Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

Σταύρος Καλαφάτης: «Οι Έλληνες, είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά δικαιώματά μας.»

Δηλαδή αγαπητέ Σταύρο/ε, είσαι έτοιμος για πόλεμο; Ή θα αρχίσουμε πάλι τις φλυαρίες για "διάλογο"; Όποιος δηλώνει έτοιμος να υπερασπιστεί κάτι, πρέπει να είναι έτοιμος για πόλεμο. Γιατί λοιπόν, όταν ....σας κάνουν την κλασική ερώτηση "ε, τι θέλετε δηλαδή, πόλεμο;", αρχίζετε να τα μασάτε και δεν τολμάτε να πείτε ΣΤΗΝ TV το αυτονόητο ;

Εννοούμε, αυτή τη σκηνή δηλαδή, Σταύρε, που την έχουμε δει χιλιάδες φορές, με πολλούς πολλούς διαφορετικούς ερωτώμενους:

Πόσες φορές δεν είδαμε στην TV κάποιον "γενναίο" να ξιφουλκεί για τα δίκια της Ελλάδας, τον γελοίο δημοσιογράφο να καταλήγει πάντα στο ίδιο βλακώδες ερώτημα "ε, και τι να κάνουμε, πόλεμο;" και τον γενναίο να μασά τα λόγια του;
 


ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ

Με την πρόσφατη απόφαση της Δικαιοσύνης για τη Χ.Α. έκλεισε ένας κύκλος που τραυμάτισε τη χώρα. Μετά την απόφαση των πολιτών στις εκλογές του 2019 να στείλουν εκτός Βουλής το νεοναζιστικό μόρφωμα η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη αποφαίνεται ότι η ηγεσία του λειτουργούσε ως εγκληματική οργάνωση. Και ενισχύει, ακόμη περισσότερο, το κοινό μήνυμα ότι ο ναζισμός δεν έχει θέση στην Ελλάδα. Είμαστε περήφανοι γιατί η δίκη αυτή ξεκίνησε από την Κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά και ολοκληρώθηκε με Κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη. Είναι, άλλωστε, βέβαιο πως αυτό θα γράψει αύριο η πολιτική ιστορία της χώρας. Κρατώντας ταυτόχρονα μια υποσημείωση για εκείνους που σύμπραξαν με τη Χρυσή Αυγή, μέσα και έξω από τη Βουλή.


Την ίδια αυτή στιγμή, η προσοχή μας στρέφεται στα ανατολικά, όπου ο Ταγίπ Ερντογάν σαν στροβιλιζόμενος Δερβίσης τη μια μιλά για διάλογο και την άλλη επιστρέφει σε νέες και θρασύτατες προκλήσεις. Τη μια δεσμεύεται να στείλει πρόσκληση για την επανάληψη των διερευνητικών επαφών και την άλλη βγαίνει σε περιοχές της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Αντί για πρόσκληση καταφεύγει σε πρόκληση. Αποδεικνύοντας, ασυνέπεια, αναξιοπιστία, αλλά και περιφρόνηση στην Ε.Ε. που τον καλεί να εγκαταλείψει τις προκλήσεις και να πάρει το δρόμο της διπλωματίας.

Οι Έλληνες επιμένουμε αταλάντευτα στη στρατηγική μας. Θέλουμε επανάληψη των διερευνητικών επαφών για λύσουμε τη μόνη διμερή εκκρεμότητα που αφορά στην οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών. Διάλογος, όμως, με απειλές και εκβιασμούς δεν γίνεται. Σε κάθε περίπτωση είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά δικαιώματά μας στη γη και τις θάλασσές μας. Το αποδείξαμε πολλές φορές μέχρι σήμερα, θα το αποδείξουμε και τώρα.

Σταύρος Καλαφάτης

Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. - Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης

3 σχόλια:

  1. Φτάνει με τον δράκο του παραμυθιού την ΧΑ.
    Σας βόλευε μέχρι τώρα να ταϊζετε σανό το πόπολο.
    Στο διά ταύτα. Έχετε τα αρχιδι@ να τα βάλετε με τον σουλτάνο ή κι εκεί θα εξαντλήσετε -όπως νομίζετε- την ανέξοδη μαγκιά σας με την στημένη δίκη της ΧΑ.
    Alea jacta est!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαγκές καθεστωτικού λακέ στους ανυπεράσπιστους, αντιφρονούντες πολιτικούς αντιπάλους και κακαρίσματα μπροστά στον μογγόλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρώτα να πάνε να πολεμήσουν οι πολιτικοί και οι δημόσιοι υπάλληλοι που τρώνε το δήμόσιο χρήμα και καλοπερνάνε χωρίς να δουλεύουν, μαζί με τα παιδιά τους, τα οποία δεν χρειάστηκε να ξενιτευτούν.
    Κανένα Ελληνόπουλο που το διώξατε από την πατρίδα δεν θα έρθει για να πολεμήσει
    και γιατί άλλωστε; για την Ελλάδα που ανήκει στους προδότες πολιτικούς και στους δημοσίους τεμπελχανάδες;
    Πάνε οι εποχές που οι Ελληνες του εξωτερικού επέστρεφαν στην Ελλάδα για να πολεμήσουν,
    ακόμη και από την Αμερική.
    Α, έχετε και τους Ελληνοποιημένους Αλβανούς, που τους στείλατε στον Ελληνικό Στρατό
    και μέσα στα στρατόπεδα σχηματίζουν με την μούντζα τον ξερακιανό αετό του UCK.

    ΑπάντησηΔιαγραφή