ που έγιναν το μεσημέρι της Παρασκευής 16/10 στην Κοζάνη, να επανεξεταστούν σε κάποιο ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο.

      https://www.kozanilife.gr/2020/10/16/%CF%80%CF%89%CF%82-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B3%CF%81%CE%AC%CF%86%CE%B5%CE%B9-%CE%BF-%CE%BA%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%AC%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CE%BC%CE%B9%CF%87%CE%B1%CE%B7%CE%BB%CE%AF%CE%B4%CE%B7%CF%82/

      Σ.Ν. για το KOZANILIFE.GR

      Διαγραφή
    3. Άλλος σαχλαμάρας από εκεί! Στα καλά του καθουμένου πήγε να κάνει το ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟ κολοκυθοτέστ!

      Διαγραφή
    4. Πάει λάλησες... Για σύσκεψη του Πρωθυπουργού μιλάει το άρθρο, άλλα αντί άλλων δημοσίευσες.

      Διαγραφή