Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

Διάγγελμα Μητσοτάκη, καθολική χρήση μάσκας και απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αττική

Αντίστροφη μέτρηση για το διάγγελμα Μητσοτάκη και την ανακοίνωση νέων μέτρων στην Αττική λόγω κορονοϊού. Όλες οι πληροφορίες.


Νέα έκτακτη σύσκεψη θα έχει το πρωί της Πέμπτης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αρχικά με τους στενούς του συνεργάτες και στη συνέχεια, πιθανότατα με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, προκειμένου να οριστικοποιηθούν και ανακοινωθούν τα νέα μέτρα, στα οποία θα προχωρήσει η κυβέρνηση, μετά τη σημερινή και χθεσινή εκθετική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού σε πολλές περιοχές της χώρας.

Ο κ. Μητσοτάκης επιστρέφει απόψε από τη Λευκωσία και καλείται να δώσει το πράσινο φως σε μία σειρά από εισηγήσεις που έχει δεχθεί στην προσπάθεια για αναχαίτιση του κορονοϊού.

Το πιθανότερο, το οποίο, ωστόσο, θα οριστικοποιηθεί αύριο το πρωί, είναι ότι τα νέα μέτρα θα ανακοινωθούν από τον ίδιον τον πρωθυπουργό, σε νέο διάγγελμα του προς τους πολίτες.

ΣΥΡΙΖΑ: Οι ευθύνες της κυβέρνησης δεν κρύβονται

Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές, τα μέτρα θα είναι διαβαθμισμένα, ανάλογα με το επιδημιολογικό φορτίο κάθε περιοχής. Πριν από λίγο, άλλωστε, όπως είχε γράψει από την Τρίτη το iΕidiseis, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε την επιβολή lockdown στον «κόκκινο» νομό της Καστοριάς.

Για την Αθήνα, και ιδιαίτερα για το κέντρο της πόλης, στο οποίο καταγράφεται και υψηλό ιικό φορτίο αλλά και μεγάλος συγχρωτισμός, κυρίως νέων πολιτών, το πιθανότερο είναι ότι θα οριστικοποιηθεί η χρήση μάσκας παντού αλλά και η απαγόρευση κυκλοφορίας από τη μία έως τις πέντε τα ξημερώματα, προκειμένου να υπάρχει ένας εύλογος χρόνος για όσους πολίτες βρίσκονται σε εστιατόρια, μπαρ κλπ, να επιστρέψουν στο σπίτι τους.

Ταυτοχρόνως, από αύριο, η αστυνομία βάζει σε εφαρμογή ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει πολυπληθή παρουσία αστυνομικών σε όλες τις πλατείες, τους πεζόδρομους και τις περιοχές που παρατηρείται συνωστισμός. Οι αστυνομικοί, με ντουντούκες στα χέρια θα απευθύνουν εκκλήσεις στους πολίτες για την τήρηση των μέτρων. Το σχέδιο προβλέπει και την παραδειγματική επιβολή προστίμων (150 ευρώ), για την αποτροπή του συγχρωτισμού.

Αύριο, επίσης, θα γίνει νέα ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων στους «πορτοκαλί» και «κίτρινους» νομούς - οι οποίοι, μέρα με την ημέρα, αυξάνονται, και θα ληφθούν αποφάσεις για πρόσθετα μέτρα.

https://www.ieidiseis.gr/politiki/item/64758-diaggelma-mitsotaki-katholiki-xrisi-maskas-kai-apagorefsi-kykloforias-stin-attiki

4 σχόλια:

  1. Επιτέλους, κάνε ρε Κυριάκο ένα καλό και μόνιμο λοκντουν στην πρωτεύουσα, ούτε έξω για βόλτα να μην τους αφήνεις, όλοι μέσα για τουλάχιστον 30 μέρες. Ούτε SMS αδειοχαρτα λέμε.😁😁😁😁

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με λίγα λόγια και κατανοητά
    Αφομοίωση του Ελληνικού στοιχείου στο Ισλάμ και τους νόμους του από τον συμπολίτη που μας κυβερνά και ποιος ξέρει από πού αλλου παίρνονται οι σκοτεινές αποφάσεις εις βάρος του λαού.
    Προσευχή φαγητό και ύπνο - κομμένα αλκοόλ ξενύχτι ελευθερία ανθρώπινες επαφές.
    Ερώτηση προς makpress που δεν πήρα απάντηση και επαναλαμβάνω:
    Έπρεπε να γίνει διακοπή της δικής της Χρυσής Αυγής εως ότου αποχωρήσει ο όχλος(20.000 αναρχικά στοιχεία έτοιμοι να εισβάλουν στην δικαστική αίθουσα σε μη αρεστή αποφαση) έξω απο το δικαστήριο η όχι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Nα μην ξημερωθεί! Να το πάνε οι 4 το μοσχαρομάτικο βόιδι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το πάνε για μόνιμο φίμωτρο...
    Και, καταστροφή της οικονομίας τα μέτρα και κατά της εστίασης, αφού μετά τον τουρισμό
    ήταν το τελευταίο έσοδο που είχαν οι Ελληνες.
    Εντολή των επικυρίαρχων να εξαθλιωθούν οι Ελληνες, μετά την απώλεια της Εθνικής μας κυριαρχίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή