Δηλαδή αγαπητέ Σταύρο/ε, είσαι έτοιμος για πόλεμο; Ή θα αρχίσουμε πάλι τις φλυαρίες για "διάλογο"; Όποιος δηλώνει έτοιμος να υπερασπιστεί κάτι, πρέπει να είναι έτοιμος για πόλεμο. Γιατί λοιπόν, όταν ....σας κάνουν την κλασική ερώτηση "ε, τι θέλετε δηλαδή, πόλεμο;", αρχίζετε να τα μασάτε και δεν τολμάτε να πείτε ΣΤΗΝ TV το αυτονόητο ;
Εννοούμε, αυτή τη σκηνή δηλαδή, Σταύρε, που την έχουμε δει χιλιάδες φορές, με πολλούς πολλούς διαφορετικούς ερωτώμενους:
Πόσες φορές δεν είδαμε στην TV κάποιον "γενναίο" να ξιφουλκεί για τα δίκια της Ελλάδας, τον γελοίο δημοσιογράφο να καταλήγει πάντα στο ίδιο βλακώδες ερώτημα "ε, και τι να κάνουμε, πόλεμο;" και τον γενναίο να μασά τα λόγια του;
ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
Την ίδια αυτή στιγμή, η προσοχή μας στρέφεται στα ανατολικά, όπου ο Ταγίπ Ερντογάν σαν στροβιλιζόμενος Δερβίσης τη μια μιλά για διάλογο και την άλλη επιστρέφει σε νέες και θρασύτατες προκλήσεις. Τη μια δεσμεύεται να στείλει πρόσκληση για την επανάληψη των διερευνητικών επαφών και την άλλη βγαίνει σε περιοχές της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Αντί για πρόσκληση καταφεύγει σε πρόκληση. Αποδεικνύοντας, ασυνέπεια, αναξιοπιστία, αλλά και περιφρόνηση στην Ε.Ε. που τον καλεί να εγκαταλείψει τις προκλήσεις και να πάρει το δρόμο της διπλωματίας.
Οι Έλληνες επιμένουμε αταλάντευτα στη στρατηγική μας. Θέλουμε επανάληψη των διερευνητικών επαφών για λύσουμε τη μόνη διμερή εκκρεμότητα που αφορά στην οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών. Διάλογος, όμως, με απειλές και εκβιασμούς δεν γίνεται. Σε κάθε περίπτωση είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά δικαιώματά μας στη γη και τις θάλασσές μας. Το αποδείξαμε πολλές φορές μέχρι σήμερα, θα το αποδείξουμε και τώρα.
Σταύρος Καλαφάτης
Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. - Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης