Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020

Πριν αλέκτορα φωνήσαι, όρνιθες πενήντα τρεις

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Όλοι οι καταδικασθέντες στη δίκη της ΧΑ, λοιπόν, επεστράτευσαν ό,τι πιο γελοίο μπορεί κανείς να φαντασθεί, προκειμένου να αποφύγουν την έκτιση της ποινής τους, μέχρις ότου κριθεί και η έφεση που θα ασκήσουν. Οι καημένοι οι γονείς άρρωστοι χρήζοντες της φροντίδος τους ή πρέπει να εργάζονται για να θρέψουν την οικογένεια ή  μετάνοιωσαν για ό,τι έκαναν κ.λπ. Ακριβώς ό,τι ισχυρίζεται και ο....

έσχατος των κατηγορουμένων, όταν έρχεται αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη ακόμη και για ένα ελάχιστης απαξίας αδίκημα. Μέχρι τότε μαγκιά και τσαμπουκάς. Ακριβώς όπως οι πωλητικοί. Λησμονούν  ό,τι έλεγαν και κάνουν στροφή 180ο, όταν αυτά που είπαν αποδεικνύονται  μαλακίες. Άλλη μία τρανή απόδειξη, ότι η φυλακή είναι για τους λεβέντες και όχι για  τους θρασύδειλους και ψοφοδεείς.

Αυτό, όμως, είναι το επίπεδο καλλιέργειας και αντρειοσύνης τής συντριπτικής πλειονότητας. Επίπεδο που συντηρούν τα ΜΜΕ και τα σόσιαλ μύδια με ανούσιες ειδήσεις και ατάκες του πρωκτού. Ή με περισπούδαστες συνεντεύξεις που παίρνουν δημοσιογράφοι της πρώτης [υποτίθεται] γραμμής από κάθε είδους influencer ή celebrity. Ή σε απ’ ευθείας σύνδεση με τον τάδε διακεκριμένο δικηγόρο που αναφέρεται σε συγκεκριμένη δικαστική υπόθεση που χειρίζεται παραβιάζοντας ευθέως τον Κώδικα Δικηγόρων. Ολόκληρα πεντάλεπτα αφιέρωσαν τα ΜΜΕ π.χ. στην κηδεία της μητρός Πατούλη. Πώς την αποχαιρέτησε ο Περιφερειάρχης υιός που τόσο τον είχε φροντίσει εκείνη. Πολύ συγκινητικά όλα. Αλλά όχι πιο συγκινητικά από τις ίδιες στιγμές που βιώνουν χιλιάδες συμπατριώτες καθώς αποχαιρετούν τη μάνα τους που τους έθρεψε, τους έντυσε και τους μόρφωσε ούσα χήρα και καθαρίζοντας σκάλες. Που στερήθηκε η ίδια, για να μη λείψει τίποτε σ’ αυτούς.  Ή που τους μεγάλωσε με αρχές παρά τις οικονομικές ανέσεις.   

Κι’ έτσι, τα ΜΜΕ δεν είχαν χρόνο να με ενημερώσουν για την απώλεια του Γιώργου Δελαστίκ την 15.10.2020. Ενός δημοσιογράφου που απεχθανόταν τις παπάρες, που έγραφε τεκμηριωμένα και με ολοκληρωμένο λόγο. Έτσι, κι’ εγώ πληροφορήθηκα τη θλιβερή είδηση μόλις χθες. Είχα ενημερωθεί, όμως, λεπτομερώς για την επιχειρηματολογία των χρυσαυγιτών που ζητούσαν αναστολή. Με ενημέρωσαν ακόμη και για το ότι ο Ρουπακιάς δήλωσε πως δεν θα ζητήσει αναστολή. Λες και υπήρχε περίπτωση να ανασταλεί η έκτιση της ισόβιας κάθειρξης.

Τα ίδια ΜΜΕ που λιβανίζουν την κυβέρνηση, την ώρα που αυτή εγκαταλείπει κάθε δήθεν κόκκινη γραμμή απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα. Αφού έτσι εντέλλεται το αφεντικό [πΗΠΑ].

https://slpress.gr/politiki/pos-katerreysan-oi-ellinikes-kokkines-grammes-se-chrono-rekor/

Κι’ από την άλλη έχουμε τον έτερο λακέ, τον Αλαίκσοις, που εκ του ασφαλούς πετάει κορώνες για στρατιωτική αντίδραση στην τουρκική προκλητικότητα, ενώ ο υπουργός Αγροτικής πολιτικής κ.λπ. ανακοινώνει, ότι θα καταστήσει κακούργημα τον βασανισμό ζώων, μήπως και συνετιστούν μερικά κτήνη που ξεσπάνε στα καημένα τα τετράποδα. Κακούργημα λοιπόν, ήτοι ανάκριση, βούλευμα, παραπομπή, εφετείο κακουργημάτων κ.λπ. = 5 χρόνια και βάλε. Τί πιο απλό από την κατάργηση της αναστολής, ώστε ο βασανιστής ζώων να πηγαίνει στη μπουζού επί ένα εξάμηνο τουλάχιστον προς παραδειγματισμό τού ιδίου και όλων των άλλων;*  

 Δυστυ[χέστα]τα!

Σώτος   

*Άρθρο 99 Ποινικού Κώδικος  -  Αναστολή εκτέλεσης  της ποινής υπό όρο

 1. Αν κάποιος καταδικαστεί σε φυλάκιση που δεν υπερβαίνει τα τρία έτη, το δικαστήριο διατάσσει την αναστολή εκτέλεσης της ποινής για διάστημα από ένα έως τρία έτη, εκτός αν κρίνει, με βάση ειδικά μνημονευόμενα στην αιτιολογία στοιχεία, ότι η εκτέλεση της ποινής είναι απολύτως αναγκαία για να αποτρέψει τον καταδικασθέντα από την τέλεση νέων αξιόποινων πράξεων.

 

17 σχόλια:

  1. Για τον δελαστικ (Θεός σχωρεσυον) έχω άλλη άποψη. Θυμάμαι αυτά τα γελοία που έλεγε για όσους ψηφίσαμε υπέρ στο μείνουμε Ευρώπη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε Καλαμίτση, οι βουλευτές της Χ.Α. τι έκαναν ώστε να καταδικαστούν;
    Δεν υπάρχουν ενοχοποιητικά στοιχεία για εγκληματική οργάνωση, δηλ. όπλα, ή παράνομο χρήμα, γι'αυτό έψαχναν σαν λυσσασμένοι και για τα δύο και τους είχαν ξετινάξει.
    Παρ όλα αυτά, κάποια αφεντικά διέταξαν την άδικη καταδίκη τους.
    Επομένως, γιατί να παριστάνουν τους λεβέντες και να δεχθούν την άδικη προφυλάκισή τους,
    ενώ είναι 100% αθώοι;
    Νομικά, κατά την γνώμη σας είναι ένοχοι, ή αθώοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω εκφράσει τη γνώμη μου, η οποία συμπίπτει ε αυτήν της εισαγγελεως και του εφέτη που μειοψηφισε στο παραπεμπτικο βούλευμα. Αν θεωρούν άδικη την καταδίκη, ας ζητήσουν αναστολή ευπροσωπως.

      Διαγραφή
  3. να μας απαντησει ο κυριος καλαμιτσης ποσο συχνο ειναι να προτεινει ο εισαγγελεας αθωωση και το δικαστηριο να αποφασιζει ενοχη.
    Να μας πει επισης ποσο συχνο ειναι μια απλη εφετης να γινεται σε 3 χρονια αντιπροεδρος του αρειου παγου οπως η προεδρος της δικης της χ.α.
    Επισης αναστολη παιρνουν και με πολυ μεγαλυτερες ποινες π.χ φλωρος ενεργκα 21 χρονια και αναστολη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κασιδιάρης: Δεν κάνω πίσω! Με αξιοπρέπεια θα αντιμετωπίσω αυτή τη δοκιμασία

    https://youtu.be/VLCYsVA-Z0U

    Άνθιμος Αγιορείτης σε Κασιδιάρη: "Όσοι αγαπούν την Πατρίδα δε φοβούνται φυλακή,
    ούτε θάνατο!"

    https://youtu.be/hYJH_xuWjto

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΗΛΩΝΩ ΠΑΡΩΝ και στις προσεχείς εκλογές και σε κάθε εθνικό αγώνα, ακόμα και μέσα από τη φυλακή

    Οι τούρκοι διεκδικούν επίσημα το μισό Αιγαίο πέλαγος και όλες τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της Ελληνικής ΑΟΖ.
    Μετά τις προδοτικές δηλώσεις Γεραπετρίτη, που χαρίζει κυριαρχικά δικαιώματα στην τουρκία πέραν των 6 ναυτικών μιλίων από τις ακτές μας, ο Ερντογάν ξεπέρασε κάθε όριο προκλητικότητας.
    Κυκλοφόρησε χάρτη με το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο μέχρι την Κύπρο υπό κατάληψη.
    Την ίδια ώρα ο Μητσοτάκης γελοιοποιείται στις Βρυξέλλες, ζητώντας εμπάργκο όπλων κατά της τουρκίας και εισπράττοντας πανηγυρικό ΟΧΙ από όλες τις ανθελληνικές δυνάμεις της Ε.Ε.


    Την ίδια ώρα η Ελλάς καταλαμβάνεται από ορδές ισλαμιστών λαθρομεταναστών.
    Η κυβέρνηση της ΝΔ - που εμπαίζει την κοινή γνώμη με φράχτες μακέτες - χαρίζει 4,5 εκατομμύρια ευρώ για να έχουν wifi οι αλλοδαποί στα hot-spot.
    Με απλά λόγια, όποιος παραβιάζει τα σύνορα και εισβάλλει στην Ελλάδα, λαμβάνει κάρτα για αναλήψεις από την τράπεζα, δωρεάν σίτιση και στέγαση, με την προοπτική διαμερίσματος και τώρα δωρεάν WiFi.


    Τώρα καθίσταται σαφές για ποιους λόγους ολόκληρο το Σύστημα έχει στοχοποιήσει κάθε φωνή εθνικής αντίστασης.
    Όπως τόνισα και εντός του δικαστηρίου η απόφαση είχε προαναγγελθεί από τους πολιτικούς μου αντιπάλους και έχει στόχο την πολιτική μου εξόντωση αυτή την τόσο κρίσιμη εθνικά περίοδο.
    Δε σταματάμε τους εθνικούς αγώνες, προχωράμε εμπρός, αντιμετωπίζουμε με αξιοπρέπεια τις δυσκολίες και θα είμαστε παρόντες στις επόμενες εκλογές διεκδικώντας την δυναμική επιστροφή μας στο προσκήνιο ως μαχόμενη εθνική αντιπολίτευση.
    Ακόμα και μέσα από τη φυλακή! Το κάναμε στο παρελθόν, θα γίνει και στο άμεσο μέλλον!

    Ηλίας Κασιδιάρης

    https://www.ellhnes.net/post/%CE%B4%CE%B7%CE%BB%CF%89%CE%BD%CF%89-%CF%80%CE%B1%CF%81%CF%89%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%B5%CF%87%CE%B5%CE%AF%CF%82-%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CE%B5-%CE%BA%CE%AC%CE%B8%CE%B5-%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B1%CE%B3%CF%8E%CE%BD%CE%B1-%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CE%BC%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%AD%CF%83%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7-%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CE%AE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάτι δήλωσε σήμερα ο Γεραπετρίτης, θα το σχολιάσεις;Και μην πουλάς ανέξοδη μαγκιά αλλάζοντας τα ονόματα όσων πιάνεις στο βρωμόστομα σου...

      Διαγραφή
  6. Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης
    << Όλοι οι καταδικασθέντες στη δίκη της ΧΑ, λοιπόν, επεστράτευσαν ό,τι πιο γελοίο μπορεί κανείς να φαντασθεί, προκειμένου να αποφύγουν την έκτιση της ποινής τους, μέχρις ότου κριθεί και η έφεση που θα ασκήσουν >>

    Γ.Λαγός:
    «Ζήτησα από τους συνηγόρους μου να μην αιτηθούν αίτημα αναστολής της ποινής μου»

    «Ζήτησα από τους συνηγόρους μου να μην αιτηθούν καν αίτημα αναστολής της ποινής μου από ένα δικαστήριο που δεν αποδέχομαι. Δεν σας φοβάμαι. Δεν προσκυνώ»

    Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης
    Όλοι οι καταδικασθέντες στη δίκη της ΧΑ, λοιπόν, επεστράτευσαν ό,τι πιο γελοίο μπορεί κανείς να φαντασθεί, προκειμένου να αποφύγουν την έκτιση της ποινής τους, μέχρις ότου κριθεί και η έφεση που θα ασκήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατά πάσα πιθανότητα δεν ξέρεις να διαβάζεις και να κατανοείς.
      Πού έχει άδικο ο κύριος Καλαμίτσης;

      Διαγραφή
    2. Αδικο έχω που έγραψα "όλοι". Δίκηο έχω που ο Λαγός κάνει και τον μάγκα μη αιτούμενος αναστολή οχυρωμένος πίσω από την ασυλία του ευρωβουλευτή.

      Διαγραφή