Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020

Κοροναϊός : 2.056 νέα κρούσματα και 6 θάνατοι – Στους 135 οι διασωληνωμένοι

Σήμερα, Σάββατο, ανακοινώθηκαν 2056 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 62 συνδέονται με συρροές και 22 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι ....39251, εκ των οποίων το 55.1% άνδρες.

4112 (10.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 13278 (33.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

135 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 38 (28.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 93.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 291 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 6 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 626 θανάτους συνολικά στη χώρα. 238 (38.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

5 σχόλια:

  1. Έχω μιαν απορία.
    Πώς γίνεται να αυξάνονται τα κρούσματα τώρα, αφού έχουν ληφθεί τόσα μέτρα και μάλιστα το μέτρο της μάσκας που λένε ότι προστατεύει από τον κορωνοϊό;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυξάνονται τα κολοκυθοϊοτέστ και τα μαγειρέματα, γι' αυτό.

      Διαγραφή
  2. Τα κρούσματα αυξάνονται γιατι απλά ήρθαν σε επαφή με άτομα που δεν ειχαν συμπτώματα και ήταν φορείς .Εδώ στη Β Ελλάδα δεχθήκαμε τουρίστες απο τις γειτονικές χώρες και υπήρξε προφανώς διασπορά και λόγω των καλοκαιρινών μετακινήσεων .
    Η μάσκα εφαρμόζεται μόλις λίγες μέρες και δεν είναι πανάκεια ,αλλά το ελάχιστο μέτρο πρόληψης που δεν έχει ουσιαστικό κόστος για τον πολίτη .
    Παντως οι νεκροί ,σ όλο το κόσμο υπάρχουν και δεν είναι σκηνικά του Χόλιγουντ ,ούτε μασκαρεμένοι ηθοποιοί .
    Και ότι θα γινόταν κλείσιμο στη Θεσσαλονίκη ήταν προφανές γιατί κάποιοι μαγαζάτορες είχαν γράψει στα @@@@@@ τα μέτρα και πήραν στο λαιμό τους και όσους τα εφαρμόζανε .Υπήρχανε και εκείνοι που φορούσανε τη μάσκα στο πηγούνι ,υπήρχαν οι λαικατζήδες που δεν φορούσαν καθόλου μάσκα ,όχι για τους άλλους ανθρώπους αλλά πρωτίστως για το ίδιο τους τον εαυτό .Μέχρι προχθές μεγάλο μέρος των λαικατζήδων δεν φορούσε μάσκα και ας έρχονται σε κοντινή επαφή με εκατοντάδες άτομα κάθε μέρα σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα .

    Peet14

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να περιμένει κανείς από έναν πράκτορα της ΝΤΠ όπως εσύ. Τώρα περίμενε τους υποψιασμένους πατριώτες να σου την πέσουν ομαδόν...

      Διαγραφή
    2. Εγινα και πράκτορας της ΝΤΠ ;
      Μην ξεχάσω να δηλώσω τα εισοδήματα απ αυτό .
      Και αυτοί στην εφορία δεν έχουν ένα ειδικό κωδικό που να δηλώνονται τα εισοδήματα των πρακτόρων και μας ταλαιπωρούν τζάμπα .

      Peet14

      Διαγραφή